Dobrovoľné nemocenské poistenie po novom
Maminky alebo budúce maminky,prosím o radu.Ja mám z tých všetkých noviniek v hlave poriadny mix.Po novom roku chceme zapracovať na druhom dieťati a samozrejme chcela by som si prilepšiť k tej "almužne" čo od štátu dostávame platením si DNP,teraz to je tak,že si musíme platiť balík 3 poistení.Moja otázka znie,koľko mesačne musím odvádzať soc.poisťovni,aby som dostala aspoň tých 800 eur?Myslím,že sa to nejako počíta...Ďakujem krásne 😉
@majka0071 počas MD neplatíš nič .. budeš mať minimálnu MD ako ti vyrátali ... a po MD ked budeš na rodičáku tak vtedy platiť treba ... ale to bude budúci rok tak si môžeš znížiť DNP ale zmenou ( nie zrušením a novozaložením ) , na minimum ... a budúci rok ak pôjdeš na PN a DNP bude nepretržite trvať tak budeš mať max. PN ... ale počas RD už bude treba platiť
@zalka velmi sa mi do toho nechce...dnes som tam skoro skolabovala tak mi bolo zle ked mi pan za prepaskou povedal verdikt...ale asi tam pojdem, aj ked uz teraz viem ze sa urcite rozplacem....snad nezacnem rodit...😢 zajtra sa ozvem ako som dopadla....noc bude dlha asi ju prebdiem...dakujem za informacie...prinajhorsom skusim aspon tu PN..
@majka0071 súhlasím s @evittam ale aj tam treba dávať pozor a pýtať sa na vyšetrenia , ešte s bolesťami hlavy migrény .. to tiež kým sa dostaneš na všetky vyšetrenia tak to trvá dosť dlho ...
a zase nemusíš marodovať dlho ... teraz máš max. VZ z čoho si platila ... urobíš zmenu ( pozor nie odhlášku a prihlášku ale zmenu ) že od 1.2.2015 si zmeníš na minimum ... na 412 eur bude minimum budúci rok ... to sa platí 136 či koľko mesačne .. a skončí TI MD ... tak pôjdeš na PN napr. dostaneš chrípku to môžeš mesiac marodiť napr. dostaneš 600e ... potom ukončíš PN ... zaplatíš si odvody z minima ... a zase pôjdeš na PN napr. s chrbticou, alebo migrenou .. budeš 2-3 mes. na PN , ukončíš PN zase chvílklu poplatíš ... a zase si niečo nájdeš s čím sa dá byť na PN ...
@majka0071 no už teraz strašne tlačia na skončenie PN z DNP ... a tiež aby na PN neboli matky na RD .. no s tým by sa dalo spomôcť... lebo o RP by požiadal tvoj manžel a ty by si šla na UP .. a tým pádom by nemali argument, že si na RP ... doma s dieťaťom .. takže takto by skôr prešla PN môj názor.
ahojte baby, mám zopár otázok, ale nechcem verejne, ak máte niektorá čas a vyznáte sa v tom, napíšte IP, prosím 😉 Ďakujem
@majka0071 ved som ti to vysvetlovala ... bože
no prehodíš si DNP zmeníš si VZ na minimum od 1.2.15
MD ti skončí napr. 15.2.15
na PN pôjdeš napr. 1.3.-15.5.15
dalšia PN 2.6.-31.8.
a aby si medzi PN nemusela platiť 430e ale len 136e preto tá zmena
a celý rok 2015 ked ti začne PN .. tak bude maximálna ...

@zalka a treba mi este nieco platit..?