icon

Dôchodkovy fond Allianz

25. feb 2023

Ahojte, dostala som list z Allianz koľko mám našetrené na dôchodkovom fonde. Ja sa v tom vôbec nevyznám čo tam všetko píšu. Ak by ste mi vedeli poradiť ohľadom tohto, čo mi vyrátali mala by som dostať 159 eur dôchodok ak sa dožijem dôchodku, to je strašne málo. Vôbec tomu nechápem.

Strana
z2
hiro
25. feb 2023

"mi vyrátali mala by som dostať 159 eur dôchodok ak sa dožijem dôchodku, to je strašne málo."
"Z dôchodkového poistenia, ktoré tvorí 18 % z hrubej mzdy, sa do II. piliera presúva 5,5 %"
- velku vacsinu budes aj tak dostavat z prveho piliera - kedze tam ide vacsina penazi. A toto z II. piliera budes mat ako prilepsenie k nemu.

lavinis
Autor odpoveď zmazal
lavinis
26. feb 2023

Preto tam máš, autorka témy, tak málo, lebo to máš v Garantovanych fondoch, uff 🙈 keď ti príde list od DSS, budeš mat napísané či ideš do PIS automaticky alebo musíš požiadať. Odporúčam byť v PIS, mladý človek (povedzme do 45r) by nemal na dlhopisy ani pozerať

lavinis
26. feb 2023

@opica_skorica niekto ide do PIS automaticky a niekto nie (aktivni sporitelia) a áno, ti musia potvrdiť.

martinp288
26. feb 2023

@opica_skorica záleží od sporiteľa. Sú myslím 3 skupiny a dve idú automaticky

floki1994
26. feb 2023

@hiro normalne si ma donutila otvorit ten moj vypis 😅 ja tam mam 730e..ale to je aj asi tym ze si bola na RD plus zjavne nizsim platom..tiez mam do dochodku 30 rokov..uvidime ako sa to bude menit...zatial som sa nad tym popravde moc nezamyslala...

bety2222
4. mar 2023

Ked to máte v konzervativnom fonde, tak to zmeňte , malo sa to zhodnocuje. 0950 381 388

Strana
z2