icon

Daňový bonus na deti schválený od januára 2025?

sasa1310
5. dec 2024

@nikaeli ako učiteľka by si mala čítať s porozumením a pochopiť ako som myslela ten nadštandardný príjem. A ani rátať nevieš z tabuľky 🙂

mapa
5. dec 2024

@sasa1310 Aj tieto znizene a zrusene danove bonusy su dalsim dalsim dokazom nenazranosti a nekompetentnosti tejto vlady, mema to nic s konsolidaciou, su to proste dalsie prachy, ktore ukradnu mne a mojim detom pre seba.. preco ich mas neustale potrebu obhajovat?

sasa1310
5. dec 2024

@mapa kde ich obhajujem?

nikaeli
5. dec 2024

@sasa1310 ešte že ty vieš všetko.. vrátane urážania iných 👍🏻

pieces
5. dec 2024

Vie niekto ako je to u živnostníkov?

mapa
5. dec 2024

@sasa1310 aj tu -vsak to len trosku nam vezmu a ani si to nevsimneme...

kristiii
5. dec 2024

@hellwant super riešenie (pre vás, nevyčítam, urobila by som to vo vašom prípade rovnako a doprajem vám každé euro z tohto systému), len by som na základe vášho príspevku chcela upozorniť, aké je to nefér voči jednorodičom, ktorí si nemajú DB na koho prehodiť (mňa sa to netýka, keďže syn bude mať 15 a môže, vraj, v pohode brigádovať 🙄). V tomto trende znižovania podľa veku a jeho nepochopeniu som sa zasekla už v časoch Bugára.
@andreakotesova hej hej, určite je náš väčšina účelovo osamelých, veď to sa v tomto štáte taaak oplatí..🤦

lenkakravcova
5. dec 2024

@rikarika písali tu o dvoch v rodine, ktorí majú takíto príjem. 🙂
Ak má len jeden, tak ten druhý čo má menej si predsa uplatní daňový bonus bez poníženia.

lenkakravcova
5. dec 2024

@titi22 napíš odbor okrem tých, ktoré som spomenula. (Ešte možno zubára som zabudla)
A okrem živnostníkov.

lenkakravcova
5. dec 2024

@pieces podľa toho koľko si vyfakturuju. 😃

hellwant
5. dec 2024

@kristiii ako píšes ja to nemam ako ovplyvniť. Toto ma na rovasi Ficovlada. Zas na druhej strane myslis, ze ja by som nebol radsej aby manzelka a ja sme mali kazdy o 1000 v hrubom vyssiu vyplatu i ked by sme mali minimalny, ci ziadny DB? Radsej to. Samemu je vzdy tažko😕

sasa1310
5. dec 2024

@mapa kde? Ja som len opravila dotyčnú, lebo ani nevie o koľko príde.

sasa1310
5. dec 2024

@nikaeli a ako ťa urážam? Tak buď si si to zle vyrátala, alebo máš nadpriemerný príjem. A vtedy beriem, že prídeš o 140 eur. To je urážanie, že ťa na to upozorním?

ekira1
5. dec 2024

@mamina7070 reagovala som na komentár, čo si písala hiro, že keď jeden zarába veľa, druhý +- nič, nemá žena doma sedieť 2-6-9-12 rokov. Pretože sú I iné situácie, nie len, že žena sedí doma.

zobaka
5. dec 2024

ja mam stredoskolaka, bonus ako som pisala bude nula, ked mate v hrubom tisicku ste v ri..i teraz ked zase pojde vsetko hore

slniecko66
5. dec 2024

@andreakotesova dakujem za vycerpavajucu odpoved.

hellwant
5. dec 2024

@zobaka No z 1000 v hrubom musi byt hrozne ťažke vyźiť, jedine dalsia praca aj keby mala byt cast ma ruku. Potom si zas zmordovany😕

ekira1
5. dec 2024

@zobaka už mal 18? No hlavne, že na iné dávky a príspevky je, ale na deti nie 🙄

zobaka
5. dec 2024

@hellwant no..odbornu pracu robim 9 rokov za taky plat, hanba, druhu pracu navyse nezvladnem, mam zdravotne problemy

zobaka
5. dec 2024

@ekira1 teraz bude mat 18 je v 3 rocniku ss, ovela viac vydavkov je na stredoskolaka, ktory zje za dvoch ako za male dieta

sasa1310
5. dec 2024

@zobaka to je generácia, ktorá stála najmenej náš štát. Všetky výhody túto generáciu obišlo

ekira1
5. dec 2024

@zobaka z budúce roku mám I ja strach, a to sme dvaja na dve deti.. daňový bonus bola jediná spravodlivá dávka, ktorá kedy bola.

zobaka
5. dec 2024

@sasa1310 presne! ani 100 eurovy prispevok sme nevychytali, nic

zobaka
5. dec 2024

@ekira1 ano, clovek mal pocit, ze stat si ho aspon trosku vazi, teraz je pracujuci clovek pre nich odpad a fakt nizkoprijmove domacnosti budu na spagetach

simca06022011
5. dec 2024

@sasa1310 @zobaka skor by som povedala, ze zvyhodnene su deti tak poslednych 10rokov (to davam fakt odhadom), materske otcov, take a onake davky, vysoka MD, vysoky RD = FAKT nic take nebolo. Este tie mladsie co maju teraz 10+ maju vyhody aaaspon z toho DB .. ale inak je toho o mnoho viac. A v podstate je to stale a stale take, nespravodlivejsie :DD alebo ako by som to nazvala... fakt pracujuci je teraz nic, len dojna krava a to ja naozaj nezavidim tie materske zenam, rodicovske vyssie.. ale proste, uz je toho vela :D a nieco sa zmeni a hned velke pozdvihnutie, ze ooo zobrat nam chcu. A co teraz budeme robit, neprezijeme.. ked to porovnam z coho sme zili pred rokmi a co je teraz 🙂) a kolko som musela makat a mat nasetrene aby nam nic nechybalo, ani nehovorim. Vsetci to ale mali rovnako, bolo to rozumne a bolo to spravodlive, chcem dieta = postaram sa. Teraz je to vsetko take,ze to len spolocnost rozculuje, rozdava sa vela (a teda tak vseobecne vsade) a peniaze na nic nie su....

zobaka
5. dec 2024

@simca06022011 ja mam z toho adekvatne uzkosti, mam strach z buducnosti, kebyze mam viac deti netusim co urobim

sasa1310
5. dec 2024

@simca06022011 no niekto to musí zaplatiť tie vysedávania doma s malými deťmi počas covidu. Naše deti boli doma samé. Už vtedy sme mnohé písali, že raz toto bude musieť niekto zaplatiť.

zobaka
5. dec 2024

@sasa1310 ten covid nas vela stal to je pravda...aj tie loterie kde sa rozhadzovalo po 500 000 eur pre jedneho, lebo vsak bolo treba splnit ockovaci limit..je mi zle z toho co sa tu uz deje

simca06022011
5. dec 2024

@sasa1310 @zobaka no platime... ale to nie je len covid, to je to co vzniklo trochu aj predtym ale aj potom.. ze dietatko je najviac, ze maminka+ocko doma je najviac, a ze je problem vsetko = najst zariadenie, pracu a tak.. tak treba dotovat, platit... proste cele to zmyslanie co nastalo, zrazu muzi su doma na md, lezia pred telkou kym zena je tiez doma :D zrazu 14dni po porode treba tiez byt doma a chodit na kazdu kontrolku s dietatom musi ist cela rodina = a nie len tak, ze napr neplatene volno, lebo chce sa ocko postarat = to mu treba zaplatit zo socialky.. proste pre mna je toto uplne scifi.. ako by sme zili, keby som neustale tahala chlapa z roboty, ze nie moj krasny, tu mas dieta ideme k lekarovi vsetci, nie tu budes doma, treba mi podavat plienku a utierku a potrebujem si oddychnut... peniaze nam chybat nebudu, vsak co.. stat zaplati :D Rovnako tie dotacie firmam cez kovid, kopa z nich mohla fungovat, fakt podnikavi ludia, nezavreli nic.. kopec lemier, aj ked nezarabali predtym nic, ostalo doma a pytalo dotacie.. bratranec bral 700EUR mesacne ci kolko, presne cela vyplata to bola a rpitom nikdy nezaplatil ani euro dani, zarobil viac cez kovid od statu ako on realne zarobil svojim biznisom predtym... tesil sa, turistikoval, cvicil, zabaval sa. A takychto pripadov je kopa.. je jasne kto to uhradza.. pracujuci. Vzdy. Teraz. Nam zdvihli vsetky dane, poplatky, mestske, odvody... nikto sa nepyta.. nezavrela som ani na jeden den firmu a nepytala si od statu ani cent... a co? dnes viem , ze som bola sprosta. Mala som sa zaregistrovat a vypytat si max co som mohla.
A uzkosti.. no tiez mam uzkosti sem tam, ale ja hlavne z toho na ake svine sa ludia menia, tolko kadejakych "smejdakov" je, ze uz clovek ma problem aj v biznise, v praci, ale aj v beznych ambulanciach lekarov, aj bezne hocijake veci vybavit ´/zariadit aj ked je napr. ostrazity.. plus tym, ze mame taketo zle podnikatelske prostredie tu, zlu naladu, kopec klamarov vsade, tak sa nedari dobre ani obchodu. Vytlacaju tu "mensie" obchody rozne velke giganty. A z toho teda ja mam uzkost :DD Dalsia vec je pracovna napln ludi, vela ludom sa nechce robit. Doslova. radsej budu videjka tocit a zarabat online :D Tak mam obavu, kto bude pracovat a dane platit napr. o 5-10rokov, lebo ked nebudu = stale sa to bude len dvihat pre ostatnych. Tiez mame vysokanske uvery, jednak podnikatelske, ale aj vsetci co poznam na byvanie, zdravie len jedno... nefunguje nam tu nic, od statu, ekonomiky, zdravotnictvo.. aj skolstvo je na tom tak kadejako.. cele zle.

zobaka
5. dec 2024

@simca06022011 v podstate suhlasim...ja som tiez cele obdobie covidu pracovala a ked som porodila, muz len odskocil z roboty aby nas vyzdvihol z porodnice a naspat do roboty...mne by ani nenapadlo doma byt dvaja s novorodencom, akoze par dni prosim ked to niekto tak citi..tak je taka influ doba, niekedy mam pocit, ze len tym sa da zarobit, teda ak ma co clovek ponuknut publiku