Dobrovoľné nemocenské poistenie po novom
Maminky alebo budúce maminky,prosím o radu.Ja mám z tých všetkých noviniek v hlave poriadny mix.Po novom roku chceme zapracovať na druhom dieťati a samozrejme chcela by som si prilepšiť k tej "almužne" čo od štátu dostávame platením si DNP,teraz to je tak,že si musíme platiť balík 3 poistení.Moja otázka znie,koľko mesačne musím odvádzať soc.poisťovni,aby som dostala aspoň tých 800 eur?Myslím,že sa to nejako počíta...Ďakujem krásne 😉
@miroslava21 môžeš i teraz dohodu mať .. 2-3 mesiace max. 89 dní.. potom ukončiť a novú začať až ked otehotnieš ...
@zalka vlastne áno 🙂, vďaka...a ako je to potom vlastne s pn ak budem mať rizikové tehu? ja som strašne neznalá do týchto vecí
@miroslava21 z platu alebo z minima ... z platu ak odpracuješ 90 dní .. z minima ak neodpracuješ
@zalka ak by si bola taka laskava chcela by som sa ta opytat na jednu vec...som momentalne zamestnana v aprili to budu 2 roky, pp je na dobru urcitu, práve do toho konca apríla...momentálne som na pn ktorá bude teda asi trvat do toho konca aprila (som tehotna), kedy mi uz zamestnavatel uz zmluvu nepredlzi (ani ja teba by som nechcela uz predlzit zmluvu) potom budem teda asi nezamestnaná. oplatí sa mi od toho 1. maja ked uz budem bez zmluvy byt este na PN, alebo je to jedno (z hladiska penazi sa mi jedna, ze ak mozem nieco dostavat aby som sa o cosi neukratila) alebo pn mozem ukoncit a tak ci tak budem dostavat z UPSvR podporu v nezamestnanosti?? a naruším si týmto krokmi nejak výsku materskej? Dakujem ti velmi krasne za to ze ta tu mame a ze si taka ochotna nam pomoct 🙂
@ejbyk urobila by som toto ...
PN do 30.6.16
1.7. by som šla na UP sa zaevidovať ...
9.7. by som nastúpila na MD..
vyradia ťa dočasne z UP ... kvôli MD .. a ked skončí MD po 34 týždnoch niekedy 4.3.17 by som sa šla evidovať na UP a o RP by požiadal partner ..
ak to tak neurobíš o prípadnú podporu v nezamestnanosti prídeš ...
@zalka ak som to teda dobre pochopila keby som potom v tom marci roku 2017 sa isla evidovat na up nakolko by muz isiel na rodicovsku, ja by som dostavala este podporu v nezamestnanosti a moj muz rodidcak? a po tom pol roku by sme to mohli zmenit? fakt si velice zlata dakujem este raz
@zalka a este sa chcem spytat,kedze pracujem na dohodu a slubovanie mojho sefa sa uz z niekolko mesacneho presunulo na krstsie intervaly a to,ze mi ju slubuje kazdy mesiac...AK by mi ju vazne dal ( co pochybujem) od februara, ale so skusobnou dobou asi pre mna bude lepsia dohoda vsakde? Lebo tak by som ju ukoncila a tie 4 mesiace, ked sa prihlaasim na DNP by som si zaplatila a potom uz by som nastupila a MD (termin porodu mam 18.8) Kedze to uz budem v tretom mesiaci a hned, ked im to poviem ma vyhodia v skusobnej dobe a tym padom budem mat o starost viac sa zase prihlasit na UP, vsak?
@zalka uz som sa nanu pytala gynekologa povedal,ze ak nebudem vladat v praci nieje problem len mna odradzaju tie 2 hodinove vychadzky..kedze som pol hodku od mesta su mi nanic..ale tak pockam do februara ak mi nedaju zmluvu budem pracovat dalej na dohodu a potom im poviem,ze som tehu a mysllim si,ze ukoncenie mi veduca prinesie aj sama a radsej vezmu na moje miesto inu...je aj nejaky limit na prihlasenie sa na DNP pred terminom porodu, alebo nie?

@zalka chcem si to nejak ako tak naplánovať. chcela by som otehotnieť tak niekedy pred letom cca, čiže čiastočný pp by bol od jari, aby som stihla tých 270 dní.