icon

Dotácie od štátu na staré domy - Plán obnovy

paloma2811
16. mar 2023

Ahojte dievčatá viete mi niekto poradiť...Plán obnovy dotácia od štátu...máte niektorá skúseností ako to celé realizovať,ako to funguje , oplatí sa to vôbec vybavovať,za všetky odpovede vám budem vďačná ďakujem.

pieksamaki
16. júl 2024

@eeerickal1 so všetkým sú také starosti.....už by som neprerabala...DU konzultanti na tie dotácie.....skúste sa cez nich viac informovat

kikahub
17. júl 2024

@eeerickal1 my sme prerabali a kedze sme chceli aby nas vsetok tento chaos stres a panika zo vsetkych papierovaciek nejako obehl, tak sme to neriesili sami na vlastnu past ale skontaktovali sme sa s ludmi co s tym uz maju nejaku tu skusenost a vedia povedat hned co budu potrebovat vsetko a nebudu ta prehanat na pat razy.

yonce
18. júl 2024

ja by som do toho nesla takto sama ze vsetko obehavat. nemam na to cas a hlavne ani nervy a energiu 😅 takze tiez sme to nechali na tretiu kompetentnu stranu. velmi nam to pomohlo po tej financnej stranke, jednoznacne odporucam ist do niecoho takehoto.

ellemell
22. júl 2024

@kikahub
@yonce a cez čo ste to riešili kočky? videla som že teraz sa spúšťal nejaký ten program obnova domu, no tiež ma celkom odrádzajú tie papiere a vybavovanie. no proste nemáme čas na takéto veci hlavne keď chceme čím skôr rekonštruovať, lebo už to len odkladáme a odkladáme.

eeerickal1
23. júl 2024

@pieksamaki čo sú to tí DU konzultanti prosím vás?
@kikahub @younce čiže ste to riešili nejako cez tretiu stranu hej? a nebol s tým problém? myslím v komunikácii.

pieksamaki
23. júl 2024

@pieksamaki. Preklep.....malo tam byt sú konzultanti.......vedia zostrucnit info

majecka12
24. júl 2024

Taká info, pre niekoho koho to zaujíma, tak 1.júla mi napisali z Obnov dom, že zatiaľ spracúvajú Žiadosti o platbu podané v mesiacoch december/január. Takže ja sa ešte načakám 😀

mimi852021
24. júl 2024

@majecka12 na ich stránke je že už len 592 žiadosti je v spracovaní ostatné sú uvedené ako vyplatené alebo nevyplatené. Nám čakám na záverecny certifikát a potom budeme podávať. Takže.este na dlho to bude.

majecka12
Autor odpoveď zmazal
majecka12
24. júl 2024

@mimi852021 este som zabudla napisat, ze sa jedna o vyzvu c.3. Ostatne vyzvy neviem ako

mimi852021
24. júl 2024

@majecka12 no výzvu 3 tam majú uverejnené len 1 ze nebola vybavená tak ja neviem potom... no my sme sa zapojili do 4.

majecka12
25. júl 2024

@mimi852021 tiez som si to takto myslela, no odpisali mi toto: Zoznam uverejnený na webe obnov dom neodzrkadľuje vybavenie žiadosti o platbu, ale posúdenie žiadosti o PPM.
😂

kikahub
25. júl 2024

@ellemell @eeerickal1 My sme to riešili cez spoločnosť Zelená Obnova 🙂 Na ich stránke sme vyplnili dotazník a potom nás kontaktovali 🙂

mimi852021
25. júl 2024

@majecka12 aha takže je potvrdené že peniaze dostanete len nevedia kedy. No som zvedavá veľmi ako to dopadne celé. Ďakujem za ujasnenie takže sa nebudem tešiť dopredu je to na dlhšie.

yonce
26. júl 2024

@eeerickal1 ano cez tretiu stranu, zdalo sa nam to pristupnejsie a proste jednoduchsie. vyplnis si dotaznik s uplne jednoduchymi otazkami a nasledne ta budu spatne kontaktovat a ak teda splnate podmienky tak dotacia je vasa.
@ellemell podla mna sa neoplati stale len cakat a odkladat to, lebo neviem ci niekedy bude este neico lepsie alebo lacnejsie 😕

ellemell
29. júl 2024

@kikahub Aha a ďalej čo? Koľko ste čakali kým vás kontaktovali? Alebo boli ste si vôbec istí že vás vyberú?
@younce No to máš pravdu, teraz to išlo všetko riadne hore. Už včera bolo asi neskoro.

eeerickal1
30. júl 2024

@pieksamaki jaj akoze nejaka tretia strana ?
@majecka12 tak asi maju tych ziadosti viacero ked to tak dlhsie trva. ale ved oplati sa pockat si myslim.
@kikahub @yonce to neznie nejako komplikovane. len sa trochu obavam ze co je to za podmienky, ci to nebudu nejake vymysly sveta aby to vobec schvalili 🙈

pieksamaki
30. júl 2024

@eeerickal1 nie...myslím ich zamestnanci.....ako poradenstvo...lebo kým sa zorientuje človek ci by vôbec splnil podmienky.....tak oni mu pomôžu......

kikahub
31. júl 2024

@ellemell No v podstate áno. Lebo nemáš čo iné spraviť, keďže tých žiadostí je celkom dosť. Istí sme si neboli zase stopercentne, ale tak taká nádej tam bola keďže sme v podstate spĺňali všetky podmienky pre schválenie žiadosti.

yonce
1. aug 2024

@ellemell no a myslim si ze sa zdrazovat aj stale bude. neviem kedy uz konecne budeme v tomto state zit normalne ako ludia, no presne ako si napisala uz vcera bolo neskoro.
@eeerickal1 ale kde uplne jednoduche otazky a myslim si ze ich budes ovladat kedze v podstate sa jedna o tvoj dom a udaje o nom.

ellemell
2. aug 2024

@kikahub a podmienok bolo veľa nejakých zložitých? lebo nie som si istá či všetky informácie máme a hlavne by som sa musela asi prehrabávať v papieroch.
@younce no uvidíme to je diskutabilné čo bude a čo nie 🙂 čiže keď si podáme žiadosť tak tam bude aspoň evidovaná. za ten čas môžme rekonštruovať a spätne nám to preplatia?

eeerickal1
5. aug 2024

@pieksamaki cize nieco ako tu baby spominaju hej? ja mam z toho gulas trochu 😀
@yonce ahaaa takto. ja ze to budu nejake zakerne otazky aby sa clovek na to radsej vykaslal a nechcel od statu nic 😅 preto sa radsej takto pytam lebo hovorim nevyznam sa v tom a videla som ze je viac roznych projektov.

pieksamaki
5. aug 2024

@eeerickal1 treba ísť do toho...ak spĺňa človek podmienky.. tak ma na to narok.....nie každý sa dokáže postaviť na nohy ze ma firmu.....musia byť aj ľudia ako my....nám to bola pomoc od štátu....firmy si zarobia...my chodíme vkuse do prace....ale človek nezvládne všetko....samozrejme.. ze musí byť táto forma pomoci od štátu...len smelo do toho

kikahub
6. aug 2024

@ellemell Nič zložité, také základy. Či je majiteľ ZŤP, či tam má trvalý pobyt a hlavne na čo konkrétne žiadaš dotáciu. Tam si to už len zakrížikuješ. A odošleš samozrejme aj s tovjimi údajmi aby ťa vedeli spätne kontaktovať 😀

yonce
7. aug 2024

@eeerickal1 ako bolo by to mozno typicke a ma to svoju logiku 😀 no nastastie nie, tito ludia ti fakt pomozu nie len teda s poradenstvom ale aj zkompletizovat vsetky potrebne papiere co budu potrebne.

ellemell
8. aug 2024

@kikahub @yonce no to je ešte v pohode, také normálne 😀 a nie je to zbytočné takto platiť niekomu? veď pokiaľ to je fakt také jednoduché tak by som to potom vedela aj sama si dať do poriadku papiere a odoslať.

eeerickal1
8. aug 2024

@pieksamaki no ved aj preto som to chcela skor takto vyriesit, lebo predsa len chodime do prace, mame aj ine starosti ci uz s detmi alebo inymi rodinnymi prislusnikmi a chceli, teda skor potrebovali by sme dost rekonstruovat. ty si tak rekonstruovala ze si ziadala dotaciu od statu?
@ellemell no to by aj mna zaujimalo ze teda ci je iba toto ich napln prace. nepride mi to ako zlozita praca.

pieksamaki
8. aug 2024

@eeerickal1 áno žiadali sme s manželom..mame 5 deti...neboli sme nikdy nezamestnani...ale na dnesnu cenu stavbarskej prace nemame ....preto som si nasla takuto formu pomoci od statu.....nasla som si to na internete.....popri tom sme platili za akukolvek inu cinnost stavbarom na hodinu....nakolko my nemame kapacitu.......muz riešil papaierovacky......mame spoločnú stenu so susedmi....oni vybrali firmu.....a ja som sa hádala s firmou...ze prestavky robotnikom nechcem platit....nakolko ja som v praci tiez neni platena s prestavkami...ale na minuty......aj tak mi to neprešlo......atd.......každý sme na niečo.....všetko prechádza kontrolou.....a treba ísť do toho

kikahub
9. aug 2024

@ellemell Jednej kočke som to tu už vysvetľovala. Nie je to zbytočné, pretože podľa mňa sa nevyznáš do všetkých tých oblastí a vecí a zákonov či vyhlášok. Čiže keď tam niečo nedodáš alebo dodáš zle či nie podľa ich predstáv tak ti žiadosť vrátia.

yonce
12. aug 2024

@ellemell presne ako ti @kikahub pise. vies ty sa v tomto zrejme nepohybujes kazdy den. a preto si myslim ze nemas az taky prehlad o tom vsetkom co sa vo svete zakonov a podmienok a vyhlasok deje. ale akoze oni ti vedia ponuknut aj ine sluzby nie len toto ze ti vypracuju papiere. ver mi, ulahci ti to cely proces od registracie az po samotnu ziadnost o vratenie financii z rekonstrukcie.