icon

Deti v podnájme: Je to zodpovedné rozhodnutie?

11. sep 2024

Ahojte,aký máte názor na ľudí čo plánujú napríklad v skorom veku deti a pritom nie sú finančné pripravení ? Napríklad ,že nemajú ani svoje bývanie ale bývajú iba v podnájme ? Poznám prípad kde jedno dieťa v škole druhé v škôlke ale matka stále sedí doma miesto práce a sťažujú sa že sa nedá získať hypotéka ,pritom muž normálne pracuje ,nie je podľa vás to také že proste stále sa musíte báť v Tom nájme,či vás náhodou nevýhodia? Nepríde vám zodpovednejšie mať dieťa až keď má človek porieseny otázku bývania ?

stanulienkat
11. sep 2024

Jedna vec je bývanie v podnájme-to je úplne normálne aj v iných štátoch, na tom nie je nič dehonestujúce. Iná vec je na robiť si deti v mladom veku bez finančného zabezpečenia. To je maximálne nezodpovedné. To si vie urobiť každy v 25 si urobiť dve- tri deti bez akéhokoľvek bez finančnej rezervy a potom čakať na štátne dávky a zakladať témy na modrom koníku, kedy mi príde materské, alebo rodičovské.

miruska951
Odpoveď bola odstránená
oblecenie99
Odpoveď bola odstránená
bosorkabb
Odpoveď bola odstránená
daniela2629
Odpoveď bola odstránená
tinalia
11. sep 2024

Keby niektori cakali, kym si mozu dovolit kupit byt na hypoteku, tak budu rodit mozno v 40 a to je lepsie ako rodit v 30 a byt v podnajme?

beronsche
11. sep 2024

Ak idú mladí hr-br do zakladania rodiny, bez akéhokoľvek zázemia ich vec.
Ak si rodina s fin.tazkostami narobí kopec deti, tiež ich vec.
Ja by som tak nikdy žiť nechcela a vediem k tomu aj svoje deti.
Plánované rodičovstvo a finančná gramotnosť je základ.

Ano, viem, teraz sa dozviem, že nie vždy dieťa ide hneď, ako sa pár rozhodne, ale plánované rodičovstvo predsa nie je o odkladani deti do výrazne vyššieho veku.

beronsche
Odpoveď bola odstránená
h2
Odpoveď bola odstránená
h2
11. sep 2024

@beronsche Nepresvedčíme ju, nech by sme sa aj na hlavu postavili. 🤷‍♀️

beronsche
11. sep 2024

@h2 mne je to jedno, ja o peniaze takýmto hlúpym spôsobom neprichádzam. 🙂

stanulienkat
11. sep 2024

@daniela2629 Ale toto nie je ako píšeš- tvoj názor. Toto nie je o názore. To je o faktoch a o zákone. Názor môžeš mať na to, či je modrá farba pekná, nie o holých faktoch.

ninusa221
11. sep 2024

Tiež sme v podnájme a necítim sa tam ako doma ani nikdy nebudem nieje to byt podľa mojich predstav, proste cítiť to že to nieje moje. A preto po škole chceme riešiť hneď vlastne bývanie. Len ja to v našom vzťahu brzdim keďže ešte študujem. Už sme sa o tom bavili a myslím si že máme na to zdravý pohľad. Kúpiť byt a zobrat sa kus odrobiť a potom si robiť deti. Obdivujem každého kto si spraví dieťa a nemá kde bývať. Nie každý majiteľ bytu je úžasný…

snowflakenel
11. sep 2024

My mame.nakomnikov v.byte. velmi by chceli vlastne byvanie,,no uver nedostanu. Ona.na MD hned po strednej, nokdy nepracovala, znovu je tehotna. Om pracuje kdesi a automobilke. Po vikendoch robi na stavbe, aby splatili najomne.
To tazko teraz s uvermi.

stanulienkat
11. sep 2024

@snowflakenel ono ani nie, ze ťažko s úvermi, ale ťažko s ľuďmi. Keď ešte nikdy nepracovala, hneď po strednej si narobiť dve deti za sebou a muž maká ako idiot. To je taký život bez vízie, začarovaný kruh z ktorého sa možno ani nedostanú. Potom bude tretie,štvrté decko, až kým sa nerozvedu.

daniela2629
Odpoveď bola odstránená
jankalukasova
Odpoveď bola odstránená
beronsche
Odpoveď bola odstránená
dobryden
11. sep 2024

Led som pracovala vo Viedni,tal tak skoro vsetci zili v podnajmoch,ci s detmi alebo bez.Taktoez Paris a ine vatsie mesta.

snowflakenel
11. sep 2024

@stanulienkat ano, to je pravda, velakrat sa.mi to potvrdilo,s ludmi velmi tazko. A s dospelakmi bohuzial tazsie.ako s malymi detmi....

snowflakenel
11. sep 2024

@dobryden ano, aj,kamoska.zije v UK a.tam vsetci v podnajme.

beronsche
11. sep 2024

@oveckaaa19 " v niektorých štátoch žije väčšina ľudstva v podnájmoc.." svätá pravda. ALE v tých krajinách existujú dlhodobé podnájmy a celkovo je tam situácia s prenájmom diametrálne odlišná od tej našej.

Tak sa zamýšľam, že nezávidím človeku, ktorý žije celý život v slovenskom podnájme, ten skončí v starobe na ulici...

la_dolce_vita
11. sep 2024

Presne tak, skoncit s sk dochodkom v komercnom podnajme a bez uspor je katastrofa :(

beronsche
11. sep 2024

Som prekvapená, že sa ešte neobjavil komentár typu - to je tá sprostá Slovenska natura a potreba vlastniť.. 🤪
Že je u nás situácia na trhu nehnuteľností uplne iná ako v zap.europe a u nás sa nedá fungovať tak, ako fungujú oni, to nevadiiiiii...

h2
11. sep 2024

@beronsche Ále čoby nie? Objavil. 9:29. Pobavil ma nick. 🐑😂

la_dolce_vita
11. sep 2024

Clovek zijuci v podnajme bez inej moznosti si to musi nejako ospravedlnit.. ved co mu ine ostava? Hypoteka nie je ziadny strasiak. Vsak aj v tom podnajme treba kazdy mesiac platit a nie malo. Nasetrit si na nieco vlastne je utopia v urcitych lokalitach. Niekde sa to zasa da aj s priemernym prijmom, ale byvat by som tam nechcela. Byt sa da nasledne zdedit atd atd.. same vyhody a kto tvrdi opak, je dost mimo, najma ak ma uz rodinu. Mladych a slobodnych teraz neriesim.

oblecenie99
11. sep 2024

@beronsche Už bol. Snažím sa to týmto ľuďom vysvetliť, že v našich podmienkach existuje prakticky len komerčný nájom, a ten je drahý. A dovolím si tvrdiť, že väčšina tých nájmov sa uzatvára na dobu určitú, max na rok, potom sa predlžuje, je to ochrana prenajímateľov a ja im rozumiem. Tak keď to niekomu vyhovuje, tak za mňa takto nech kľudne býva aj roky a môže mať aj deti za týchto podmienok, AK s tým prenajímateľ súhlasí.
Iné je mať dom niekde v zapadakove, iné je mať v hlavnom meste. Sú ale miesta, kde sa tá hodnota proste nestratí, práve naopak. Boli tu minulý rok reči, ako pôjdu ceny nehnuteľností dole, lebo zvýšili sa úroky. Videl niekto tie ceny dnes? Ja sledujem niekedy námatkovo Košice, sú vyššie ako minulý rok!
Na druhej strane súhlasím s tým, že aj tie hypotéky sú čoraz nedostupnejšie a bude to ešte zaujímavé do budúcna..

medda_beda
11. sep 2024

A keď máš hypotéku tak ťa nemôžu vyhodiť z bytu ak nebudeš mať na splátky?
Neriešim kto kde žije pokiaľ sa vyslovene nesťažuje cez výhovorky.
V podnájme môžeš skončiť aj po rozvode.

Inak my mladí poniektorí máme maličké bývanie viac si dovoliť nemôžeme ak chceme ísť aj na výlety, dovolenky, takže sme tiež nezodpovední len nechápem čo to ostatných ľudí trápi.

lenkakravcova
11. sep 2024

Polovica Nemcov žije celý život v podnájme. Podľa tohto názoru sú Nemci vlastne nezodpovedný národ. 😄

tenerifka
11. sep 2024

@lenkakravcova lenze doteraz mali vsetci ti Nemci mega dochodky, co sa teraz s prichodom imigracnej vlny zmeni, kedze terajsia generacia zaraba ovela horsie oproti minulej. Mame kamosov Nemcov, a teda je to otras, musia to zivit, aj ked to nic nerobi. Vsetci z EU, co sa prechodne pristshovali do DE, tak makaju ako kone (Greci, Spanieli, Taliani....), ale arabsky svet +Afrika, ti sa len povaluju a beru davky. Krajina je frustrovana a uz ide postupne do popredia krajna pravica.