icon

Deti v podnájme: Je to zodpovedné rozhodnutie?

11. sep 2024

Ahojte,aký máte názor na ľudí čo plánujú napríklad v skorom veku deti a pritom nie sú finančné pripravení ? Napríklad ,že nemajú ani svoje bývanie ale bývajú iba v podnájme ? Poznám prípad kde jedno dieťa v škole druhé v škôlke ale matka stále sedí doma miesto práce a sťažujú sa že sa nedá získať hypotéka ,pritom muž normálne pracuje ,nie je podľa vás to také že proste stále sa musíte báť v Tom nájme,či vás náhodou nevýhodia? Nepríde vám zodpovednejšie mať dieťa až keď má človek porieseny otázku bývania ?

oktobermimi
11. sep 2024

Sme v podnajme, na hypo nedosiahneme.
Aj ked manzel pracuje, ja sa vraciam do prace ked deti budu celi den v skolke, tak uvidime potom.

lenkakravcova
11. sep 2024

@tenerifka no to je iný problém a to sú sociálne dávky. Však vieme aj na Slovensku ako niektorí naši spoluobčania chodia rodiť do Rakúska, Nemecka, VB aby tieto dávky získali.
To nie je o nejakej Arabii. nemci majú najviac migrantov Turkov a bez nich by boli stratení (robia nižšie platené pozície). To je proste o datebakoh rôznych národností ktorých tie dávky zadarmo lákajú..
Myslím, že krajná pravica s tým nemá čo urobiť. Riešenie je len jedno: zrušiť dávky zadarmo a problém sa za pár rokov vyrieši.

katka700
11. sep 2024

@snowflakenel Prosím ťa neklam. Aj v UK sa každý kto plánuje ostať v krajine a má na to snaží získať vlastnú nehnuteľnosť lebo je to pohodlnejšie ako sa roky trepať z podnájmu do podnájom.

tenerifka
11. sep 2024

@lenkakravcova skor ich otacat hned na hranici a ti dalsi si to rozmyslia.
Ja chcem tym len povedat to, ze ten system, ktory fungoval v DE donedavna, ked vacsina byvala v prenajme, tak bude v buducnosti problem, lebo samotne platy a neskor dochodky na to nebudu stacit, kedze je to tam stale horsie.

daniela2629
Odpoveď bola odstránená
lenkakravcova
11. sep 2024

@tenerifka alebo to. Možno by aj pracovné víza i živiteľa rodiny boli riešením.

Uvidíme ako sa to celé vyvinie. Zas na Slovensku keď je niekto v nájme, tak to bude mať na dôchodku asi dosť podobné. Ešte vzhľadom na to, že sa pôrodnosť znižuje, tak dôchodky rast nebudú.. ale ktovie čo bude o 20-30r. Mozno to bude úplne inak než sú predpoklady.

jaroslav81
11. sep 2024

V zahraničí bežne žije cez 50% populácie v nájme a tuším majú deti.

miroslava2710
11. sep 2024

Este obdobie s detmi by som pochopila aj ked potom je naročnejšie nadobudnut nieco vlastne. Skor je problem ked ludia nenadobudnu nic za cely zivot a potom musia v podnajme zit z dochodku. Poznam tak jednu velmi financne negramotnu rodinu kde nikto z dvoch generacii nic nenadobudol a veru lahke to nemaju a žit by som tak veru nechcela

beronsche
Odpoveď bola odstránená
beronsche
11. sep 2024

@jaroslav81
@lenkakravcova bolo by fajn povedať aj B nie len A.. v zahraničí existuje prepracovaný systém dlhodobych prenájmov, zatiaľ čo na Slovensku nie.

lenkakravcova
11. sep 2024

@beronsche to je tiež pravda. Tam existuje aj oveľa viac štátnych bytov za regulované ceny nájmov. Na Slovensku je to v tomto ohľade dosť bieda.

beronsche
11. sep 2024

@medda_beda môžu. Ale ak máš nejakú súdnosť, komunikujes problém s bankou a ak na splátky nemáš, nehnuteľnosť predas. Nečakas na dražbu.
Plus, ak máš nejakú finančnú gramotnosť, nezaťažis sa hypotékou, ktorú ledva, ledva utiahnes aj za normálneho stavu.

Skončiť v podnájme je možné z rôznych dôvodov.
Ale argumentovať, že je to ok, pretože v zahraničí to tiež tak majú, hoci tam sú podmienky diametrálne odlišné je hlúpe. Totálne hlúpe.

marusia674
11. sep 2024

Mna skor zaujima co teba vediet k tomu aby si sa do takych ludi starala... Ty im najom neplatis, deti nekrmis, tak kde je problem?

daniela2629
Odpoveď bola odstránená
doriiis
Odpoveď bola odstránená
h2
11. sep 2024

@doriiis Dýcha sa vám fantasticky, lebo žijete v lese? 😆

slavomira236
11. sep 2024

Mna taketo netrapi
A nic si o nikom nemyslim ani sa nikoho nepytam znamych ci ziju v podnajme alebo maju hypo alebo kupili cash. Boze toto slovensko
Kazdy aa stara o druhych..zZla som v uk tam ludia taketo p....ny neriesili. Vlastme vobec nic neriesili co sa tyka druhych susedov a podobne.ani kto ma co oblecene. Aj v pyzame sli do obchodu tu by ma cele mesto ohovorilo aj na konovi by som bola😆

doriiis
11. sep 2024

@h2 ...nie,žijeme v dome.

klip0
Odpoveď bola odstránená
medda_beda
11. sep 2024

@beronsche Nehnuteľnosť predáš a pôjdeš žiť do nájmu tak či onak ak ti vôbec ešte niečo ostane.
Nie je to môj prípad, ale netuším akým zázrakom by som sa dostala k hypotéke ako samoživiteľ.
Preto nesúdim, je mi to jedno kto ako žije.Sama dobre viem aké boli moje začiatky ťažké s prácou, bývaním a to je ešte len začiatok.Hypotéky ľudia splácajú do veku keď kľudne môžu o prácu prísť a nikto nebude mať záujem zamestnať ich.

Ja by som si však deti do podnájmu nerobila.

zmrzlinka2021
11. sep 2024

Pri takychto temach ma vzdy napadaju temy, ktore tu pravidelne pribudaju, ako dievča si da spraviť deti frajerovi (naozajstnemu frajerovi, nie imaginarnemu manzelovi s dokreslenou svokrou 😀 ), byva u jeho rodicoch a ked ju kopne do zadku, vyrevuva, ako je tazke najst podnajom, nikto deti nechce, a 1 izbak podnajom je 500 EUR minimalne... a bla bla bla...

daniela2629
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
Odpoveď bola odstránená
daniela2629
Odpoveď bola odstránená
h2
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
Odpoveď bola odstránená
klip0
Odpoveď bola odstránená
lneviemmeno
11. sep 2024

My sme so 7-mesačným v prenájme, dieta prišlo nečakane, mala som si ho nebodaj vziať keďže som nemala vlastné byvanie?? Hypotéku nám určite schvália, ale chceme počkať kým budúci rok nastúpim do práce aby sa rátal aj môj príjem a hneď ideme žiadať. No do tej doby sme v prenájme a vôbec sa za to nehanbím. Veď na to existujú prenájmy. Ani hypotéka nie je záruka istoty, tak isto môžeš rýchlo skončiť bez domova keď ju nebudeš zvládať platiť. A btw, mám len 21, čiže habadej času🙂

tiezjedna
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
Odpoveď bola odstránená