Daňové priznanie počas materskej
Som na materskej od 27.marca. Bude mi treba papiere na danové priznanie ktoré podávam v práci.Môže si na mna manžel uplatniť danový bonus? aká je čiastka aby sa to oplatilo? Zvykne byť preplatok na dani ked je žena ma materskej?
@evita68 ahoj, vidim, ze sa v tom vyznas 🙂 mozes aj mne poradit? do maja 2013 som bola na MD, potom na RD. Zamestnavatel kde som bola zamestnana pred MD skocnil svoju cinnost a firma za zrusila. ja som popri MD otvorila svoju firmu kde som len konatel, nie zamestnanec. moze si aj moj muz odpocitat na mna danovy bonus?
@evita68 ...teraz som mrkla do zmluvy, je to dokonca ešte menej, len 8 mesiacov sme spolu prenajímali (8x485=3880/2=1940)...lenže manželovi to tým pádom vychádza, že mal sám za ten byt príjem o 4 mesiace viacej, teda o 4x485=1940 viac, dohromady mal teda 3880...on už v tomto prípade podáva DP, že?
Ahojte.Mohli by ste mi poradit? Min.rok som bola len bud na rodicovskej a potom na materskej dovolenke, som zamestnana s trvalym prac.pomerom. Mala som len prijmy oslobodene od dane- PN-ku asi spolu 400 eur, matersku asi 4000 a ridicak 400 eur. Musim si davat danove priznanie?
Dakujem.
ahojte tak ja mam z toho zmatok trosku 😒 ja som nastupila na matersku v novembri 2011 a min. rok mi povedali že nemusim dat danove priznanie. materska sa nerata ale ani rodicovský sa nerata? a ked nie sme s priatelom zobratý tak on si može uplatnit bonus na dieta ale na mna nie?

@majushka ano, plati