Daňové priznanie počas materskej
Som na materskej od 27.marca. Bude mi treba papiere na danové priznanie ktoré podávam v práci.Môže si na mna manžel uplatniť danový bonus? aká je čiastka aby sa to oplatilo? Zvykne byť preplatok na dani ked je žena ma materskej?
dakujem veeelmi pekneeee 🙂
dievčence poradíte mi , 20.10.2013 som nastúpila do práce po materskej dovolenke . za rok 2013 si na mňa uplatňuje manžel " daňovú úľavu na manželku ". Chcem sa opýtať mám si podávať daňové priznanie aj sama za seba , od 20.10.13. do 31.12.2014 ?? Mám šancu ,že mi vrátia niečo ?? ďakujem vopred .
Ahojte poradite mi Ohladom danoveho? Som na rodicaku a mala som pasivny prijem z predaja bytu 2000 eur, moze si manzel na mna uplatnit odpocitatelnu polozku on pracuje dakujem🙂
mamicky a kedy sa dostavju tie peniazky teraz v marci alebo az v aprili????
Ahojte.Potrebovala by som poradiť.Treba mi spraviť daňové ak v januári som mala príjem,no daň mi neťahali nakoľko som nepresiahla sumu 300 eur,tak som bola na PN-ke a od 8 marca som nastúpila na materskú.Tiež by som chcela vedieť,či má význam aby si manžel uplatnil na mňa úľavu,lebo neviem či sa ráta materská aj z DNP, či len z práce?
@vrabecvrabec ty dp nepodávaš..
pre manžela sa do tvojho príjmu ráta materská, aj z dnp..aj nemocenské, aj príjem zo zamestnania
@evita68 Ďakujem za odpoveď.Ak ešte môžem,tak by som sa spýtala-ta úľava platí len do určitej výšky,ak ju presiahnem,tak manželovi sa to neoplatí podávať-dobre tomu chápem?
@vrabecvrabec áno, ak tvoj príjem mínus odvody je viac, ako 3735,94, tak si manžel nemá čo uplatniť
@evita68 Ešte raz pekne ďakujem...
ahojte,
od 1.1.2013 som bola zamestnaná, potom od 1.4. na rizikovom PN a od 19.6 na MD. Ráta sa MD do príjmu ak prekročí sumu 35OO€?
Baby poradite ajmne? Minuly rok sa nam 30teho maja narodil syn,vzali sme sa az 30. Novembra, manzel bol zivnostnik, matersku som brala do 2. Decembra od 3. Decembra mam rodicak, moze si uplatnit nezdanitelnu sumu na manzelku za december ak odpocitam tie dva dni co je okolo 15 eur?cize jedna dvanastina - 15 eciek alebo ako sa to berie kedze vsetko je koniec mesiaca a danovy bonus na syna sa uplatnuje aj mesiac narodeniacely ci nasledujuci, kedze sa nrodil posledny den v mesiaci......mam chaos v tom vdaka
@donnadomina daňový bonus od mája..
nezd. časť na teba bude 3735,94 - príjem zo zamestnania /ak bol/ + odvody - materská : 12 x 1
@evita68 urcite sa pocita aj prijem zo zamestnania ked sme sa vzali uz ked som bola na materskej? pocita sa aj predchadzajuci prijem tych par mesiacov?
@donnadomina počíta sa to tak, ako som ti napísala
Ahojte, mozte mi prosim poradit? Od augusta 2012 som na materskej, cize za 2012 som si podala danove priznanie este cez zamestnavatela. Za rok 2013 som bola 3 mesiace na materskej a potom od aprila som na rodicovskej. Som citala na webe, ze materska sa povazuje za prijem, to znamena, ze si mam podat teraz danove sama , kedze za tri mesiace som mala matersku vyssiu ako 1800 eur,alebo sa danove za matersku nepodava? Na stranke Danoveho uradu sa ato neuvadza a na webe niektori pisu ze to prijem je a ini ze nie, tak som teraz z toho jelen a na danove priznanie mam uz len tyzden ( ak ho mam podat). Dakujem za radu.
Ahojte, prepáčte, že nepíšem k tém ale chcela by som vám poproosiť o pomoc k Diplomovej práci. Prosím vyplnte mi dotazník a zieľajte tento link:
@evita68 porad prosim ...som zamestnana ale od septrmbra 2012 na rizikovom posledna tretie dieta narodilo 26.3.2013..poberala som PN , matersku potom rodicak ....dovtedy som danovy bonus mala vyplateny kazdy mesiac v mzde...na marodke teda na rizikovom som uz bonus nedostavala ale zamestnavatel mi ho vyplatil po danovom...chcem sa opytat ...manzel je zivnostnik ,danove si posunul o 3 mesiace teda az v juni ho jeho uctovnicka vypracuje v marci to nestihla... je tam nejaka podmienka aby sme ten bonus dostali? a kolko by mal priznat v dani prijem aby ho ziskal...prosim po lopate ..dakujem

@mariro podávaš A-čkové a musíš priznať obidva príjmy.. daň mu určite vrátia