Daňové priznanie po materskej
Ahojte mamičky,
po návrate z materskej dovolenky ma čaká prvé daňové priznanie a som z toho trochu zmätená. Ako ste to riešili vy? Je lepšie obrátiť sa na účtovníčku alebo existujú nejaké overené online služby, ktoré by mi s tým pomohli?
Každá rada alebo skúsenosť by mi veľmi pomohla. Ďakujem!
@martul tiež to nechápem. V reštike dáš za jeden obed s rodinou 70€ ako nič. Pri kaderníčke 50-60€ za mesiac. Nechty 30€ mesačne,.... A účtovníčke, ktorej platíš raz do roka sú neskutočne peniaze. Niekedy si pripadám ako taký zdierač 🙈😀
@lenicka298 Pani sa pýtala ako to riešime a online je to oveľa jednoduchšie, rýchlejšie a lacnejšie, tak prečo nie? Bože..
@lenicka298 Nie každý má také peniaze, o akých píšete... Pre mňa je rozdiel medzi 50-60e za účtovníka a 17e za online službu veľa.
@martul slová samotného účtovníka - nechápem prečo za to berú toľko peňazí, je to 5 minút roboty 😅. Je to kamarát, takže mi robil daňové u mňa doma, keď prišiel na kávu 🤷🏼♀️. Tak sa zas netreba tváriť dôležito, že by zrovna tato časť práce účtovníka je nejak náročná (myslím jednoduché účto)
@nikol98 Ja mám s tým epriznanie tiež dobrú skúsenosť. V Žiline rozdávali letáčiky, maju aj zlavovy kod keby 18€ bolo vela, idem ho najsť a pošlem ho sem, alebo mi napiš do spravy a pošlem ti ho
@nikol98 zadaj tam ked tak ZILINA je tam zlava
@nikol98 ja netvrdím, že to není rozdiel. Tiež vo veľa veciach hľadám lacnejšiu alternatívu. Ja som len reagovala nato, že niekto tvrdí, že za účtovníka sa platia neskutocne peniaze. A tiež nie každé daňové priznanie stojí u účtovníka 50-60€. Je rozdiel keď ma niekto živnosť alebo napríklad príjem zo zamestnania.
@lenicka298 Tak keby som si ja v práci účtovala za 5 minút roboty 50€, tak by som bola zahojená. Navyše na tej stránke je aj typ A aj typ B a za rovnakú cenu.. takže je to dobre asi pre každého
@michaelalodnanova Vďaka 🤭🤭
@erika7102 robila si niekedy daňové priznanie? napríklad príjem zo zahraničia v inej mene+ prenájom bytu, odmena autora, daňové bonusy na deti, z úrokov z hypotéky. Deľba deti pri rozvode, započítavanie príjmu druhého partnera,...? Chcela by som vidieť, ako by si to urobila za 5 minút. 😄 ale áno, najlepšie je hodnotiť prácu, o ktorej nič neviem. 😉 ale tiež by som chcela za 5 minút roboty 50€😄 to je ako keby som povedala, že pani, ktorá robí v obchode si nezaslúži 6 eur na hodinu, ale len 2€, lebo cely deň len sedí za pokladňou a počíta za ňu všetko pokladňa, a nákup ma nablokovany za 3 minúty. Každá práca ma svoje pre a proti. A len pre info, daňové typ A nestojí ani tých 17 €, 😀 ale nemienim sa hádať. 🤗
@denkabemommy tak je rozdiel čo spracovávate, áčkové netrvá dlho, ale to nie je všetko, účtovníctvo je trochu o inom.
Ja som to teraz skúsila spraviť cez epriznanie. Pracujem v zahraničí, manžel tiež, menu to tam prevádza automaticky, vlastníme niekoľko nehnuteľností, ktoré prenajímame, v pohode sa tam dalo rozdeliť bonus na deti medzi mňa a manžela podľa mesiacov a pridala som tam aj úroky za hypotéku a tretí pilier. Trvalo mi to asi 15 minút, ešte to dám pre istotu skontrolovať manželovi, ale vyzerá to super. A kódik funguje, takže to vychádza na 14€. A ak niekoho manžel fičí na kryptomenách, tak aj to som tam videla na výber, haha 🙂🙂🙂
ja už ani A nerobím , nepotrebujem počúvať tieto kecy ako je to drahé. Drahé ? nech sa páči urob si sám alebo niekomu na kolene. Ale už vidím človeka čo si robí daňové pri príjmoch zo zahraničia , určuje rezidentúru , zahraničné dividendy už so zrazenou daňou , DDP, úroky na hypotéku , kryptomeny, predaj podielov v spoločnostiach atď. nemáte mnohí ani páru ako zdaňovať, kam to umiestňovať , či je to oslobdené alebo podlieha zdaneniu. Takže veľa zdaru prajem pri takýchto online službách .
Nikto nerobí zadarmo ... robím na daňovom úrade a tieto ehm, noo, je to drahé, radšej si to urobím sama, sú najhoršie ... priznania vypísané zle, keď im zavoláš, nech prídu opraviť, strašný problém pre nich ... och, tisícový preplatok je OK, no dať účtovníčke 50 EUR strašný problém.
@subartic pre takéto prípady som tam našla vysvetlívky pri každej kolonke, akurát dividenta som tam nenašla, ale keď sa na to pozriete, tak si myslím, že tam ide urobiť všetko. Preto sú podľa mňa tieto služby, aby si to ľudia nerobili samy, ale mali istotu, že to vypĺňajú správne. Ako v škôlke za ručičku. Teraz som aj skúšala ich online support, kde odpísali, takže akože ja v tomto nevidím problém. 🙂 A keď chceš, ešte to aj za teba podajú, čo je minimálne pre mňa najlepšie, keďže pracujem v zahraničí a nemusím cestovať na Slovensko. Na stránke majú viac ako 20 tisíc priznaní, takže asi to nie je úplne odveci. Chápem, že vás to serie - účtovníkov - ale bohužiaľ pre veľa ľudí je toto najlepšia a najlacnejšia voľba. Najprv si to otestujte, keď máte v tomto prehľad a potom súďte. Ak tam nájdete nejaký problém, tak to aspoň pomôže veľa ľuďom 🙂
@katkanns no nejde . Každý rok mi pristanú na stole zbabrané daňové priznania aj cez tieto online služby. Ľudia ktorí si to robia nemajú často základné znalosti čo je obchodovateľné na burze , čo nie je obchodovateĺné na burze , kedy vzniká povinnosť dať príjem z predaja do DP ak je uzavretá taká a taká zmluva , predaj obchodných podielov, ich nadobudnutie , spôsob zdanenia , či akciu ktorú drží v rukách má s majetkovu účasťou , bez majetkovej účasti , či s krajinou z ktorej máme príjem sa má zdaňovať takou a takou sadzbou , či daný prijem je licenčný príjem atď a aký licenčný príjem . Ja si nebudem nič otestovávať, múdri ľudia si to dávajú robiť odborníkom ktorí sa tomu rozumejú , ktorí to študovali a majú z toho skúšky , ktorí si naštudujú zmluvy, výpisy z z výnosových dividend atď. Ostatní si to robia na kolene a potom vyplakávajú v prípade daňovej kontroly a zas a znova končia u mňa alebo mojich kolegov.

@nikol98 Ahoj, ja som tento problém riešila minulý rok.. Účtovníci si za to teraz pýtajú neskutočné peniaze, ale manžel našiel jednu stránku epriznanie.sk, tak som si to spravila tam a urobím to aj tento rok, myslím že to vyšlo na nejakých 17 eur, čo je super a dá sa to aj cez tú stránku online podať, takže nikam nemusíš chodiť. Dúfam že pomohlo