icon

Denný vymeriavací základ po rodičovskej

10. aug 2022

Caute baby, prosim ak som po RD ukoncila pracovny pomer, mala som den dovolenky a zvysok preplatene tak vlastne na podporu sa to pocita tak ze co mi zamestnavatel za ten den vyplatil / 2? Napriklad keby som za ten den mala vyplatene 90€ tak by som vlastne mala dennu podporu 45€ (a teda maximalnu podporu)? Alebo ako sa to pocita prosim?

Strana
z2
klarissa25
10. aug 2022

@zalka no mne vtedy bolo povedané ze keď nebudem mat dosť dovolenky na preplatenie nebudem mat max podporu...a to som končila normálne v týždni

zalka
10. aug 2022

@klarissa25 záleží aj od výšky mzdy .. jednoduhšie to má kočka z vysokou mzdou, tá z minimálnou musí dlhšie zbierať.

klarissa25
10. aug 2022

@zalka ôk, ďakujem za info..

draik
10. aug 2022

@klarissa25
Ak má niekto extra vysokú mzdu (napr. dvojnásobok max. dávky) , tak stačí obnoviť poistenie a dávka sa počíta zo mzdy, teda bude max.
Pri nižších príjmoch čaro vysokej dávky tkvie v preplatenej dovolenke - po skončení RD sa obnoví poistenie (buď odpracovať napr. jeden deň alebo čerpať dovolenku a zvyšnú nechať preplatiť) - ku mzde za jeden odpracovaný deň resp. dovolenku sa pripočíta preplatená dovolenka, teda vyjde vysoký vymeriavací základ a max. dávka (pretože počas RD obvykle nie je príjem, teda ani dni poistenia pre výpočet vymeriavacieho základu, a ten sa vypočíta z toho jedného dňa). Až sa čudujem, že toto ešte nezatrhli.

klarissa25
10. aug 2022

@draik ale vieš je veľa vecí ktoré sa zneužívajú, resp nechcem povedať ze toto sa zneuziva ale keď to človek môže využiť tak prečo nie ??

autor
10. aug 2022

@zalka ahoj k tomu koncu RD, ta mi koncila pondelok, utorok som mala dovolenku a tym dnom mi koncil aj PP a od stredy som evidovana na UP takze nevyslo mi to na vikend.

Strana
z2