icon

Daňové priznanie a veci okolo neho

angua27
13. jan 2012

Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉

bmmz
29. mar 2013

@molly28 no podla mojich vedomosti si mozes vybrat aku metodu a potom bude jeden bude druhy riadok samozrejme ze vyniate je vyhodnejsie .... hadam nechces doplacat tu dan

molly28
29. mar 2013

@bmmz tak som to urobila zle...udala som oba riadky

evita68
29. mar 2013

@molly28 vyplnila si aj zápočet aj vyňatie? a už si DP odovzdala?

janculka2111
29. mar 2013

Neviete náhodou kedy bude DÚ vracať preplatky? 🙂

evita68
29. mar 2013

@janculka2111 začiatkom mája

janculka2111
29. mar 2013

ďakujem za info 🙂

bmmz
29. mar 2013

@janculka2111 toho roku je to do 40 dni odo dna terminu podania ten je 2.4. takze do nejakeho 13.5. by mali byt vratene

bmmz
29. mar 2013

@molly28 no tak neviem co ti vyslo ked si tam dala obe riadky
bud skoc na DU ze to ides opravit, alebo podaj este 2.4. opravne DP a daj len vynatie aby si neplatila u nas dan

molly28
30. mar 2013

@evita68
@bmmz hej hej, nevyšlo mi nič platiť... :////

ni.kolet
30. mar 2013

Ahojte.Ja som bola na rodičovskej do 17.4.2012. Potom som čerpala dovolenku. Za Máj som dostala od zamestnávateľa 124,71€ a v júni 315,85€. A potom som dostala výpoveď. Od 11.6.2012 som na úrade práce. Mám si podať priznania aj ja?

zalka
30. mar 2013

@ni.kolet máš na potvrdení od zamestnávateľa stiahnuté preddavky na dan? AK áno tak podaj DP .. ak nie .. tak nemusíš podávať DP lebo máš malý príjem.

francoise287
1. apr 2013

Dobrý deň prajem, obraciam sa na vás s prosbou, od 10.12.2012 mi vznikla živnosť. Počas roku som nemala žiadne príjmy, a ani za tento krátky čas, ako živnostník. Avšak uhradila som zdravotné poistenie za december, túto čiastku mám vyznačiť v oddieli V. alebo VI?? Prosím, kde môžem vyznačiť nájom, ktorý som uhradila ako živnostík? Prosím, môžem dať do DP aj nájom, teda výdavky, ktoré boli uhradené pred začatím SZČO? Ako nepeňažné operácie ku dňu začatia SZČO? Po akú dobu spätne? Veľmi pekne vám ďakujem!

mitinka
28. apr 2013

Viete mi baby poradiť kedy vyplácajú aj z dodatočného daňového priznania?Dufam,že to dlho netrvá 😕 Ďakujem 😉

oliinka
2. máj 2013

prosím vás vrátili vám už danový urad preplatky a d.bonus?manžel je živnostník a stále nenabehlo nič na učet ☹

monikahan77
2. máj 2013

@oliinka minulý rok nám to nabehlo tak okolo 10-teho mája

oliinka
2. máj 2013

@monikahan77 takže tak do bud.piatka by mal byt na učte

lulupopo
3. máj 2013

Ahojte neviete, kedy pridu preplatky z danoveho? Ja som urobila chybu zle cislo uctu som dala, tak 24.4, som to bola opravit, myslite, ze mi pridu neskorsie financie?

anicka20
8. máj 2013

Ahojte uz mate vsetci vyplateny bonus na deti ja cakam a cakam a stale nic uz aj seky dostavali a na ucet este nedoslo nechapem tomu uz mam strach ci ho vobec dostanem.Ved ako som pocula tak sa posiela podla abecedy a ja som v abecede druha tak nechapem tomu asi namna zabudli ☹

najka1000
9. máj 2013

ahojte prosím poradte mi vrátili mi o 200eur viac danový bonus čo mám spraviť ísť na daňové,alebo ako to mám vrátiť pani čo nám to robila si asi v rodnom liste nevšimla,že druhá dcéra sa nám narodila v septembri a dala nám to na celý rok.manžel si to neskontroloval a odviezol to hned od nej na daňový úrad.Dakujem.

zalka
9. máj 2013

@najka1000 chodte na DU ... dohodnúť sa či podáte dodatočné DP .. a vrátite neoprávnene vyplatený DB ...

najka1000
9. máj 2013

to sa musí robiť nové daňové priznanie?tak to sa musím dohodnúť s pani čo nám to robila,ked to pokašlala

zalka
9. máj 2013

@najka1000 no áno treba dodatočné urobiť ... a vrátiť peniaze DU ... ale zavolaj na DU alebo tam chod a povedz čo sa stalo ... oni to majú kontrolovať a vyzývať ak sú tam chyby ... asi aj im to ušlo ...

najka1000
9. máj 2013

dakujem idem to riešiť 🙂

eldzina
10. máj 2013

Ahojte. Mam otazocku. Ak som mala prijem podla parag. 5 a tiez aj podla parag. 6 nejaku smiesnu sumu a dokopy to bolo menej o dost ako 3644,74 co je znizenie si ZD na danovnika, to znizenie ZD si mozem uplatnit len na sumu podla parag.5 ci aj na parag. 6?

zalka
10. máj 2013

@eldzina NCZD sa uplatnuje z príjmov podla § 5 aj § 6 ... dokopy vo výške ako si písala 3644,74 eur.

ester1603
15. máj 2013

Prišiel už niekomu konečne ten danovy preplatok???? Ja čakam a čakam a stale nic!!!!!!!!!!!! už som z nich na nervy, 26.3. som podala priznanie elektronicky, to co budu posielat na buduci rok?! Hlavne že ked mam platit ja, neunikne im ani jeden den, ci system funguje alebo nie...

zalka
15. máj 2013

@ester1603 no neviem danové posielalo preplatky do 10.5. ... asi je niekde u teba chyba ked nedošlo nič ... skús volať správcovi dane ... čo sa stalo

ester1603
15. máj 2013

@zalka Jedna sa o muzov preplatok, ale ma na DU dlh nezaplatenu pokutu, je mozne ze by si to hned vykompenzolali, ale aj tak by mali potom poslat ten zvysok

peknykvietok
15. máj 2013

@ester1603 my tiež stále čakáme na preplatok a stále nič neprišlo, akú máš banku? ....my máme vub, žeby im to nejako dlhšie trvalo?

ester1603
15. máj 2013

@peknykvietok ja mam tu najhorsiu a to je prima banka som zvyknuta ze su vo vsetkom posledny, bola som ddnes aj na danovom sa pytat ale pani mala vela prace tak mi zostava len cakat