Daňový bonus na deti schválený od januára 2025?
Predpokladam, ze srockar, co si vyplati zisk 100, 200 tisic alebo pol miliona a zamestnava sa ako konatel za 1000 eur, dostane plny bonus. Vobec nezoberu bohatym, tym to uctovnici napasuju tak, aby dostali. 💰 💰 💰
Zoberu strednej triede, lebo ozaj ak ma muz 3000 eur, doma 3 deti a manzelku na rodicovskom, nieje to bohata rodina.
Ja mam kolegu co tak zaraba, ma doma 4 deti, akoze vyrazne horsie budu na tom bez bonusu a ani teraz si nemohli nejak extra vyskakovat.
Celkovo je to chu...ina. Takí, ktorí odvedú kopec daní, dostanú 💩 a takí, ktorí robia na papieri za minimum a zvyšok na ruku, dostanú plný bonus. Solidarita jak hovado.
@lucik194 vieš prečo je to tak lebo tento systém je nastavený živiť darmožráčov čo nechcú robiť a radšej sedia na riti raz za mesiac idú na úrad práce. Celé toto je choré. Mali by podporiť tých čo robia a zarobia minimálku od tých by sa malo začať a nie ako darmožráčov.
@terezkaarthuramax materskej sa to netýka, je to daňový bonus
Hej som samozivitelka 4 deti zamestnaná ako čašníčka, plat minimálna mzda na papieri a dve vysoko školáčky, tretia na strednej a maly ZŠ ,ukratiť ma o 200 eur je pre mňa likvidujuce, to mam teraz povedať vysoko školáčkam ze musíte prestať študovať lebo nemáme na to ?Prečo vysokoškolské študujúce deti na dennom štúdiu sú okradnute????
@petronelahrackova pretože vysokoškoláci môžu brigádovať. Taky je dôvod vlády, takže nie prestať študovať, ale majú chodiť na brigádu, aby si zaplatili štúdium alebo tak. Nuž, čo si väčšina zvolila, to ma, ale na odmeny poslancom a 13te dôchodky je, pre rodiny s deťmi už nie. Aké prekvapujúce, za Ficovej predchádzajúcej vlády to bolo tak isto a aha, zvolili ho zas.
@sasa1310 v tomto s tebou súhlasím, že aj nás všetko obišlo nedostala som kocikovne, nemohla vtedy žena robiť a poberať rodičovský, súkromných škôlok ako šafranu, teraz dotácie na hypo, otcovska materská, bonusy, nevezmú dieťa do škôlky poberas rodičovský plus 800 t dlhodobo nezamestnaných
@petronelahrackova no nehnevajte sa ale tie 4 deti ste si asi sama nespravila. A rovnako ste si ich asi nerobila s tým, že ste sa tešila na € mesačne od štátu. A za ďalšie, ten štát určite nemôže za to že máte na papieri minimálku. To je vaša hlúposť že pracujete týmto štýlom. Ak je pre vás likvidačné to, že teraz nedostanete 200€ od štátu, ktoré vám nikto nikdy negarantoval a nikto vám nikdy nesľúbil, že ich budete dostávať niekoľko rokov tak je bohužiaľ problém niekde inde...v štáte to nebude.
@lili929 dobry deň. Ak ste na materskej a manžel má vysoký prijem. No ja by som odporucala, aby manžel nebral danovy bonus za rok 2025 . A vy, ak si podate daňové priznanie na ďalší rok a uplatnite si na manžela nezdaniteľnú cast, tak Vám preplatia cely danovy bonus v plnej výške
@petronelahrackova nemajú vysokoškoláci možnosť štipendia?
Ja som popri VŠ brigádovala priamo na katedre (ak sa opýtajú, určite pre ne niečo nájdu). Dva tri krát do mesiaca a to pokrylo náklady na internát.
A inak otec deti je kde?
@nikaeli no ja ti neviem.. chodila som rovnako na strednú školu, gymnázium, po škole ešte na klavir, a namiesto krúžkov poobede raz do týždňa som bola na brigáde - od 16r.. Rovnako v lete. Vtedy tieto daňové bonusy neboli. Či teraz sú 18 roční takí neschopní 1 deň do týždňa, napr sobotu brigádovať hoc aj za kasou v Kauflande?
@martinaondrej uplatni na pracujuceho manzela nezdanitelnu cast? To je co za nezmysel?
@petronelahrackova ja ti rozumiem, tiež som samoživiteľka, dcéra študuje na medicíne a brigádovať môže len v lete, aj to nie celé, lebo v lete majú aj povinnú prax v nemocnici.
@petronelahrackova je to strasne smutne, po tychto volbach sa uplne rozpadol aj posledny ochranny mur pre pracujucich, najhorsie, ze su tu mzdy ake su...clovek by mohol nakaslat na danovy bonus, ale pri plate 800 eur je to na spagety na cely rok
@andreakotesova myslím, že tu sa oplatí uplatňovať to ročne a nie mesačne.
Takže ak som sama s deťmi pracujem a dcéra má 19 rokov a chodí na vysokú školu nedostane ani halier daňového bonusu výborne to je štát
@jojka86 na vysokoskolaka uz veru nedostaneme nic.. moj bude studovat do 26 rokov, kedze 6 rocne studium, nastastie uz to nie je dlho..
Prepáčte… ak som SZCO Aˇa faktúry mesiacne posielam od 1200 do 2300… spadam do daňového bonusu 100€ na dieťa, aj keď mam daný mesiac faktúry len za 1200?
Ďakujem za upresnenie

@simca06022011 jedna vec je, čo bolo kedysi (tiež som poberala rp 180 a prídavky 20 či koľko a bol to luxus, len teraz máme ceny niekde inde. A to čo sa týka všetkého.
A ako to, že štát našiel na 13. dôchodky, ale na rodiny s deťmi nezostalo? 🤔 Proste priority-voliči.
Čo sa týka kovidu, sa ani nevyjadrujem, brat vlastní malý obchodík a radšej riskol v tej dobe neplatenie ako pomoc od štátu, ktorá by mu náklady ani zďaleka nepokryla. Snažili sa, nehovorím, ale malé prevádzky aj tak ledva prežili alebo aj nie..