Dôchodcovia dostanú 300 EUR miesto 150 EUR
Dnes schvaluju:
https://openiazoch.zoznam.sk/financie/dobra-spr...
@tiezjedna ja viem, že za to nemôžu dôchodcovia. Preto som v prvom príspevku písala, že ja im veľmi rada doprajem a budem šťastná, ak sa naši dôchodcovia budú mať ako tí rakúski. Ale toto je len také krátkodobé riešenie a treba pozrieť aj do budúcnosti. A nie je to len o dôchodcoch.
@tiezjedna no vidis, snáď 1x je daňový bonus nastavený spravodlivo, na základe toho koľko platis dane, toľko mas danovy bonus. A už tu "minimalkari" s vyplacanim zvyšku na ruku pindaju, ze aká je to spravodlivosť, ze oni nemajú nárok na plnú výšku! No nemajú, keďže neplatia adekvátne dane. Esre aj ta co je na rodicaku a nepohne ani prstom sa pýta na daňový bonus, to uz je fakt sila 🤦♀️ ale chápem, že 140€ plus je silným lákadlom.
A nie, ze o pár rokov nebude z čoho, uz teraz, nie je z čoho a všetci by sa mali uskromniť, vrátane dôchodcov, lebo je celkom možné, že skončíme ako v Grécku a dostanú paušálne po 300€ a bude. Neviem co budu robiť potom. Už teraz ma SP zaplatit na dôchodkoch 3x viac ako ma peňazí. Neviem, ci si to aj ti dôchodcovia uvedomujú. Ale kto chce kam, pomozme mu tam. A mimochodom aj ta pomoc pre dôchodcov by mala byť nastavená spravodlivo, ktorá viac, dostane menší príspevok, kto má menej, dostane viac. A nie paušálne všetkým rovnako.
@lienka.7 prepac, neviem, co Ta tak nasrdilo, prislo mi z toho usmevne. Ja nikde netrvrdim, ze sa ma rozdavat. Sa uz zobud a nauc sa poriadne citat Ja viem, ze kasa je uz davno prazdna a ked pojdem do dochodku, uz sa mi neujde. Na rozdiel od inych, ja necerpam ani PN, ani OCR, ani som nezamestnana nikdy nebola. Stale len platim a nic z toho, zial, nebudem mat. Tak, ale platit musim, tak platim a ini si to vyberaju. Este raz precTeba, pisala som o uplne o niecom inom. Tak druhykrat si lepsie precitaj a potom sa rozohnuj.
A vcom je problem?Ma na to pravo koho bude volit,ty by si bola spokojnejsia keby to dali tych 300€ komu?
@lienka.7 tak u dôchodcov je plošná len táto jednorázová dávka. Na rozdiel od nej sú napríklad prídavky na deti alebo pôrodné vyplácané plošne, čo mi príde strašný nezmysel. To ani v CZ tak nebačujú. Tieto dávky sú tam viazané na výšku príjmu. Občas mám pocit, že zákonodárci si len zjednodušili legislatívny proces bez ohľadu na to, či na to reálne peniaze existujú.
Toto je najdrahsia prezidentska kampan prveho gay prezidenta na Slovensku. My pracujuci sme sa doteraz skladali na rodiny a teraz na dochodcov. Stoji to dokopy miliony eur, splacat to budu este vase vnucata. Nasa generacia uz s dochodkami nech nerata, co si nenasetrime to nebudeme mat. Btw.poznam chudacikov dochodcov co cely zivot platili minimalne odvody a maju dochodok 650€. Zjednodusene napisane odviedli 200 mesacne a dostavaju 3nasobok. Spravodlive? Nemyslim si. Mne stat zoberie polovicu vyplaty a vkuse sa skladam na socky alebo zlodejov. Neudrzatelny a drbnuty system!
@majorek ja by som bola spokojnejsia keby tym dochodcom ale aj nam vsetkym radsej skvalitnia zdravotnictvo, cesty a podobne zakladne veci v normalnom state v 21.storoci. 300€ mnohi prepiju, prefajcia ale v celom tom milionovom baliku mohli postavit alebo zrekonstuovat daku nemocnicu.
@tramtada31 jaaaj dievcata, co vam napisem, no strasne zvasty niektore davate. Ved ty pises ze dnesni dochodci zili za sociku, no aj ja som zila za sociku a daleko mam do dochodku. Socik skoncil pred vyse 30 rokmi a xy dnesnych dochodcov odviedlo na odvodoch do statnej kasy za posocikovych rokoch minimum resp. aj nic....takze tak. Ja ziadnu ale ziadnu socialnu davku nepovazujem za strategicky prijem, preto s ich zvysovanim vesměs nesuhlasim. Zas na druhej strane si treba uvedomit ze ak sa nebudu rodit deti, tak nebude mat kto naplnat statnu kasu aby bolo na odvody - uzavrety kruh.
Ja im mozem kaslat cely statny dochodok. Keby ma nenutili odvadzat nan,sama sa o tie peniaze lepsie postaram a inak si ich rozmnozim. Nie hento,ze sa z nich vyplacaju XYte dochodky a kym sa dostanem do dochodku ja,tak bude nie ze 0,ale minus. Dochodok ma byt viacpilierovy a na tvoje meno,aby sa k nemu pripadne aj dedici dostali,ked by si sa nahodou nedozil. Vdaka bohu aspon za 2.pilier,ktory vsak nas velkomozny aj tak vykradne. Lebo vsak nedava mu spat 13 miliard,ktore v nom maju slovaci ulozene. A taaak pekne by ich mohli roz.rbat na davky pre volicov.... Davam tomu max rok,kym ho otvoria.
@rikarika ale ide o to, aké deti sa majú rodit. Podľa mna štandardný človek zo strednej vrstvy nemá 5 deti(týmto sa nechcem dotknut výnimiek), ale vie, že keď bude chcieť dat deti napr aj na strednu skolu do zahranicia, tak mu to nevyjde, aby štúdium vykryl. napr. V takom rakusku štúdium na strednej škole vyjde 1200 eur/mesacne a to sa 5 tim detom zaplatit nedá. Budú sa rodit deti len sociálne nižším vrstvám, ktoré sú inteligencne niekde inde a nikdy z nich nič, bohuzial, nebude. Toto podporujeme? Takých, ktori idu hneď do ID a sú na dávkach dalších 50 rokov? Koľko doktorov, vedcov, pravnikov z osady poznas?
@tramtada31 jaj zena, ty mi co zas vysvetlujes? Ze bezny slovak posiela dieta studovat strednu skolu do rakuska? No mozno nejaka celebrita alebo zopar zbohatlikov v BA.....preco sa moja generacia dodnes nazyva husakove deti? Lebo aj komáčom bolo jasne ze deti sa jednoducho rodit musia aby zarabali a odvadzali statu.....
@iv007 hovoríš mi z duše. Odvody z môjho platu štát pre drbe, a ja keď pôjdem do dôchodku budem mat nič. Takže ja ide asi na živnosť pracovať a budem si šetriť na vlastný dôchodok mimo, akože fakt ma seru kadejaké dávky hocikomu a veci zadarmo a tak, lebo fico a iný politici chcú byť chrumkavý pre voličov.
Lebo p.Pelegrini bude kandidovat za prezidenta....velmi ucelove 🙂 A ako sa dusoval, ze on so Smerom nebude..ach jaj
Niektoré dôchodky sú žalostne nízke, to je síce fakt, ale týchto 300 a následne budúci rok 600 je jedno veľké populistické svinstvo, pretože na to nemáme a bohužiaľ sa to nejako do rozpočtu vrátiť musí , pretože Slovensko ma mizerný rating a nikto nám za dobry úrok nepožičia, takze pekle bude za pekného a pozbierame sa mu na tu jeho slávu vsetci
Dochodcom prajem, zasluzia si, ale som si ista, ze vlada si ich uplaca. Vcera bolo v spravach, ze unia dochodcov, hoci nema na to narok, tak dostane od statu prispevok. Politolog to nazval odmenou za to, ze ich volili.
Pelle si musí pozichrovať prezidentské voľby. Jeho najsilnejšia voličská základňa sú dôchodcovia. Dielo bude dokonané. A potom si s Ficom budú schvaľovať zákony, ktoré im budú pasovať. Som rada, že moji rodičia majú dosť rozumu a tohto skorumpovaného kriváka nevolili a voliť nebudú, aj keby im dal 1000€ na Vianoce💪🇸🇰.
Stále sa v týchto témach o Smere, Hlase a dôchodkoch omieľa, že uvedené strany dôchodcov uplácajú, kupujú si ich a o dôchodcoch sa s dešpektom a výsmechom hovorí ako o tých, ktorí sú hlúpi a dajú sa kúpiť za begetu. Áno, dajú. Je však naozaj správne vyčítať im to a smiať sa z nich? Nemyslím si. Mnohí z nich žijú na hranici chudoby, v obchode vykladajú z košíkov tovar, lebo si ho nemôžu dovoliť, nemajú pomaly na to, aby mali doma takú základnú vec, akou je teplo... Niet sa potom čo čudovať, že aj drobná nádej na dôstojnú starobu v podobe sľubov a populistických nekoncepčných riešení je pre nich dôvodom postaviť sa k urnám a voliť tak, ako mnohí z nich volili.
A že majú nízke dôchodky, lebo platili nízke odvody? Platili toľko, koľko od nich systém danej doby na základe ich príjmov vyžadoval. Ako som už vyššie spomínala, moji rodičia neboli žiadni flákači, pracovali celý život, poctivo odvádzali všetko, čo od nich štát požadoval, nemali ani tie úplne najmenej platené pozície - a predsa majú problém žiť tak, ako by si naozaj zaslúžili.
@mandzula nikto sa seniorom neposmieva, zasluzia si slusne spravodlive dochodky (kazdy mesiac) ale hlavne kvalitne a dostupne zdravotnictvo ci cesty hodne 21.storocia. Takto 300€ mnohi jednorazovo rozhajdakaju na cigarety a chlast, ale nas to bude stat stovky milionov co by pomohli inde a vsetkym. Podla statistik su na hranici chudoby jednorodici a invalidi, nie seniori. Ja u nich skor vidim plne kosiky ako prepocitavanie drobnych, ale tak asi sa pohybujem v inej spolocnosti ako ty.

@gab1sol že je sociálna politika štátu postavená úplne nezmyselne, za to nemôžu dôchodcovia. Štát by mal v prvom rade podporovať pracujúcich, motivovať ľudí pracovať napríklad prostredníctvom zvýšenia daňového bonusu a podobných nástrojov. Ak by mal niečo dotovať, tak nie nezamestnaných, ale pracovné miesta v oboroch, kde je to potrebné. A nie plošne rozdávať a vytvárať podmienky na to, aby ľudia sedeli na zadku, pretože nemajú dôvod vyvinúť nijaké extra úsilie, keď vedia, že im tam minimálne nejakú dobu niečo od štátu cinkne. Ak sa tento systém nezmení, tak o pár rokov nastane presne to, čo píšeš - nebude z čoho.