Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
ak si mal zdanitelne prijmy do 1867 eur nemusíš, v tvojom prípade si mala len preplatenie dovolenky ako zdaniteľný príjem takže nie
@miruska1903 určite máš na potvrdení o príjme strhnutú daň, tak ak podáš DP, daň sa ti vráti...
Vedel by niekto spraviť nemecké daňové priznanie?
baby otazocka, plati sa z materskej nejaka dan alebo nejake odvody, alebo vyplatenu sumu potrebujem len na uhrn prijmov? Lebo na socialke mi dali potvrdenie len o sume, ktora mi bola vyplatena. Dik za radu.
@evita68 Dakujem za odpoved- a to je ten riadok, ze Uhrn preddavkov na dan? A nevies, ci budem potrebovat na pdanove priznanie aj nejake potvrdenie o MD alebo RD? Dakujem
@medynka82 materská sa zahrna do DP muža, kt. si chce uplatniť manželkinu NCZD ...
tj. materská je vlastným príjmom ... preto si muž môže uplatniť len rozdiel NCZD - vlastné príjmy /12 * počet mesiacov kedy boli splnené podmienky zákonom....
pre teba samú MD nie je zdaniteľným príjmom .. je to dávka
@medynka82 do akého daňového priznania?
je to ako písala @zalka
napr. ja ako SZČO som si v daňovom priznaní typu B uplatňoval odpočet na manželku, jej materskú som tam musel dať ako jej príjem, ale materskú ona nezdaňovala
rodičovský príspevok a iné pod. dávky sa ani nezdaňujú a ani som ich pri odpočte na manželku nerátal do jej príjmu
čiže materská sa nezdaňuje, ale ráta sa do príjmu pri odpočte na manželku
@miruska1903 áno, v riadku úhrn preddavkov na daň pozri, či máš vyčíslenú daň... potvrdenia o md a rd nepotrebuješ
v roku 2013 som nerobila absolutne nič..aj ked som živnost nepozastavila..ale v roku 2012 som v strate bola..
@evita68 mam tam 49 eur. Takze asi by som to mala dat spravit. DAkujem za radu 🙂
Dobrý deň,
V práci som nestihla dať včas všetky papiere na podanie daňového priznania,a keďže viem ,že do 31.3.2014 to má byť odovzdané chcem sa informovať ,že či neviete kto by mi mohol toto daňové priznanie urobiť .Ďakujem
@janka1989ya napriklad aj sama si 🙂
Zdravim, vie mi niekto poradit...musim podavat danove priznanie z odstupneho od zamestnavatela?
@kkomplikovana koľko boli celkové zdanitelné príjmy za rok? bola strhnutá daň?
@evita68 ja netusim co sa mysli pod zdanitelnymi prijmamy 😨 Vypoved som dostala k 4.marcu 2013.
2.marca 2013 mi skoncila rodicovska dovolenka. Odvtedy som nemala ziadne zamestnanie, poberala som len prispevok od socialky v nezamestnanosti pocas 6 mesiacov. Neviem co a ako, ci mam podavat danove priznanie....nikdy som sa tym nezaoberala...takze nemam o tom ani paru
@kkomplikovana vieš čo iste si dostala od zamestnávateľa bývalého také tlačivo ... volá sa to potvrdenie o zdaniteľných príjmoch ...
opíš čísla ako idú pekne za sebou ... a my ti povieme či máš podať DP , alebo netreba ... a ked podáš DP koľko dane sa ti vráti ... a tak ...
len pekne napíš čísla ...
@zalka prosím o radu za kamošku:
od roku 2011 do 9.6.2013 vrátane bola na úrade práce,
od 10.6. do 4.10.2013 sa starala o dieťa do 6 rokov bez nároku na rodičák a
od 5.10.2013 do konca roka 2013 bola znova evidovaná na úrade práce.
Za koľko mesiacov si môže na ňu muž uplatniť nezdaniteľné minimum? 8?

Ahojte- prosím vás o radu: od januara do 29.6.2013 som bola na MD, od 30.6. na RD, 15.7. som dostala vypoved z prace v auguste mi bola vyplatena dovolenka, nieco cez 500 eur. Musim alebo mam si robit danove priznanie? SOm z toho zmatena. Dakujem za radu 🙂