Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
Ahojte mamulky! Prosím Vas o radu ak budete vedieť. Môj priateľ začal pracovať ešte v októbri vo Svajciarsku. Prosím Vas neviete niektorá ako sa tento príjem berie tu u nás? Dane mu mesačne strhaju tam,tak tu by nemal nič platiť,aale ekonóm mi to vypočítal že nedoplatok 500 eur. Volala som na Danak a povedali to isté ze by tam vzniknúť nič nemalo, len musí oboznámiť danak o tom ze pracuje prec. Neviete náhodou ako sa takéto oznamenie dáva? Či prikladá k dani,al.ako? Ďakujem Vám za radu a dopracem krásny deň!!!
Pracoval tu na SVK ako zamestnanec a vo Svajciarsku za min.rok odpracoval 3 mesiace, tiez ako zamestnanec. Dane sa mu tam strhaju. Tak je pre mna" Spanielska dedina " preco by to mal odvadzat aj tu. Priznat a oznamit DU ako mi to po telefone povedali na danaku to hej, ale aby to doplacal a este taku palku je pre mna nepredstavitelne 😒
@123iveta Môj brat takto pracoval na SK a potom v Nemecku a Holandsku, teda tak, že sa mu to v roku prelínalo. Myslím, že na SK podáva daňové priznanie za odpracované dané obdobie (počet odpracovaných mesiacov), teda do októbra. To by mu mali pracovníčky daňového úradu poradiť, ako to má vyplniť a vo Švajčiarsku bude tiež podávať daňové priznanie za odpracované mesiace.
Ďakujem Vám baby za Váš čas a rady!!! Nejak už bude...Dala som to ešte prepočítať, tak uvidíme....ahojte babule a pekný večer! 😉
Chcem sa spytat neviete o niekom kto by vedel urobit Danove priznanie zo Svajciarska
@zalka ahoj,
mohla by som ta poprosit o radu?
manzel nepoziadal Z-tela aby mu zahrnul do dan. priznania aj mna ako mnazelku na RD, teda vlastne pocas roka 2013 som bola este na MD a teraz neviem ci mal vlastne narok si na mna nieco odratat, resp. ci by sa mu mohla nejaka suma vratit ak by smepodali dodatocne priznanie kde by vydokladoval moj prijem z MD ktory bol vo vyske 4671,-......
dakujem kraaaaaaaasne
@88srdco uctovnik
@zabkakatka no mohol by tvoj manžel si uplatniť rozdiel NCZD a tvojho príjmu .. ale príjem si mala oveľa vyšší ako NCZD takže si mohol tvoj mng. uplatniť 0 eur ... tým pádom netreba podávať DDP, lebo mu za teba nič nevrátia.
@alexanotbad manzel potrebuje urobit dane vo Svajciarsku
@88srdco prepac, som Ta zle pochopila. ja som myslela, ze zaraba vo Svajci a danove chce podat aj na SVK, kedze musi aj to.
vsak nech sa opyta tam vo Svajci na nejakeho Steuerberater-a.
Ahojte,na porada.sk nebolo ochotneho cloviecika, tak pisem sem...hadam tu je nejaka uctovnicka alebo daniarka
, potrebovala by som poradit ohladom pozastavenej zivnosti. Mam ju pozastavenu od 12.6.2013 az do roku 2015. Mam odlozene podanie DP do konca juna 2014. Otazky
1. Mam na DP uviest aj DIC, kedze registracia je zrusena a tym padom nemam osvedcenie s DIC?
2. Ku akemu datumu robim uctovnu zavierku a uzavierku? K 31.12.2013?
3. Co s operaciami na BU, ktore boli robene na ucte po 11.6,2013? mam tam vyber z bankomatu - osobna spotreba podnikatela, prijatu pohladavku - dobierka za poslednu fakturu, zaplatene ZP za 1.-11.6?
4. a co so skladom? mam to cele dat ako nespotrebovane zasoby? alebo mozem nieco dat aj ako osobna spotreba? sklad ma hodnotu 990 eur
Dakujem
@poisonblu
1/ uveď DIČ
2/ k 31.12.
3/ všetky tvoje nezaplatené závazky a pohľadávky si musíš vysporiadať k 11.6.- čiže pohľadávky ti zvýšia základ dane a záväzky ti znížia základ dane.. tým pádom ťa žiadne prijaté a odoslané platby týchto záväzkov a pohľadávok od 12.6. daňovo nezaujímajú
4/ detto zásoby.. musíš ich pripočítať k základu dane a zdaniť
Baby ako má postupovať živnostník, keď teraz v auguste 2014 zistil, že nemá za rok 2012 podané daňové priznanie? teda vraj ho robil, ale na daňovom ho nemajú, doklad nemá žiadny.
@kocurcek pokiaľ nevie dokladovať DP, tak treba urobiť nové a doručiť ho na FS. Najlepšie je ak sa skontaktuje s referentkou FS, ktorá ho má na starosti. Samozrejme, že mu bude vymeraná sankcia, tomu sa asi nevyhne. A ešte ma napadlo, že ak nebol v mínuse a neplatil si min.odovdy, tak treba skontrolovať aj to, lebo tie sa odvíjajú od DP.
@kocurcek 30 EUR ako podá po lehote, 60 EUR ak je daná výzva na podanie a nepodá v lehote na výzvu
@1andrea111 ďakujem 🙂
Ahojte viem ze este danove priznanie je daleko ale som zamestnana a od 4 juna som na pn s rizikovym tehotenstvom...a 23.11.idem uz na matersku...chcem sa spytat ci mi buduci rok spravia danove v praci alebo treba k tomu poslat nejaku ziadost ci nieco?
@erikaszilvi Do 15.2.2015 treba doručiť zamestnávateľovi žiadosť o vykonanie ročného zúčtovania dane. Ak to nespravíš, tak ti zamestnávateľ je povinný vystaviť potvrdenie o príjme a ty si podáš DP sama.
Aha dakujem

@zalka rozumiem, nie nemal si co uplatnit,dakujem za vysvetlenie
Este sa spytam, ak budem napriklad cely rok na RD, bez prijmu, stale v pracovnom pomere, aj vtedy si bude moct uplatnit?