Exmanželova snaha získať rakúske prídavky na deti
Ahojte.
Mám taký menší problém.
Som rozvedená 4,5 roka,mám z predchádzajúceho vzťahu 2 deti,6 ročného syna a 12 ročnú dcéru.
Ich otec (exmanžel) pracuje od roku 2024 v Rakusku.
Teraz sme začali riešiť rodinne prídavky z Rakúska,takže majú spatne vrátiť celkom slušnú sumu.
Deti sú súdom zverené mne do starostlivosti,on ma určené smiešne výživné na jeho plat,podieľame sa na výžive deti ja 80% on 20%.
Deti si väčšinou berie tak raz,maximálne dva krát do mesiaca,to syna väčšinou posadí k Playstation a dcéra vykecáva s jeho priateľkou.Sem tam im spraví program,detské ihrisko,nejaký kútik….
Nedostávajú od neho nič navyše,neprispieva na dovolenky,na nič.S výnimkou Vianoc,tam dostanú nejaké sprostosti,ktoré ich absolútne nezaujímajú,lebo on nevie,čo majú radi,keďže s nimi netravi čas.
No a k podstate veci.
On si normálne robí nárok na tie prídavky na deti.
Že keď mi to príde ,nech mu to pošlem na účet a on mi z toho dá na kávu.
Ja som skoro odpadla.
Že mi bude mesačne posielať väčšie výživné o 100€ z tých prídavkov,ostatne sú jeho.
Ešte som mu neodpisala,predychavam,kým ho neposlem do p…..
Čo si o tom myslite vy????
@anonym_autor je dobré, že je ex 🙂.
A tú správu ignoruj, ani o tom s ním nijak ďalej nekomunikuj.
akože nad tým sa netreba ani pozastavovať. sú to peniaze pre deti, nie pre neho ...
Napísala by som mu že mu nič nepošlem 😂.
@anonym_autor Pokojne "oteckovi,,povedz, že nech si dobre pozrie pomenovanie dávky.Je to pre deti a ty to aj na potreby detí využívas.
Pridavky patria detom, jemu ani cent... urady by mali mat rovno tvoj ucet, ziadne preposielanie jemu, ked s nim deti neziju.
@anonym_a927bf aj majú moje číslo účtu,takže peniaze prídu mne.
Vypisuje,že on ich potrebuje a keby nerobil v Rakusku,tak nemám ani euro.
Ja sa tých peňazí nemienim ani dotknúť,ja si na seba viem zarobiť aj sama,ale teda viem si predstaviť,kde ich pri deťoch využiť a je toho teda dosť.On z nich chce vyplatit leasing.
Vyhráža sa,že skončím bez auta,prepichne gumy a neviem čo všetko,keď ho o tie peniaze oberiem 😳😂😂😂
Na ten just by som požiadala o vyššie výživné
Co keby si zalozila ucet detom a tvojmu ex povedala, ze peniaze budu mat deti na ucte na buduce dolezite vydavky.
Inak by som bola pokojna. Ak by obral deti o spätné vyzivne, obratila by som sa na sud, nech rozhodne, komu peniaze patria.
Ja sa tých peňazí nemienim ani dotknúť,ja si na seba viem zarobiť aj sama,ale teda viem si predstaviť,kde ich pri deťoch využiť a je toho teda dosť.On z nich chce vyplatit leasing.
Vyhráža sa,že skončím bez auta,prepichne gumy a neviem čo všetko,keď ho o tie peniaze oberiem 😳😂😂😂
@anonym_autor Ak to mas pisomne, tie spravy o aute si odloz, odfot, ked sa ti nieco s autom stane...
Či si o tom myslíme ? Lebo to je tvoja otázka.
Že máš podať návrh na riadne a vysoké výživné.
Že máš odložiť všetky dôkazy a vyhrážaní.
Že ho máš poslať do PPP ( preč, prdel, putchi)
@anonym_autor odkladaj si dôkazy o vyhrážkach a choď s tým na políciu za vyhrážanie
@anonym_autor nič by som mu teraz nenapisala a keď by mi prišli, poslalala by som mu 50€ na účet a do správy pre príjemcu by som uviedla
“Na kávu”
Rakúske prídavky patria prednostne a zo zákona matke. Tým je diskusia ukončená.
Je fakt, že keby tam nerobil, ty nemáš nárok na prídavky. Ale on poberá rakúsky plat a platí slovenské výživné, takže by som na jeho mieste veľmi tisko suchala nohami, aby som bývalku nenasrala. Lebo mu miestni jedna dva vyrátajú tabuľkové alimenty namiesto almuzny, ktorú platí.
Rakúske prídavky patria prednostne a zo zákona matke. Tým je diskusia ukončená.
Je fakt, že keby tam nerobil, ty nemáš nárok na prídavky. Ale on poberá rakúsky plat a platí slovenské výživné, takže by som na jeho mieste veľmi tisko suchala nohami, aby som bývalku nenasrala. Lebo mu miestni jedna dva vyrátajú tabuľkové alimenty namiesto almuzny, ktorú platí.
Vypocitaj si, kolko ti dlhuje tych 30% (podieľame sa na výžive deti ja 80% on 20%), to si strhni, zvysok mu daj. Nechaj si ale minimalne polovicu z tej sumy vyplatenej spatne. Skuste nejaky kompromis, aj ked je samozrejme, ze to patri detom. Mozno tento argument pochopi ... A pridavky, co pridu v buducnosti, nech ti uz posle cele a nemusi posielat tu almuznu, co dava dnes. Tu bojuju dve logiky proti sebe. Jedna, pridavky patria detom. Druha, ked on nezaplati (denne/tyzdenne) cesty do rakuska, ci prenajom tam, nestravi cas cestovanim, tak nebudu ziadne rakuske pridavky. Ak je to nejaky remeselnik, co prilis nezaraba, tak bude pocitat kazde euro. Bud sa dohodnete na kompromise, obaja ustupite, alebo budete obaja stat na svojom.
@vroni ked mu to vyrataju, tak si spocita, ze sa mu tam neoplati robit a bude aj po tabulkovom vyzivnom aj rakuskych pridavkoch. Na konci budu zase pri starom (80 na 20).
kašli naňho. Ale celú tú komunikáciu si odkladaj, hlavne tú výhražnú, jeden nikdy nevie, čo urobí...
Vypocitaj si, kolko ti dlhuje tych 30% (podieľame sa na výžive deti ja 80% on 20%), to si strhni, zvysok mu daj. Nechaj si ale minimalne polovicu z tej sumy vyplatenej spatne. Skuste nejaky kompromis, aj ked je samozrejme, ze to patri detom. Mozno tento argument pochopi ... A pridavky, co pridu v buducnosti, nech ti uz posle cele a nemusi posielat tu almuznu, co dava dnes. Tu bojuju dve logiky proti sebe. Jedna, pridavky patria detom. Druha, ked on nezaplati (denne/tyzdenne) cesty do rakuska, ci prenajom tam, nestravi cas cestovanim, tak nebudu ziadne rakuske pridavky. Ak je to nejaky remeselnik, co prilis nezaraba, tak bude pocitat kazde euro. Bud sa dohodnete na kompromise, obaja ustupite, alebo budete obaja stat na svojom.
@vroni ked mu to vyrataju, tak si spocita, ze sa mu tam neoplati robit a bude aj po tabulkovom vyzivnom aj rakuskych pridavkoch. Na konci budu zase pri starom (80 na 20).
@anonym_bf63c6 zarobí 3600€ mesačne v čistom,výživné ma dokopy na dve deti 300€,tak neviem,či živorí 🤷🏻♀️
@anonym_autor manžel pracuje od roku 2024 v Rakúsku a keď sme ešte nemali spoločný trvalý pobyt museli sme dať čestné prihlásenie že bývame na rovnakej adrese a teraz po 2 rokoch ho už máme spoločný a finanztamt žiadal potvrdenie o spoločnom pobyte z obecného úradu aj potvrdenie z dcéry nej Zš... každé 2 roku sa dokladajú potvrdenia či nenastala zmena
@anonym_bf63c6, prídavky patria jej. Bodka. Bez diskusie a ratania akýchkoľvek percent. To nie je na pohode manželov, to je litera zákona. Ja jej neradim, aby tie rakúske alimenty aj pýtala, stačí pána zdvorilo upozorniť, že by mohla, tak nech láskavo skludni hormon a predstavy o spolukasirovani prídavkov. Inak by mu tabuľkové alimenty vyšli na cca 1350 evri (na obe deti), len pre informáciu.
@anonym_bf63c6, prídavky patria jej. Bodka. Bez diskusie a ratania akýchkoľvek percent. To nie je na pohode manželov, to je litera zákona. Ja jej neradim, aby tie rakúske alimenty aj pýtala, stačí pána zdvorilo upozorniť, že by mohla, tak nech láskavo skludni hormon a predstavy o spolukasirovani prídavkov. Inak by mu tabuľkové alimenty vyšli na cca 1350 evri (na obe deti), len pre informáciu.
@vroni nechápem, prečo nebojuje za vyššie výživné, veď 300 a 1300 je už mega rozdiel. Sú to peniaze pre deti, možno sporenie, a takéhoto hňupa čo ešte aj prídavky pýta, by som tvrdo poriesila.
@vroni nechápem, prečo nebojuje za vyššie výživné, veď 300 a 1300 je už mega rozdiel. Sú to peniaze pre deti, možno sporenie, a takéhoto hňupa čo ešte aj prídavky pýta, by som tvrdo poriesila.
@cacianka lebo je agresivny,ledva sme poriesili,aby platil 300€ bez toho,aby robil peklo zo zivota.
Už mi raz pichol gumu na aute a nemala som sa ako dostať s vtedy 3 ročným synom k lekárovi.
Musela som ísť na rezerve do Trnavy z Ba s malým vymeniť koleso,lebo iba tam mali takú gumu,akú trebalo.A jemu to bolo úplne jedno.
Už mám druhého partnera,najlepšieho človeka na svete a naozaj nemám chuť sa doťahovať s hlupakom,lebo presne viem,čoho je za par € schopný.Preto riešim aj to,ako čo najlepšie poriešiť to,že z prídavkov nedostane ani korunu.Nemam z neho strach,ale už chcem mať od neho pokoj,ale peniaze jednoducho nedostane,nebudem o ne ukracovat moje deti pre debila….
Na ten just by som požiadala o vyššie výživné
@anonym_c47c8f Ano a dopadne tak, že mu vyzivne znížia, lebo do toho započítajú rakúske pridavky. Vyborny napad
@cacianka, zase, ja chápem, lebo keď ju má kvôli tomu terorizovať alebo deti, tak to za tie nervy nestojí. Ale s pridavkami chlap nemá vôbec nič, vypláca ich daňový úrad priamo na účet (spravidla matky), k tomu sa nemá ako dostať a tiež je to vyše 500€ (na dve deti).

Pridavky patria detom, jemu ani cent... urady by mali mat rovno tvoj ucet, ziadne preposielanie jemu, ked s nim deti neziju.