icon

Daňový bonus a dorovnanie prídavkov z Rakúska: Ísť do toho?

lullyet
15. jan 2025

Dobrý večer vedel by mi niekto pomôcť ex priateľ v kuse otravuje s daňovým bonus ale na môj účet to dať nechce ani ja na jeho dnes prišiel s tým že by sa to dalo takto urobiť

Ex priateľ pracuje niekoľko rokov v Rakusku na stavbe nie celý rok niekedy 8mesiacov za rok inokedy len 7 mesiacov atd.. jeho príjem je okolo 2tisic výživné platí 200€

Že on by si vybavil daňový bonus by mal úľavu s výživného

A ja by som poberala dorovnanie k prídavkom k Slovenským

Máme tam 5rokov čo by sa dalo spätne vytiahnuť len by ma zaujímalo či do toho ísť

Koľko cca peňazí je za tých 5 rokov keďže nemá odobrené v kuse celých 12 mesiacov za daňový bonus a aké sú tam ďalšie príplatky k daňovému bonusu?

Ide toto že nechcem aby som ja so synom mala menej než on keďže okrem 200€ nekupuje malému nič ani Vianoce ,Narodeniny nič pošle 200€ a tam to hasne .Maly ma 5 rokov za 5 rokov mu nič nekúpil

Strana
z3
vroni
16. jan 2025

@kavasmliekom, Rakusania to berú tak, že keď je aspoň jeden z rodičov pracujúci/bývajúci v At, má dieťa nárok na prídavky. Rodinný stav rodičov a ich spoločné bydlisko pri tom nepovažujú za relevantné. Prídavky sa vyplacaju prednostne matke, otcovi len s jej súhlasom alebo na základe úradného dokumentu (či už rozhodnutia sudu o vyhradenej starostlivosti alebo úmrtného listu a podobne)

pieksamaki
Autor odpoveď zmazal
svetlonos
16. jan 2025

@kavasmliekom
ja neviem, ty vieš nemecky? Ja sa musím opýtať na konkrétnom úrade. Ale to co pise autorka o postupe účtovníčky a jej ex mi príde nie ok. No on je otcom tých deti a ze ma 4 deti so 4 ženami, tie deti za to nemôžu. No ako píšem, musela by som sa opýtať 😉

kavasmliekom
16. jan 2025

@svetlonos ja ze sa rozumieš. Potom nie, len ma to zaujímalo.

svetlonos
16. jan 2025

@kavasmliekom
a a o aj tvojho muza ex si môže požiadať spätne o pridavky na dieta ak robi v AT, fakt im je ukradnuté, ci spolu žijú ci nie 🙂 Zo zákona ma to dieta na pridavky narok, vyplácajú sa tomu kto s dietatom zije.

kavasmliekom
16. jan 2025

@svetlonos už nerobí v at, on je vo Švédsku momentálne

svetlonos
16. jan 2025

@kavasmliekom
žijem tu a rada pomôžem s odvolaním úradov pokial mo to čas dovoli. Nie kazdy vie nemecky. Ale teda pokiaľ je dieta tvojho muza ešte malé a on pracoval v at, malo by byť realne aj legálne, aby ex dostala pridavky na dieta. Tvoj muz nema co stratiť, len ta ex = dieta by mohli získať 🙂.

kratulka
7. máj 2025

dievčatá kedy je termín výplaty prídavkov v maji ? doteraz mi nič neprišlo

mamaaja82
7. máj 2025
@kratulka

dievčatá kedy je termín výplaty prídavkov v maji ? doteraz mi nič neprišlo

@kratulka dnes nepridu teda sanca mala,zevraj maju nejaky problem

kratulka
8. máj 2025
@mamaaja82

@kratulka dnes nepridu teda sanca mala,zevraj maju nejaky problem

@mamaaja82 nesrandujte

vroni
8. máj 2025

V at prišli dnes, ma Sk zajtra (lebo dnes je sviatok)

kratulka
8. máj 2025
@vroni

V at prišli dnes, ma Sk zajtra (lebo dnes je sviatok)

@vroni ďakujem...čakám ako na soľ..decká majú šk.vylety...konie roka rozlúčkové

Furt je kde pchať 💶💶💶💶

vroni
8. máj 2025
@kratulka

@vroni ďakujem...čakám ako na soľ..decká majú šk.vylety...konie roka rozlúčkové

Furt je kde pchať 💶💶💶💶

@kratulka, verím, ale zajtra ráno sú na účte 🤕

kratulka
8. máj 2025
@vroni

@kratulka, verím, ale zajtra ráno sú na účte 🤕

@vroni vďaka Bohu...

cipsinka
10. júl 2025

Prosím dane a daňový bonus na deti chodí z Rakúska v jednej platbe? Lebo nám prišiel dnes a zdá sa nám že daňový bonus na deti nám neprišiel.Dakujem 🙂

vroni
10. júl 2025
@cipsinka

Prosím dane a daňový bonus na deti chodí z Rakúska v jednej platbe? Lebo nám prišiel dnes a zdá sa nám že daňový bonus na deti nám neprišiel.Dakujem 🙂

@cipsinka, ak myslíš daňový bonus plus, ten sa uvádza v daňovom priznaní a preplatok príde jednou sumou. Ak neprišiel, treba skontrolovať, ci vám ho v daňovom priznaní uznali.

cipsinka
10. júl 2025
@vroni

@cipsinka, ak myslíš daňový bonus plus, ten sa uvádza v daňovom priznaní a preplatok príde jednou sumou. Ak neprišiel, treba skontrolovať, ci vám ho v daňovom priznaní uznali.

@vroni ďakujem za odpoveď 🙂

Strana
z3