Do parlamentu ide návrh odmeny za manželstvo
Čo poviete na tento návrh zákona?

@1ryba vieš že to nie je o starších ľuďoch ale o mladšej generácii a tiež vieš, že tam až tak moderné manželstvo nie je. Taktiež si môžeš nájsť informáciu že v manželstvách sa rodí ženám (na jednu ženu) viac detí než mimo neho. Čiže kritika toho celého je podľa mňa úplne zbytočná. Buď to pomôže, alebo nie. Ale výsledok bude možné vidieť cca o 6-10 rokov. Mnoho štátov sa teraz začína snažiť podporiť rôznymi spôsobmi demografia. Tento zákon nám nič nevezme. Takže nemáme proti čomu protestovať. Proste peniaze pôjdu pracujúcim manželom. Osadníci väčšinou zase až tak nepracujú, takže ich sa toto tykať nebude. 🙂
Myslim, ze nech vlada skor riesi preco tu ludia nechcu zit a plodit deti a nie davat 30 eur manzelskym parom. Neplodnym manzelskym parom daju co, 10 eur? Budu chodit ratat pocet sexualnych aktivit za mesiac a merat bazalne teploty zenam?
Alebo tym co zoberu 30 eur zakazu chraneny sex?
Toto je ako Truman show tato krajina uz.
mne to príde ako vtip roka, to nikto nemôže myslieť vážne
@1ryba ako dieru? Podporí len ľudí, manželov. Čiže sa to vráti späť k ľuďom. Nie je to žiaden tunel pre zbohatlíkov a ani únik peňazí do zahraničia. Normálne za to nakupiš v potravinách a peniaze sa budú točiť v štáte. Nie je na tom ozaj nič katastrofické.
A presne to čo si napísala.. dnes sa berú ľudia okolo 30tky. Nie všetci. 🙂 to čo sa vezmú skôr si trochu prilepšia. A možno sa tým aj zdvihne tá demografia..lebo keď sa vydá žena v 20tke tak nebude čakať 10 rokov na dieťa. Aspoň teda nie väčšina. Tým pádom tie deti stihne v lepšom veku a možno aj viac. Ja fakt nechápem, čo na tomto môže ľuďom vadiť..
@huginko a v čom som smiešna? Ak je sama a manžel nezomrel, tak jej platí otec dieťaťa výživné. Neviem, prečo by ho mal suplovať štát.
@mk1111111111 a prečo by mal stat dávať peniaze manželom? Smiešna je poznamka o zlom vybere partnera
@lenkakravcova nemusim ho prijat? Lenka nemusim. Ty si nanho odkazana? Tak sup do roboty. Vies co ma syve? A malo by aj teba? Ze ti daju 30e a na daniach ti kvoli tomu zoberu 50e. Hadam nie si financny analfabet?
@lenkakravcova a ešte musím doplniť Lenka, ze ženy v dvadsiatke sa nevydávajú, keď majú aspoň trošku rozumu. Vydávajú sa ženy vtedy, keď chcú, sú zrelé, majú nejaké pracovné návyky, planuju deti a su trošku zabezpečené Takže pôrodná krivka by zase stúpla len sockám. Dakujem- neprosím, už ich živíme dosť. A ani viac deti nechcú dnešné ženy. Už sme ti to tu vysvetľovali viaceré. Ja by som uživila aj tri deti, ale proste chcela som jedno a mám jedno. Ja nie som chodiaca maternica. Ja som živý človek a mysliaca bytosť. Takéto pudy nechám na iné ženy, ktoré to napĺňa.
@lenkakravcova co moze vadit? Tak ja pridem s navrhom , ze nech atraktivne zeny dostanu 50 eur mesacne lebo sexualne viac pritahuju muzov a tym je vacsia sanca oplodnenia a zvysenia porodnosti.Asi rovnaka uroven zmyslania... Ako co tak radsej zvysit pridavky na deti, zlepsit lekarsku starostlivost, skolstvo, mzdy.... aby tu ludia tie deti vobec chceli mat?
@kremlicka250 💯👍 ze bonus za atraktivitu😁
Alebo môžu viacej zdaniť viacdetne rodiny, pretože produkuju viac odpadu. Aj to by bolo spravodlive, nie?
@stanulienkat a ziadne dph za zvodne sexy pradlo 🙂
@stanulienkat odpad za platí na počet osôb. Viacdetne rodiny platia viac.
Či u vás je to inak? Ak máte už na váhu odpadu, tak to je "spravodlivejšie".
@1ryba 200 ked nohavicky :D
@zltalienka Áno, to bol úplne blbý príklad. Taký istý blbý ako nápad pani Záborskej.
Takých blbých nápadov ti viem napísať za minútu 20-daň pre obezných ľudí, vyššia daň pre fajčiarov, odobratie majetku chlapom, ktori neplatia alimenty na deti a môžeme pokračovať do rána nad blbymi nápadmi.
@1ryba ked demo krivku nezdvihlo Matovicovo rozhadzovanie a podpora ( viac ako stedra) pre mamicky, tak 30e nepresvedci nikoho.
@huginko prosím Ťa, prečítaj si na čo som reagovala. reagovala som na úplne niečo iné, ako si Ty myslíš. Tak sa skľudni
@stanulienkat na dvíhanie demografickej krivky je trochu neskoro. 45 ročných žien je cca 44 tisíc na Slovensku (tie ktoré už "odrodili") . 25 ročných žien už iba 28 tisíc. Teda o tretinu menej. Len aby dobehli pôrodnosť ktorá bola donedávna (cca 55 000-60 000 detí ročne) by musela mať každá žena o tretinu viac detí. Každá cca po 2 deti.
@zltalienka nic sa nebude dvihat, ani keby im mesacne davali 150e. Je to celoeurópsky trend, ľuďa už majú vyššie nároky na svoj život ako rodenie. Ludia si uzivaju zivot, studuju, cestuju... A to hovorím ako človek, ktorý miluje deti.
@stanulienkat mne je to jasné.
Skôr ide o manželstvo ako také, sme kresťanský štát, rodina je mama a otec manželia.. ak si dobre pamätám, nebola za komunistov daň za slobodných? By do kasy aspoň niečo prispelo, štát by to nestálo nič a efekt zrejme rovnaký 😄
@lenkakravcova myslím, že v 21. storočí je konečne na mieste, aby si žena mohla vybrať - či bude šťastná slobodná mamička alebo nešťastná manželka. Či bude hocičo čo bude v živote chcieť - sedieť doma a starať sa o deti alebo budovať kariéru a nebude (!!!!!) jej nič prikazovať žiadny zákon. A v prvom rade do materníc žien nikoho nič - ani susedy a už vôbec nie politikov. A prečo sa rodí menej detí? Lebo ľudia konečne myslia na dôsledky svojich konaní.