Dáva vám manžel peniaze na domácnosť?
Ahojte, zaujímalo by ma, či vám žienky ktoré ste na materskej dáva manžel nejaké peniaze? K tým čo vám chodia(to je tých cca 400€). Nemyslím však na nechty , kávičky a podobne😄 , ale na chod domácnosti. Skrátka ako ste na tom s financiami?
A tiež to ako máte podelené účty, teda kto čo platí? Ďakujem za odpovede☺️
Hm...znovu(smutná) téma- Dáva vám na materskej muž peniaze?
Ja tej svojej nedávam(nie je na materskej), veď keby som jej dal, tak jej vlastne zoberiem z účtu (spoločný účet) by ma vyvadila, že jej beriem.🤪
Nemame spolocny ucet, financie mame oddelene, pokial by som potrebovala, dal by mi. Aj ja jemu.
@nat_alia on zaraba 2500 a ty mu mas dat polku zo 400 € rodicaku? asi si uz velmi dobre uvedomujes co to mas doma za vtaka.
my mame kazdy svoj ucet, z mojho ide hypoteka plus energie, z jeho ide bytove druzstvo, poistka, internet... ked ma jeden z nas vacsie vydavky, napr plati opravu za auto, a pred vyplatou je svorcnuty, ten druhy mu dolozi, ked kupujeme napriklad pracku, pozrieme sa kto kolko ma a zlozime sa. ked som bola na rodicaku odisla mi z uctu hypoteka plus uver co sme brali ked sme kupovali byt. nezostalo mi nic, tak mi daval na ucet 300 eur a to vtedy zarabal 900, plus este robil nakupy on. vyzit tymto stylom bolo tazke, takze som sla do prace o rok skor. keby mal vtedy plat 2500, tak mi posle polku a zijeme si ako krali a este by sme z toho usetrili. v zivote mi nikdy nevytkol, ze ma musi zivit. je mi luto, ze si v takej situacii.
Ja pracujem a moj priatel mi dava tiez celu vyplatu samozrejme ked si pyta nejake peniaze vzdy mu ich dam.
Ty kokos, to čo máš za Wakantanku doma, že 2500 a ešte musíš riešiť aby ti dal? Máš aj jeho dieťa. Mal by byť šťastný, ze môže dopriať viac vám, keďže má taký plat. Koľkí iní otcovia by chceli a nemôžu, keďže mnohí zarábaju do 1200 v čistom a žienka na materskej.
Posadit. Povedat “Fero takto to dalej nejde. Tu su tvoje moznosti:
1. Davame kazdy mesiac prijmy dokopy, poplatime byvanie stravu auto sporenie, sporenie malemu a cojaviem co, zvysok si rozdelime rovnym dielom ako vreckove.
2. Ja idem do roboty a ty na matersku, urcite to s tymi 400€ zvladnes lepsie ako ja.
3. Ideme od seba a teta sudkyna ti uz vysvetli kolko mas z tej vyplatu davat vyzivne na mna a na dieta”
Lebo sorry, ale chlap ktory zije takto na ukor svojej zeny a SVOJHO DIETATA nie je hlava rodiny ale len kus 💩.
Posielal celú výplatu na môj účet. Teraz to už (z titulu jeho zamestnávateľa) nejde, ale snaží sa všetko platiť a aspoň raz do týždňa sa vypytuje, či mi nemá niečo poslať väčšinou aj pošle, aj keď poviem, že netreba (evidentne mu to robí dobre, zarábam dosť aj bez jeho "dotácií". Aj keď on zarába viac, uznávam). Ak by u mňa muž typu autorkin podobný návrh prežil, poslal by on mne polku vyplaty, ja jemu polku materskej. A bolo by.
@nat_alia Nie, manzel mi nic nedava. Beriem si sama z nasho spolocneho uctu kam chodia vsetky peniaze, ci uz moje vyplaty alebo jeho. Kazdy sme majitelom tohto jedneho uctu a na komplet mame vsetky peniaze spolocne. Este aj tie obalkove a kadejake hotovostne v obalkach. Ku vsetkemu ma ma kazdy neobmedzeny pristup.
@nat_alia mas kam ist? Je nehnutelnost, v ktorej byvas aj tvoja?
Neradim rozchod, len rozmyslam, ze ak on vie, ze nemas kam ist, ma ta v hrsti.. To je tazka vyjednavacia pozicia...
Ja by som mozno zo zufalstva presla k upozorneniu, ze s chlapom, co ma ekomonicky tyra ja zit nebudem.
Cize poradna, alebo rozvod..
@nat_alia coooo? Este druhe dieta? Ci tretie? To vazne ???? Tak to ti asi tazko vieme poradit, ked si si to takto pekne zariadila. Vies co tak to ignoruj, ked pyta peniaze. Iba by som mu povedala, ze este raz zacne s peniazmi, ides na sud požiadať o vyzivne a to potom uvidis kolko budes platit.
@nat_alia Tak ty vieš, čo máš doma a urobíte si ďalšie dieťa?

Požiadaj o výživné, s takými chujmi sa netreba naťahovať a už vôbec nie sa im podraďovať. Zarába slušne, budeš spokojná. Krista, ženy prečo nieste radšej samé ako s takými chujmi.