Druhý pilier pre mladistvého
Syn brigáduje má 17 rokov. Dnes mu prišiel list zo sociálnej poisťovne. Je tam napísané, že mu vznikla účasť na druhom pilieri. Je tam aj druhý papier: Oznámenie nebyť zúčastnený na starobnom sporení . A že bude mať možnosť opätovného vstupu do druhého piliera do dovŕšenia 40 rokov. Tak teraz neviem, či mu ten druhý pilier nechať alebo až keď bude zamestnaný po škole. Ďakujem za radu.
Nechať. Neuškodí ak má 2pilier
Nechat, cim skor si zacne sporit na buduci dochodok tym lepsie.
samozrejme zriadit 2hy lilier. My robime nasmu 16rocnemu
@rooskoliv ktorú poisťovňu odporúčate?
Určite mu ho ponechajte
určite nechať.. ja mám cez VÚB Generali a som spokojná, mám tam celkom pekné zhodnotenie
@anonym_autor 2. pilier treba, nechajte to. kiežby mne to takto niekedy poradil
Dobrý deň, a keď momentálne syn nepracuje, nemá brigádu, ako sa sporí?
Dobrý deň, a keď momentálne syn nepracuje, nemá brigádu, ako sa sporí?
@tessa11 bude sa zhodnocovat to co tam uz bude.. o par rokov pojde do normalnej prace, urcite cez prazdniny bude mat brigadu, takze stale sa tam bude nieco odvadzat.. len par mesiacov nie ked nebude brigadovat alebo pracovat
@tessa11 ci pytas sa na iny pripad? Lebo ak tvoj syn este nema 2 pilier tak bude moct ho mat po prvej brigade, teda po prvom odvode do sp
@sweet20 už má, povinne bol zaevidovaný, ale teraz ho čaká náročný rok na štúdium, tak brigádu zrušil. A má možnosť do 730 dní vystúpiť z piliera, preto som sa pýtala. Tak by mal možnosť potom si zvoliť, kde sa prihlási, pretože automaticky ho dali do NN Slovensko, a možnosť zmeny sme prešvihli.
@sweet20 už má, povinne bol zaevidovaný, ale teraz ho čaká náročný rok na štúdium, tak brigádu zrušil. A má možnosť do 730 dní vystúpiť z piliera, preto som sa pýtala. Tak by mal možnosť potom si zvoliť, kde sa prihlási, pretože automaticky ho dali do NN Slovensko, a možnosť zmeny sme prešvihli.
@tessa11 nn je ok, ale urcite nic nerusit..
@tessa11 tie peniaze sa zhodnocuju a dalej potom z jeho odvodov pojde ak bude mat brigadu, pracu.. to je na vela rokov, az do dochodku, takze to nerus
@tessa11 Však to nevadí . Aj ja mám NN. Keď som neplatila odvody tak nešlo tam nič. Ale keď už platím odvody tak časť ide do piliera, nič nestratí ak má 2. pilier, do mínusu nejde

samozrejme zriadit 2hy lilier. My robime nasmu 16rocnemu