Dlhy a pôžičky
Ahojte.
Som mlade dievca, 22 rocne, ktore ma priatela uz takmer dva roky. Priatel je skvely, aj ked s drobnymi chybickami, no co uz. Uz od mlada sa venoval futbalu, rodicia mu dali vsetko co chcel a myslim ze sa to teraz odzrkadluje. Ako maly sa dostal do zlej partie, myslim ze hraval automaty, teraz vraza peniaze do tipovania a jeho rodina ma obrovske financne problemy. Dokonca som sa nedavno dozvedela ze este pomimo jeho vydavkov (ktore ma tak cez tisicku mesacne) musi kamaratom a znamym vratit 5 tisic eur.. Ja som zufala, ked som sa to dozvedela, chcela som ist hned k jeho rodicom, ale bojim sa ze by sa to neskoncilo dobre ci uz pre neho, alebo pre nich. Ja fakt netusim co mam robit, vsetko mi je to luto a neviem ako im a priatelovi pomoct.
@fialka7 citala som si presne dnes o tom, pisala som pravnikovi, co si o tom mysli a ked sa bude dat, tak sa s nim stretnem, vy ste to riesili cez osobny bankrot?
@irenka1990 ale však ked ty nechceš od neho odisť a stale tvrdiš že ho lubiš a cheš mu pomocť tak čo ti už ma potom clovek napisať? tak mu pomož...a na konci možu byť len dve možnosti: bud sa vylieči a budeš mu oporou,alebo mu budeš opoprou a strhne ťa so sebou.....to je cele......🙂nikto sa ti nevysmieva,to ani netreba....každa si o tebe aj o mne už obraz spravila....obhajuješ svoju lasku ,čo ej velmi ušlachtile a obdivuhodne,ale može to mať časom trpky koniec...hlavne pre teba.ale ak si tak silna skutkami ako aj tu slovami na tomto fore,tak sa bať o teba určite netreba...si rodena XENA PRINCEZNA BOJOVNICE....🙂
@irenka1990 napisem ti IP
@fialka7 dakujem
@vierkainka povedala si ze sa uz viac ozyvat nebudes. tak svoje slovo dodrz prosim ta, nemam uz energiu a ani chut na tvoje prispevky
@irenka1990 kažem ti ja snad aby si na to reagovala? ved je to tvoje slobodne rozhodnutie važena mlada dama🙂 😀 😀
@vierkainka lenze ty si tu uz parkrat spomenula nestarnucu mudrost ze mudrejsi ustupi a ze uz nebudes reagovat, tak ti davam priestor aby si si aspon raz splhla vyssie a mala pocit ze si nieco viac
@irenka1990 na niekoho kto nema chuť a nenrgiu už reagovať na moej prispevky si nejako moc svižna a čerstva🙂 😀 😀 😀
@vierkainka iba jedna vec ma zaujima, kolko mas rokov prosim ta?
@irenka1990 tolko,kolko maju zvyčajne typicke sliepky ako si ma nazvala.... 😀 😀 ty taka inteligentna mlada 22 ročna dama to predsa musi vedieť🙂 😀 😀 😀
@vierkainka popravde, tazko povedat lebo miestami posobis ako male dieta, potom ako mentalne zaostala a potom mas take nazory, ze to moja 75 rocna starka nema.. cize neviem ale ani ma neprekvapuje ze nepovies, nevadi, nechaj si toto tajomstvo pre seba a tu zavist pusti von, ja tiez raz budem mat tolko kolko ty, neboj sa ;)
Uvedom si,že ide o závislosť a to celoživotnú,je to ako s alkoholikmi,aj keď sa raz "vylieči",tak je to časovaná bomba a kedykoľvek sa k závislosti môže vrátiť.Teraz si mladá,ľúbiš ho,máš energiu a snahu pomáhať a podporiť..ale ak ostanete spolu,tak by ti stále mala kdesi v podvedomí blikať kontrolka- čo keď....a čo keď znova začne v čase,keď budete musieť splácať hypotéku,vychovávať deti,ty trebárs na RD bez svojho príjmu....pre mňa vysoko rizikový partner a svojej dcére by som čisto sebecky radila,aby si hľadala niekoho nerizikového.
@irenka1990 zase jedna slečna ktorá pozerala príliš veľa rozprávok až z toho dostala matkoterezovský syndrom, ono je to totiž tiež choroba, pomenovaná po matke tereze, ktorá sa snažila tiež každého spasiť, ale jej sa to dá odpustiť, lebo to bola jej cesta, životná púť. ja nehovorím že je to zlá vlastnosť, pomáhať si treba, pekné gesto od teba, ale poviem ti ešte jednu vec, zabudni že s takýmto syndromom budeš niekedy štastná, pretože keby aj táto rozprávka mala štastný koniec, do konca života budeš žiť ustavične v strehu či si zase nepožičal, každé jedno "iné" gesto bude pre teba podozrivé, nikdy nenadobudneš bezstarostný stav, harmoniu, vnútorné štastie, vždy budeš v napätí. a toto všetko sa prenesie do kvality tvojho života, možno vášho života, života tvojich detí. ja len dúfam, že ked budeš mať možno toľko rokov koľko ma napr. @vierkainka do ktorej sa tu obúvaš, lebo si myslíš že ti chce ublížiť, že si nebudeš trieskať svoju hlavičku o stenu, že prečo si bola taká sprostá a svoj jediný krátky život obetovala niečomu čo za to nestálo. ja pomôžem vždy a rada, ale mam sa aj rada. čaf
@irenka1990 no neveim prečo ťa zaujima moj vek ked si mi ho sama napisala už v jednom z predchadzajucich pripsevkov...vraj som oslavovala 30 ked padol komunizmus....ak maš taku slabu pamäť a už v takom maldom veku ,tak to je smutne🙂 to aby si nosila notes a zapisovala poznamky🙂 och joj prepač...to sa robilo za komunizmu 😀 😀 znač si to do mobilu ako pripomienku... 😀 😀 😀
@mirka17 tak vidiš....podla nej som typicka sliepka.. možno ťa tam tiež zaradi🙂 aspon nam bude v kurine veselšie🙂 😎 😎 😀 😀 😀 😀
@vierkainka si si zavolala posilu? obdivuhodne.. jaj zienky, mali by ste si obcas zasnurovat tenisky a prevetrat hlavu niekde, pobehat si po polnej ceste
@mirka17 neviem odkial si nabrala takyto syndrom.. ja tebe tiez nehovorim ze mas vestecky syndrom, kedze mi tu nacrtavas ze na co mam a nemam zabudnut a ako budem zit.. rady coho sa mam vyvarovat a na co si mam davat pozor ok, ale toto ? seriozne, o co vam ide ?
@irenka1990 no vidiš aka vieš byť ty mudra a sčitana a rozdavať taketo mile a užitočne rady nam žienkam🙂 možno by si to mala sama skusiť a trenovať si takyto beh.....beh na dlhe trate...lebo teba to určite čaka🙂
čítam si túto diskusiu a napadá mi len....nehádžte perly sviniam......komu niet rady,tomu niet pomoci....múdry sa učí na chybách iných....
ja odpadnem, tak ty este aj po hodine budes sliedit a cakat, ty sa nezapries.. sranda, toto je zraz nejakych neuspesnych vestic alebo co? to kde si sa dozvedela ze co mna caka, v spravach davali? ci v burlivom vine hovorili?
@janinah ak mi ty povies, ze si v zivote nepochybila ani jeden jedinykrat, tak tu radu od teba si zoberiem a rovno si ta asi vezmem domov celu aby si mi hovorila co mam robit v zivote..
@irenka1990 mila slečna zachranarka s matkoterezovskym syndromom ako to nazvala už moja posila ako si ju zaškatulkovala,odporučam ti isť sa trochu osviežiť lebo si už vyčerpana z toho všetkeho ked už ani označiť nevladzeš že mi pišeš spravu....už je toho na teba asi moc...ale tak ako napisala už janinah predo mnou ...komu niet rady,tomu niet pomoci....maš svoju pravdu🙂 XENAAAA IDEEEEEEEEEEES🙂 😀 😀
@irenka1990 nič zásadné by som v mojom živote neurobila inak,ak by som mala žiť ešte raz.....to prajem aj tebe,aby si to mohla raz vysloviť až budeš pani po 50tke ako ja teraz 😉
@janinah Vitaj v kurine🙂 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@janinah dakujem, a zavidim, samozrejme len v tom dobrom, ze ste mali tolko stastia ze by ste nic nechceli zmanit.. nie kazdy ma take stastie..
@vierkainka ano mas pravdu, som vycerpana uz, a ani netusis ako.. snad som ta potesila este o cosi viac a ty si budes s kludnym pocitom zaspavat. ale zaspavaj, ja ti aj ten kludny spanok doprajem 🙂
@irenka1990 dakujem🙂 ty si tak užasna a nekonečne laskava...typicka princezna...nemylila som sa🙂
@irenka1990 myslím, že ťa tu nikto nechce urážať alebo ti nejako ublížiť, práve naopak, snažia sa ti tu žienky poradiť podľa najlepšieho svedomia a skúsenosti. alebo si myslíš že sme tu všetky také zákerné a snažíme sa ti ublížiť? že o to nám ide? nám všetkým je jasné, že sa našich rád nebudeš držať, všetci vieme že hádžeme hrach na stenu, ale presne ako ty sa snažíš pomôcť svojmu priateľovi, tak presne tak isto sa snažíme pomôcť mi tebe. a presne tak ako máš na saláme ty naše rady a kopeš a motáš sa stále do kolečka, tak presne tak bude mať na saláme tvoje rady aj tvoj priateľ a bude sa motať a kopať stále dokola a dokola.
@irenka1990 a v com by to bolo lepsie keby si sa o tom nedozvedela? tie dlzoby si sa zrazu rozplynuli alebo ty by si mala zlatu pozlatku na ociach lebo by si videla "len" tie stare dlhy a naivne myslela ze aky snazivy chlapec. ano snazivy aby ti zalepil oci a robil aj tak co chce. Zaraba peniaze, ale kolko popri tom si aj novych pozicia to nevidis, nevies. mozes mu pomahat ale nie materialne. nech si to ci si uvaril aj sam zje. nech vidi ze lahko sa hospodari s niecim co mu nepatri. ak on o teba stoji nech ti ukaze ako rychle vie vsetko splatit. pises ze ma dobru pracu v zahranici. tak potom moze 2-3 roky robit aj 18 hodin denne aby tie dlhy cim skor splatil. ak to chce nechat v style - ved ja to raz splatim a robit dalsie dlhy tak vies s kym mas do cinenia a povedz mu - maj sa krasne a zi si svoj zivot sam. ja si budem zit ten svoj bez teba.

@emocka uz som rozhodila "siete" pisala som maily, mam telefonne cisla, hned zajtra to budem obvolavat a riesit.. dakujem za povzbudive slova, a budem opatrna.. uvazujem ze to poviem niekomu z mojej rodiny, aby ma vedel stopnut keby malo prist k najhorsiemu a ja by som bola zaslepena..