Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
Neviete náhodou kedy bude DÚ vracať preplatky? 🙂
@janculka2111 začiatkom mája
ďakujem za info 🙂
@janculka2111 toho roku je to do 40 dni odo dna terminu podania ten je 2.4. takze do nejakeho 13.5. by mali byt vratene
Ahojte.Ja som bola na rodičovskej do 17.4.2012. Potom som čerpala dovolenku. Za Máj som dostala od zamestnávateľa 124,71€ a v júni 315,85€. A potom som dostala výpoveď. Od 11.6.2012 som na úrade práce. Mám si podať priznania aj ja?
Dobrý deň prajem, obraciam sa na vás s prosbou, od 10.12.2012 mi vznikla živnosť. Počas roku som nemala žiadne príjmy, a ani za tento krátky čas, ako živnostník. Avšak uhradila som zdravotné poistenie za december, túto čiastku mám vyznačiť v oddieli V. alebo VI?? Prosím, kde môžem vyznačiť nájom, ktorý som uhradila ako živnostík? Prosím, môžem dať do DP aj nájom, teda výdavky, ktoré boli uhradené pred začatím SZČO? Ako nepeňažné operácie ku dňu začatia SZČO? Po akú dobu spätne? Veľmi pekne vám ďakujem!
Viete mi baby poradiť kedy vyplácajú aj z dodatočného daňového priznania?Dufam,že to dlho netrvá 😕 Ďakujem 😉
prosím vás vrátili vám už danový urad preplatky a d.bonus?manžel je živnostník a stále nenabehlo nič na učet ☹
@oliinka minulý rok nám to nabehlo tak okolo 10-teho mája
@monikahan77 takže tak do bud.piatka by mal byt na učte
Ahojte neviete, kedy pridu preplatky z danoveho? Ja som urobila chybu zle cislo uctu som dala, tak 24.4, som to bola opravit, myslite, ze mi pridu neskorsie financie?
Ahojte uz mate vsetci vyplateny bonus na deti ja cakam a cakam a stale nic uz aj seky dostavali a na ucet este nedoslo nechapem tomu uz mam strach ci ho vobec dostanem.Ved ako som pocula tak sa posiela podla abecedy a ja som v abecede druha tak nechapem tomu asi namna zabudli ☹
ahojte prosím poradte mi vrátili mi o 200eur viac danový bonus čo mám spraviť ísť na daňové,alebo ako to mám vrátiť pani čo nám to robila si asi v rodnom liste nevšimla,že druhá dcéra sa nám narodila v septembri a dala nám to na celý rok.manžel si to neskontroloval a odviezol to hned od nej na daňový úrad.Dakujem.
to sa musí robiť nové daňové priznanie?tak to sa musím dohodnúť s pani čo nám to robila,ked to pokašlala
dakujem idem to riešiť 🙂
Ahojte. Mam otazocku. Ak som mala prijem podla parag. 5 a tiez aj podla parag. 6 nejaku smiesnu sumu a dokopy to bolo menej o dost ako 3644,74 co je znizenie si ZD na danovnika, to znizenie ZD si mozem uplatnit len na sumu podla parag.5 ci aj na parag. 6?
Prišiel už niekomu konečne ten danovy preplatok???? Ja čakam a čakam a stale nic!!!!!!!!!!!! už som z nich na nervy, 26.3. som podala priznanie elektronicky, to co budu posielat na buduci rok?! Hlavne že ked mam platit ja, neunikne im ani jeden den, ci system funguje alebo nie...
@ester1603 my tiež stále čakáme na preplatok a stále nič neprišlo, akú máš banku? ....my máme vub, žeby im to nejako dlhšie trvalo?
@peknykvietok ja mam tu najhorsiu a to je prima banka som zvyknuta ze su vo vsetkom posledny, bola som ddnes aj na danovom sa pytat ale pani mala vela prace tak mi zostava len cakat

@molly28 no podla mojich vedomosti si mozes vybrat aku metodu a potom bude jeden bude druhy riadok samozrejme ze vyniate je vyhodnejsie .... hadam nechces doplacat tu dan