Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
Ahojte. Možno blbá otázka, ale podávala som si daňové prvý krát. Posiela nejaké potvrdenie alebo nejaký list daňový úrad o tom mojom daňovom priznaní? Lebo trvalé bydlisko mám iné ako adresu kde bývam, tak preto sa pýtam. Ďakujem za každú odpoveď. Pekný večer
@zalka si mila....po to tlacivo si idem az v piatok...nemam ho ☹ , mozem sa Ti potom ozvat
@kkomplikovana áno môžeš sa ozvať ... a to riadne neskoro ti dávajú tlačivo ... do pondelka treba podať DP ...
dobrý večer Otázka: vpravo hore na tlačivo DP aj na výkazy sa píše Za obdobie od-do....každý rok som písala od 01 do 12 . Rok 2013 som ale mala nasledovný....01-03 príjem SZČO,04-07 PN tehotenstvo od 07 na materskej a od 19.8. so prerušila živnosť. mám tam napísať len obdobie do prerušenia čiže 01-08 2013 alebo celý rok 01-12 2013 ?
@zalka ahoj. chcela by som sa spýtať ohľadne dane, ale vopred sa ospravedlňujem ak je to blbosť, vôbec sa totižto nevyznám v týchto veciach, ale už si mi raz veľmi pomohla, tak verím že aj teraz. Ide o manžela, ktorý by mal mať vrátenú nejakú daň (aspoň si myslím, minimálne daňový bonus na 3 deti za 2 mesiace, či aj niečo viac, to neviem). Chcela by som vedieť, či sa tieto vrátené peniaze zarátavajú do priemerného mesačného čistého zárobku ako podklad pre banku k hypotéke. Čiže či sa mu zvýši suma na mesiac, ktorú mzdová potvrdzuje na tlačive pre banku. Ja myslím že nie, ale budem rada ak mi to potvrdíš, príp. vyvrátiš. Vopred moc ďakujem.
Ahojte kto mi vie poradit ohladom dp? Napisem ip, dakujem
@zalka Mozem poprosit este jednu otazku? Pred casom sme pisali ohladne rocneho zuctovania dane o vykonanie ktoreho som poziadala zamestnavatela. Pytala som sa na vypocet. Od 1-5 som bola na MD, nasledne vycerpala dovolenku ((zaklad dane vyssi ako 2000e) a odvtedy som na RD. Zamestnavatel mi v zuctovani vratil zaplatene preddavky na dan.
Domnievala som sa, ze pri vypoctne zuctovania (tak ako minule roky) bude postupovat tak, ako si mi to tiez potvrdila. Prosim, vysvetlis mi preco tak postupoval a ci je to tak spravne? Dakujem.
str. 82 zalka @zuzu122 hrubá mzda - odvody = čiastočný základ dane - NCZD 3735,94 eur = základ dane*19% = da´ň ... a bud preplatok nedoplatok ...
a MD nie je zdaniteľným príjmom ty ho vo svojom DP neuvádzaš
@zalka zalka, ak by sa to ratalo ako si mi pisala, a ako mi to ratali aj minule roky ked som pracovala a bola na MD, teda
hrubá mzda - odvody = čiastočný základ dane - NCZD 3735,94 eur = základ dane*19% = da´ň ... a bud preplatok nedoplatok - uhrn preddavkov na dan
tak to vyjde omnoho viac. V podstate to takto neratal, len scital zrazene preddavky za dva mesiace kedy som cerpala dovolenku. NCZD si neuplatnujem na cely rok kedze som v pracovnom pomere? Vratili mi teda maximum a uz som nemusela nic ziadat? Rada by som to pochopila, dakujem moc🙂
@zuzu122 bol tvoj príjem za rok 2013 vyšší ako 3735,94 eur ... tvojím príjmom na účely manželovho RZD sa rozumie ... materská + PN + hrubá mzda v zamestnaní - odvody .... bolo to viac ako 3735,94 eur?
Ak to bolo viac tak si mng. nemal čo na teba uplatniť ...
ak to bolo menej tak si mohol na teba niečo uplatniť ... podla toho kolko mesiacov boli splnené podmienky ...

@rakywanda 1,2,3,4,5,6,11,12 .. za tieto mesiace ... lebo len tam je k prvému v mesiaci splnená podmienka evidencie na UP