icon

Doklady potrebné na uplatnenie bonusu na dieťa

lussy1910
15. feb 2016

Baby ked ma muž napriklad živnost može si uplatnit danovy bonus na dceru a ake papiere nato porebuje ?

Strana
z2
alenah31
17. feb 2016

@majusqa77 dík🙂

evita68
17. feb 2016

@alenah31 určite si nemôže nčzd uplatniť za celý rok, keď bola svadba v oktobri.. zákon nepustí.. a zákon nepustí ani v tom, že si môže uplatniť na manželku, ktorá je na PN.. a ešte - pokiaľ sa stará o dieťa do 6 rokov veku, a prihlásila sa na dôchodkové, štát platí za ňu odvody aj keď nepoberá rodičovský príspevok.. čiže do dôchodku sa roky rátajú..

evita68
17. feb 2016

@alenah31 tú PN beriem späť, nevšimla som si, že zároveň evidovaná na Upsvar..

alenah31
17. feb 2016

@evita68 maminka vyššie písala, ze sa nahlasila iba v zdr. poistovni. To dôchodkové sa spatne nedá ci hej? Ja niekde pisem, ze pri PN sa to uplatniť nedá?? Co sa týka toho zsmestnanca tam som nepisala, ze som sama o tom presvedcena. Som zvedava co spravia ked to tam donesie keďže prilohou bude aj sobasny list...lenze na co im je prehlasenie o spolocnej domacnosti od 1.1. keď sa brali až v októbri. Však uvidím, ide tam s tým koncom bud. tyzdna.

evita68
17. feb 2016

@alenah31 prepáč, radila si, tak reagujem, aby to niektoré nezobrali vážne..

alenah31
17. feb 2016

@evita68 v pohode🙂 a cl to dôchodkové.....da sa aj spatne nahlasit? Ci sz od dna podania prihlasky.

evita68
17. feb 2016

@alenah31 spätne sa nedá, ale ak sa prihlásila po skončení MD pred RD a neodlásila sa, tak trvá ďalej..

alenah31
17. feb 2016

@evita68 díky😉

Strana
z2