icon

Dôchodcovia dostanú 300 EUR miesto 150 EUR

Strana
z4
viera27
23. nov 2023

@rikarika jaj prepac,nevedela som,ze iba stredne skoly su problem zaplatit 😃. A to pisem ako niekto,komu aj na strednej bol syn uz prec za vzdelanim. Potom vyska a uz sa samozrejme neplanuje vratit. Takze nie je nas malo ani na strednej 😉

ekira1
23. nov 2023

@rikarika sa mi páči to porovnávanie s komunizmom. Len taká maličkosť, za komunistov museli všetci pracovať, za príživníctvo bola basa. Takže všetky deti boli potencionálny platiči daní. Teraz sa naviac sype tam, odkiaľ je malá až nulová pravdepodobnosť že z nich budú platiči daní.

tiezjedna
23. nov 2023

@ekira1 ja by tom minulý režim vôbec sem neplietla. Asi netreba pripomínať, že na účely naplnenia predstáv červenej strany o nulovej tolerancii nezamestnanosti bolo vytvorených xy absolútne zbytočných pracovných miest.

ekira1
24. nov 2023

@tiezjedna píšem to užívateľke, ktorú tam spomínam. Ona písala, že I komunistom bolo jasné, že sa musia rodiť deti aby sa napĺňala štátna kasa. Teraz sa podporuje hlavne rodenie detí, ktoré sotva budú plniť štátnu kasu.

tiezjedna
24. nov 2023

@ekira1 vtedy štátnu kasu rozhodne neplnil ľud na predimenzovaných pozíciách, ale ZSSR a ich päťročnice....

ekira1
24. nov 2023

@tiezjedna dobre, napíš to rikarika.

tiezjedna
24. nov 2023

@ekira1 verím, že si to prečíta 🙏👍

marca12
24. nov 2023

Nevadi mi myslienka pomoct dochodcom,zasluzia si. To im neberiem,ale vidim za tym obrovsku vychcanost vlady. Kedy sa konecne zacne mysliet aj na mladych ludi,rodiny s detmi a podobne? Treba vytvarat priestor a moznosti aj pre mladych. Tento stat netvoria len dochodcovia.

selwadza22
28. nov 2023

Mno neviem. Tým vadilo, že SaS chce pustiť gayou do ulíc a teraz by volili jedného takého? Nemyslím si. Obyčajní ľudia a hlavne starí nechápu, že už tu aj tak sú a, že už majú rovnaké práva. Len sa nemôžu sobášiť...

selwadza22
28. nov 2023

@marca12 presne. Tiež zvažujeme, že opustíme Slovensko ako väčšina mladých ľudí. Na toto sa už nedá pozerať a žiť v tejto nenávisti. Starí ľudia tu urážajú a ponižujú mladú generáciu, ktorá na nich zarába. To kam chcú až zájsť? Nechápu vôbec dianie okolo seba, časy sa menia... Česť výnimkám.

marca12
29. nov 2023

@selwadza22 ale tak dochodcovia si odrobili dost za cely zivot,to im nevycitam. Zasluzia si mat slusny dochodok. Len mna stve,ze vlada mysli iba na dochodcov.

joannita
29. nov 2023

@monikkatt presne. Hlavne ked je na "tehotenske" ktoreho zmysel som som doteraz nepochopila 🤦‍♀️

joannita
29. nov 2023

@marca12 kedy sa zacne mysliet na mladych a rodiny? To vazne? Nestaci ti pol rocne materske vo vyske platu, rodicak pocas 3 rokov v hodnote yvse 470eur mesacne, danovy bonus 140e mesacne, pridavky 60e mesacne, kocikovne vyse 800e, tehotensky prispevok? Co este chces viac? 😮

Strana
z4