Dotácie od štátu na staré domy - Plán obnovy
Ahojte dievčatá viete mi niekto poradiť...Plán obnovy dotácia od štátu...máte niektorá skúseností ako to celé realizovať,ako to funguje , oplatí sa to vôbec vybavovať,za všetky odpovede vám budem vďačná ďakujem.
@eeerickal1 ešte to nevyplatili.....požiadali sme aj o predĺženie.....papierovacky riešil iba muž...úvodná žiadosť bola asi v októbri...2022 kedy som to nasla na internete.....q aby sme nemuseli brat ďalší úver...chceli sme to platiť zo svojich tak pracujem v zahraničí...resp....bol to väčší výdavok na ktorý by sme nezarobili.....ale všetky faktúry sme teda firme, firmam zaplatili...samozrejme.
Netuším kedy prejde kontrola...ale overovanie podpisu prešlo v zahranici....tak tomu naše úrady nechápali....sme dokladovali výpisy z účtu...lebo nechápali U notára apod.....snáď do pol roka to bude
@eeerickal1 my spájame pod kategóriu tuším tie vyššie %....vzhľadom na počet detí.....a všetky tie ostatne podmienky..
.certifikáty....a pod....
@ellemell ved v podstate ak ti nieco hovori aj zelena domacnostiam od sse tak aj s nimi spolupracuju cize fakt si tam vies toho vybavit naraz dost 🙂 zalezi vsetko od toho v akom stave je ten dom ktory chcete rekonstruovat. tiez v podstate musi splnat nejaky ten "vek" hodny obnovy 😀
@ellemell dom by nemal byt mladsi ako po roku 2013. ved tu je ten dotaznik : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdpL2M... 🙂
@pieksamaki predĺženie myslíš akože načo ? aby tie papiere dlhšie platili či? cez koho ste vlastne išli konkrétne? ja si myslím že to mohlo trvať asi aj preto dlhšie že ste to riešili nejako zo zahraničia asi.
@eeerickal1 predĺženie....časového doloženie podkladov..napr..ze žiadosť máš od nejakého dátumu do nejakého dátumu, plnenie a čerpanie peňazí máš tiež limitované....a napr..keď sme meškali s likvidáciou odpadu ze sme nemali papier od firmy a nestihli by sme do 30.6 doložiť papier....nič by nám nedali...nesplnili by sme podmienkym...plus záverečný certifikát....ze spĺňa percento dom po zatepleni .....
So zahraničím to nemá nič spoločné...iba u notára boli v zahranici overovany môj podpis...keďže som nemohla mať voľno a nemohla som dopestovať včas...musel manžel....je to samozrejme komplikovaný proces.....ľudí na zatepleni , robili asi 6-7 robotníci
@ellemell mas tam dve take kategorie. prva sa tyka preplatenie za zateplenie. tam spada obvod, strecha, nevykurovane podkrovie, suteren a dokonca aj zateplenie podlahy na terene. v tej druhej mas uz preplatenie za instalaciu zdroja energie - tepelko, fotovoltaika, kotol, rekuperacia. zalezi uz len od toho co viac potrebujete 🙂
@pieksamaki fúha, no inak teraz vlastne mi prišiel aj nejaký mail od sse ohľadom tejto výzvy. ak sa smiem spýtať vy ste mali ktorú tú výzvu, lebo postupne zisťujem že ich je viac a každá je v niečom iná 🙈 tak keď ste mali toľko robošov tak to muselo ísť aj od ruky hádam. to vám doporučil niekto či ste si sami zohnali?
@eeerickal1 sami zohnali.....firma cez internet....
Výzvy sú každoročne....vždy niečím ine...je to produkt ako hypotéka...ako je aj SfRB a atd.my sme mali v októbri .....
@kikahub @yonce jaj takto, že sa to dá aj týmto smerom. no to je ale fajn a to vlastne keď preplácajú až do tej výšky 19 000 tak teraz sa rozhodnúť že čo by sa nám viac opatilo 😅 a neviete či sa to dá nejako pokombinovať? že napríklad by sme to využili aj na zateplenie a niečo na tepelko? či je to vyslovene buď alebo?
@ellemell ako mozte to vyskusat no presne ako @majecka12 napisala tam sa to uz potom takto deli a to sa nemusi moc vyplatit. ale nie som si ista. my sme to tak neriesili, my sme riesili hlavne zateplenie, to bolo v nasom pripade alfa omega a dost nam to pomohlo ked ceny materialov odrazu tak rapidne stupli. no presne na toto su aj ti ludia zo zelenej obnovy 🙂 ked si si nie ista oni sa do toho vyznaju a ochotne ti poradia tak aby najlepsie bolo 😉
@pieksamaki a to je ktorá? lebo my by sme teraz radi tú o tých 19 000€ čo je, neviem aké to je číslo 2,3 ? viem že je aj nejaka mini obnova, ale to je len pre nejaké kraje spustené.
@eeerickal1 my tuším mame na 18 000 ....ale ja to presne neviem....október 2022
@ellemell asi by som to neporovnavala s doktormi lebo to je podla mna kapitola sama o sebe 😅 pretoze ty nemusis chodit nikam hoci nieco od nich potrebujes ty 🙂 dohodnete si konzultaciu a pridu ku vam domov, rovno vam dom zameraju a dalej sa dohodnete na postupe 🙂 cize vsetko riesis z pohodlia domova 🙂
@eeerickal1 My sme riesili tuto vyzvu tiez 🙂 A konkretne sme isli cez https://www.zelena-obnova.sk/ 🙂 Ak by ta nieco zaujimalo kludne sa pytaj, mam len dobre skusenosti 🙂
Dobrý deň, ak máte záujem o vypracovanie energetického certifikátu alebo projektového hodnotenia k plánu obnovy kľudne ma kontaktujte, pracujem priamo v spoločnosti Delphia, ktorá mä väčšinový podiela na trhu /väčšina spoločností, ktoré nájdete, že ponukajú vypracovanie tohto výpočtu, si daný výpočet objednávajú u nás/ a pracujem tam na pozícii technika, ktorí robí tieto výpočty k energetickým certifikátom a projektovým hodnoteniam, čiže Vám viem aj počas výpočtu poradiť ako Vám vychádza úspora a prejsť si to s Vami, výhodou je teda, že celý výpočet riešite priamo s technikom nie so sprostredkovateľom 🙂 ...viac info na https://certifikacia.webnode.sk/
@vandicka7 tak to by ma celkom aj zaujímalo 🙂 to je tiež nejaká forma dotácie teda alebo o čo tam ide?
@ellemell akoze ked si vezmem ze nam robili na komplet vsetko a teda sme vyuzili od nich maximum maxima co sa dalo tak do dvoch tyzdnov sme mali ziadost odoslanu a cakali sme uz len na peniazky 🙂 keby si to mame vsetko zhanat a robit sami tak neviem ci by sme sa dostali k tomu tak rychlo.
@ellemell no v tomto smere je to tiez podla mna len dalsie plus, ze ti pekne zhodnotia kde dat peniazky viac a naopak co si dokazete v pohode aj sami bokom dorobit a nie je to az take nevyhnutne. inak vacsinou byva ze zateplenie najviac ziadane lebo predsa len tie starsie domy spred r.2013 nesplnaju tie sucasne energeticke standardy.

@pieksamaki vau obdivujem že ste to popri tých deťoch aj zvládli celú rekonštrukciu či aj toto vybavenie žiadosti 🙂 koľko ste asi čakali následne na vyplatenie? a vyplatili vám celú sumu alebo sa to podľa niečoho hodnotilo?