Daňové priznanie po materskej
Ahojte mamičky,
po návrate z materskej dovolenky ma čaká prvé daňové priznanie a som z toho trochu zmätená. Ako ste to riešili vy? Je lepšie obrátiť sa na účtovníčku alebo existujú nejaké overené online služby, ktoré by mi s tým pomohli?
Každá rada alebo skúsenosť by mi veľmi pomohla. Ďakujem!
@katkanns tak za prvé , ja mám max.vzdelanie v oblastí daní .vyššie už to nejde , vysoké vzdelanie v oblasti účtovníctva, tretí stupeň ceritfikácie. Množstvo súdnych sporov za sebou s finančnou správou, s vysokou mierou úspešnosti .
Nerieši to malé % ľudí , už len to čo je nákladom na CP alebo nákladom pri predaji obchodného podielu , alebo čo je skutočným nákladom pri mnohých živnostiach ak sa ide na reálne náklady mnoho ľudí nevie, nabácha si tam hocičo a to doslovne . a množstvo iných vecí . Mnoho ľudí ani reálne nevie kedy im vzniká príjem z držby napr. zamestnaneckej akcie aťď a to tam v tých postupoch veru nemáte .
Na internete sa predbiehajú rôzni finanční doslovne to napíšem somári , ktorí splietajú jedno cez druhé , dávajú rady ako na to , ja keď to počujem tak mám niekedy doslovne mdloby. Takže pozor na tieto online služby , nie sú ničím garantované . absolútne ničím v prípade dorubu alebo penálov. Jednoducho je to na vašu zodpovednosť ako si to vyplníte a akú máte vedomosť o daných veciach . Pekný večer prajem .
Na stranke financnej spravy je interaktivny fornular danoveho priznania, ktory upozorni na povinne polia. Ja si sama vyplnam danove priznanie typu B a v pohode. Ak je tam chyba, ozvu sa z danoveho a pomozu s opravou. Len tam treba ist osobne.
Vám nevadí, že splnomocníte “len tak niekoho” na poslanie DP? Ako si overíte že vám to podali? Pošlú vám potvrdenie? A potom posielate aj zrušenie splnomocnenia?

@subartic viete že tie služby sú navrhnuté rovnakými profesionálmy ako ste vy? Že prešli rukám právnikov, účtovníkov a ľudí, ktorí majú pravdepodobne vyššie vzdelanie ako vy? Ak by niekoľko tisíc priznaní cez tieto služby boli zle, tak asi by bol problém, ktorý by sa takýmto firmám neoplatilo riešiť. Len sa nad tým ako múdry človek zamyslite. Niektoré veci, ktoré vymenuvávate sú zložité, ale pri tom malom percente ľudí, ktorí toto riešia je samozrejme účtovník dôležitý, to nehovorím že nie, ale pre väčšinu Slovenskej populácie nie je. Môj muž, čo sa týka akcií a obchodu tak niečo o tých akciách vedieť musí. Takže zas to neznamená že ten kto nie je účtovník je úplne negramotný a nedokáže rozumieť základným princípom svojich vlastných financií. Ale to už je na každom. Podľa mňa princíp tohoro vlákna bolo, kde si pani po materskej môže spraviť daňové priznanie. Odpovede dostala a myslím, že nech si z toho každý zoberie to, čo uzná za vhodné.