Do dnešného dňa som zarobila "iba" viac ako 115 000 eur
Dnes som pocitala, ze za 15 rokov prace som zarobila cosi vyse 115 000 eur. Nemam ich samozrejme, lebo vacsina sla na zivotne naklady, no vlastne som sa zhrozila, ze som nezarobila ani na byt. V 33 rokoch. Ako sa to da?
No tak si nájdi lepšie platenú prácu.....
Nie si učiteľka ako ja? 😁 😁 😁
Tu take ani nepíš, tu ma každá nasporene min. 10.000 plus jej manžel . A niekoľko bytov k tomu ☺☺
v 33 rokoch si uz chcela mat zarobene na byt? ja ked som v devatnastich zacala chodit do roboty a vyratala som si, kolko rokov by som musela zarabat na kupu bytu, aj ked by som odkladala cely cisty plat, tak mi vyslo, ze by som sa k tomu dopracovala mozno za nejakych 30 rokov 😀
@fadama ja nasporene tolko nemam, ani nemam 8 bytov, ale aj tak takemuto nariekaniu nerozumiem. ved ked mam pocit, ze zarabam malo, najdem si k tomu este nejaku brigadu alebo lepsie ohodnotenu pracu, ci to len mna v zivote ucili ze ked sa chcem mat dobre tak nemam cakat ze mi vsetko padne do huby aj s podnosom? podla toho co pise autorka, to je v priemere 638 eur mesacne a to je fakt ze bieda aj na hladove doliny na Slovensku.
@fadama presneee... ja keď to tu čítam tak zisťujem, že je normálne zarábať 2tis.v čistom a viac.. Mať našetrené, vytvorené rôzne rezervy, mať € vložené aj v investíciach.. A jedna nehnuteľnosť je podpriemer lebo priemer je využívať jednu a aspoň jednu prenajímať 🤔🤔🤔 Potom premýšľam čo do pekla robím zle 🤔
To fakt niekto si da tu namahu vyratat kolko zarobil? Ono je to tak,ze ked zarabas akurat tak chces viac,ked zarobis viac chces este viac.Mne staci,ze je zarobene na dom a bezny zivot...co viac este?
Ale nehnutelnosti stoja tak vela az teraz. Keby si riesila bytovu otazku pred 10 rokmi tak by si na byt mala... V BA tiez su byty na dvojnasobku odkedy som ja kupila, na hypo
To, co si si zratala, nema absolutne ziadnu vypovedaciu hodnotu. Nemozes predsa ratat dohromady to, co si zarobila pred 15 rokmi. Ani pred desiatimi, ci pred piatimi, lebo peniaze maju dnes inu hodnotu, ako mali kedysi, inflacia atd. A uz vobec nie porovnavat to s cenou nehnutelnosti, ktora isla raketovo hore za tie roky.
Ak sa ti nepaci, kolko zarabas, tak pre to nieco sprav - zvys si kvalifikaciu, ak je to potrebne, zmen odbor, ak treba, nakopni sa, vyjdi zo svojej komfortnej zony a zmen svoj zivot k lepsiemu.
🤦 poniektorym tu chyba asi podstatna cast logiky.....115 000€ si nezarobila nalinkovano za 15r v linii cca 638€ mesacne....a 15r dozadu neboli ale ze vobec platy v prevahovom rozmedzi 600-900€ ale o dost aj nizsie vratane aj nizsich zivotnych vydavkov .....a to ze ty si z toho nic neusetrila well no to uz je proste tvor problem hospodarenia
@doriiis co viac este? Mat majetok, ktory by ti generoval pasivny prijem a daval ti tak uplnu slobodu
@judar Tu VACSINE chyba logicke uvazovanie.
Ale neva, napisat mat tvoje problemy zvladne uplne kazdy...
Tie komentáre su katastrofa 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ Niekedy nerozumiem kde sa najde toľko blbých ľudí..
po prvé: súhlasím absolútne s
@judar
a po druhé: keby si aj mala taký kráľovský zárobok, tak by si mala aj možnosti. a ak si mala možnosti, tak by si musela mať rozum. a načo rozum? lebo tá nehnuteľnosť, ktorá stojí teraz 115000 alebo do 150000, tak pred 15 rokmi stála cca 45000. takže keby si vtedy investovala do kúpy bytu hoc s pomocou hypotéky, tak dnes si mohla mať ten byt už viac ako dvakrát splatený a nebedákala by si na MK, ako si môžeš dovoliť vlastné bývanie.
@fadama
@estrella5 no neuveríte dievky, ale ja nemám 2000 v čistom, ani manželov plat k tomu, sama živím seba i dcéru a napriek tomu mám bývanie a mám rezervu. hoci malé bývanie a rezervu na rok, ale mám. takže nie je všetko len o 2000 príjme ženy aj muža a o 3 nehnuteľnostiach. ale vždy sa dá aspoň niečo, ak je človek aspoň trošku samostatný a šikovný. podotýkam, mne nikto nič v živote nedal ani nedaroval.
@zoro9836 no neviem, ja som nič nezískala na žiadnych vzťahoch s priateľom. svoju prvú hypo som brala pred takmer 20 rokmi vo výške 660 000 korún. zarábala som vtedy smiešnych cca 8-9000. tiež sa mi to zdala byť suma šialená. dnes, po 20 rokoch, je to "smiešnych" cca 22000 eur, ak sa nemýlim. keby som uvažovala pred 20 rokmi tak, ako autorka dnes, že si najprv našetrím a potom kúpim, tak nehnuteľnosť by som nemala dodnes. a opakujem. všetko to boli a sú moje nehnuteľnosti. žiaden partner, žiaden manžel. rovnako i do budúcna budú rásť platy, i ceny nehnuteľností. to, čo kúpi dnes niekto za 150 000, bude mať za 20 rokov hodnotu možno 300 000... a dnešných 800 v čistom stúpne rokmi možno na 1600 v čistom....
@tehulka2011 ...neviem,co pre teba znamena sloboda.Pre mna znamena,ze nemusim kazdy mesiac rozmyslat z coho zaplatim hypoteku ( lebo nemam) a nemusim sa bat ci mi vyjde.Proste nemusim rozmyslat nad peniazmi.To je pre mna financna sloboda
Neviem o čom je vlastne táto diskusia. Na Slovensku sú malé platy a je tu draho. Práve preto si ľudia berú hypotéku na bývanie.
@panelacikova ale uverím 🙂 ja nehovorím, že sa nedá... Len, že mi to niekedy tu na MK príde ako norma a úplne bežná vec mať naozaj vysoký plat, rezervy, investície, nehnuteľnosti...
@estrella5 tak bohvie, ako to je v skutočnosti.... pár takých šťastlivcov môže byť, prečo nie? faktom je, že aj mne to vadí, akým spôsobom to však niektoré podávajú, akoby to malo byť úplne normálne, pričom každému musí byť jasné, že je to viac o šťastí (alebo bohviečom ešte) než o šikovnosti... česť výnimkám

Mat tvoje problemy