icon

Exekúcie pri kúpe domu:

4. okt 2025

Ahojte
Nestretli ste sa prosím s podobnym problemom?
Boli sme včera pozerať dom, zistovala som si v liste vlastníctva či má ťarchu našla som tam exekúcie. Môže to majiteľ predať? Ak má exekúcie? Ako sa prosím postupuje?
Ďakujem 🙂

Strana
z2
anonym_0beaba
4. okt 2025

@anonym_autor podľa mňa môže, ak bude schopný vyrovnať všetko. Byt napríklad stojí 100tisic, exekúcie má 40tic. Ty mu dáš na účet 100, jemu zostane 60. Veľa ľudí predá nehnuteľnosť práve kvôli exekúcia, dlhom

anonym_87dd13
4. okt 2025

Skúste volať exekútorovi, zvyčajne sú tomu otvorený nemusia pripravovať dražbu , povie vám postup ak na to pristúpi. My sme kupovali nie z exekúcie ale osobného bankrotu, v exekúcii to bude jednoduchšie.

anonym_5b7b7e
4. okt 2025
@anonym_0beaba

@anonym_autor podľa mňa môže, ak bude schopný vyrovnať všetko. Byt napríklad stojí 100tisic, exekúcie má 40tic. Ty mu dáš na účet 100, jemu zostane 60. Veľa ľudí predá nehnuteľnosť práve kvôli exekúcia, dlhom

@anonym_0beaba takto to nefunguje že dáš majiteľovi celú sumu za dom, nemáš istotu že vyplatí exekúciu a kataster nepovolí vklad keď je tam ťarcha
musíš to riešiť s exekútorom, len keď toto ti majiteľ zatajuje čo iné ti ešte nepovedal

autor
4. okt 2025
@anonym_5b7b7e

@anonym_0beaba takto to nefunguje že dáš majiteľovi celú sumu za dom, nemáš istotu že vyplatí exekúciu a kataster nepovolí vklad keď je tam ťarcha
musíš to riešiť s exekútorom, len keď toto ti majiteľ zatajuje čo iné ti ešte nepovedal

@anonym_5b7b7e tak majiteľ nepovedal ani ťuk. Pytali sme sa iba na cenu domu co je 260tisic a o exekúcii nepovedal nič...

anonym_0beaba
4. okt 2025
@anonym_5b7b7e

@anonym_5b7b7e tak som to myslela. Banka podľa mňa ani nepovolí predať bez vyrovnania exekúcie.

anonym_23a23d
4. okt 2025

Môže predať so súhlasom exekútora, v kúpnej zmluve bude zvlášť suma, ktorú má vyplatiť exekútorovi, zvyšok pôjde na účet majiteľa domu. Samozrejme predajná cena musí byť vyššie ako dlh.
Počítajte s tým, že na takýto dom nedostanete hypotéku.

autor
4. okt 2025
@anonym_23a23d

Môže predať so súhlasom exekútora, v kúpnej zmluve bude zvlášť suma, ktorú má vyplatiť exekútorovi, zvyšok pôjde na účet majiteľa domu. Samozrejme predajná cena musí byť vyššie ako dlh.
Počítajte s tým, že na takýto dom nedostanete hypotéku.

@anonym_23a23d a ak su majitelia dvaja? A iba jeden ma tie exekucie? Podľa nas je ta cena ktorú ziadaju veľa ked ze dom je uplne na prerábku. Zistila som ze zaciatkom tohto roka bola na dom dražba nedalo by sa to nejak práve cez tu drazbu?

anonym_23a23d
4. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_23a23d a ak su majitelia dvaja? A iba jeden ma tie exekucie? Podľa nas je ta cena ktorú ziadaju veľa ked ze dom je uplne na prerábku. Zistila som ze zaciatkom tohto roka bola na dom dražba nedalo by sa to nejak práve cez tu drazbu?

@anonym_autor Postup rovnaký, vyčíslenie dlhu od exekútora musí byť menej ako podiel na predajnej cene dlžníka, tzn. aby sa exekúcia z predaja vyplatila. Či je možná dražba, musíte riešiť s konkrétnym exekútorom. skôr si myslím, že nebude organizovať dražbu, keď má záujemcu o kúpu.

hedviga2
4. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor bola tu taka diskusia, vyhľadaj. So záujmom som to sledovala. Ja by som do toho nešla.

autor
4. okt 2025
@anonym_23a23d

@anonym_autor Postup rovnaký, vyčíslenie dlhu od exekútora musí byť menej ako podiel na predajnej cene dlžníka, tzn. aby sa exekúcia z predaja vyplatila. Či je možná dražba, musíte riešiť s konkrétnym exekútorom. skôr si myslím, že nebude organizovať dražbu, keď má záujemcu o kúpu.

@hedviga2 pozerala som uz viacero ake este sa pošprtam.dakujem.

@anonym_23a23d ďakujem pekne 🙂

isis234
4. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor predať to môžu. Ak sa vám zdá vysoká cena, nekupujte to. On navýšil cenu zrejme kvôli tomu, že si vyrovná dlh aj aby mu niečo zostalo. Je to jeho problém.
Ako radili vyššie. Osloviť exekútora.

anonym_cd9012
4. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor dom s exekúciou by som obišla zďaleka. S tým sú len a len problemy

anonym_d6a840
4. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_5b7b7e tak majiteľ nepovedal ani ťuk. Pytali sme sa iba na cenu domu co je 260tisic a o exekúcii nepovedal nič...

@anonym_autor na lv je uvedené ktorý exekútor číslo konania atď. Na základe.toho.sa.vieš informovať. Keď už vieš presnú sumu, tak podľa toho sa napíše zmluva, dlžná čiastka sa uhradí exekútorovi zvyšok predávajúcemu. Keď exekútor dostane peniaze zruší ťarhu a kataster prepíse dom na kupujúceho. Robili sme takto

anonym_23a23d
4. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor S exekútorom musí vec riešiť dlžník - majiteľ domu, kupujúcemu nepodá žiadne informácie.
S predajom musí súhlasiť aj druhý majiteľ

draik
4. okt 2025

Exekútorom blokovanú nehnuteľnosť bez jeho súhlasu nekúpite. Problém je však v inom - počas riešenia exekúcie zapísanej na LV a následného prevodu môžu vyskočiť exekúcie ďalšie. A ste na začiatku.

anonym_5b7b7e
4. okt 2025

Má kam ísť bývať majiteľ? Lebo čo z toho že kúpiš dom ak sa odmietne vysťahovať tak sa môžeš roky súdiť.

autor
4. okt 2025
@anonym_5b7b7e

Má kam ísť bývať majiteľ? Lebo čo z toho že kúpiš dom ak sa odmietne vysťahovať tak sa môžeš roky súdiť.

@anonym_5b7b7e nebyva tam už nikto

anonym_2ccc67
4. okt 2025
@anonym_0beaba

@anonym_0beaba nie, nemôže. A odporúčam ti, radšej nič nekupuj

anonym_2ccc67
4. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_5b7b7e nebyva tam už nikto

@anonym_autor nekupuj a hľadaj inú nehnuteľnosť

alickapusinka
4. okt 2025

Ak je dom v dražbe v exekuci alebo ma exekuciu neda sa kúpiť na úver len v hotovosti. Vy kupite ON môže dať na súd a nebudete mať ani peniaze ani dom.Minule bola reportaž v občanovi za dverami že súd dal za pravdu majiteľke bytu tiež kúpeny v dražbe mala exekuciu a TA žena čo kúpila ostala bez bytu a bez penazi.A chodi už 6 rokov po súdoch.

autor
4. okt 2025
@alickapusinka

Ak je dom v dražbe v exekuci alebo ma exekuciu neda sa kúpiť na úver len v hotovosti. Vy kupite ON môže dať na súd a nebudete mať ani peniaze ani dom.Minule bola reportaž v občanovi za dverami že súd dal za pravdu majiteľke bytu tiež kúpeny v dražbe mala exekuciu a TA žena čo kúpila ostala bez bytu a bez penazi.A chodi už 6 rokov po súdoch.

@alickapusinka v drazbe nieje bol zaciatkom roka... Ma iba exekucie jeden z 2och majiteľov... Ale ano velmi ma to odrazda no nič musim porozprávať s manželom že by sme do toho nešli...

alickapusinka
4. okt 2025
@anonym_autor

@alickapusinka v drazbe nieje bol zaciatkom roka... Ma iba exekucie jeden z 2och majiteľov... Ale ano velmi ma to odrazda no nič musim porozprávať s manželom že by sme do toho nešli...

@anonym_autor nie je ale bol začiatkom roka ako píšeš tak dražba už prebehla prve kolo. Takže len dražba bude ešte asi dalšie kolo lebo sa asi neprihlasil žiaden záujemca za taku cenu. Väčšinou su 2 alebo 3 kola dražieb. Aby ste sa s mužom nepopalili dať radšej ruky preč ako potom roky chodiť po súdoch a minať peniaze na pravnika.Ani cena nie je lakava vzhľadom k tomu že je tam jeden zo spolumajiteľov v exekuci takže čo polka domu sa vziať neda aj keby ten jeden vám svoju polku odpredal kto chce bývať s cudzim človekom čo robi exekucie.Asi nikto ešte je čas sú v živote chyby ktore sa napraviť daju ale aj take čo už nikdy nenapraviš. A minať zdravie a peniaze na súdy ktore sa neskončia ani za 10 rokov no nič moc.V tomto štate vymožiteľnosť prava slušneho človeka je 0,0000% takmer nemožna.A roky ťahanic.

autor
4. okt 2025
@alickapusinka

@anonym_autor nie je ale bol začiatkom roka ako píšeš tak dražba už prebehla prve kolo. Takže len dražba bude ešte asi dalšie kolo lebo sa asi neprihlasil žiaden záujemca za taku cenu. Väčšinou su 2 alebo 3 kola dražieb. Aby ste sa s mužom nepopalili dať radšej ruky preč ako potom roky chodiť po súdoch a minať peniaze na pravnika.Ani cena nie je lakava vzhľadom k tomu že je tam jeden zo spolumajiteľov v exekuci takže čo polka domu sa vziať neda aj keby ten jeden vám svoju polku odpredal kto chce bývať s cudzim človekom čo robi exekucie.Asi nikto ešte je čas sú v živote chyby ktore sa napraviť daju ale aj take čo už nikdy nenapraviš. A minať zdravie a peniaze na súdy ktore sa neskončia ani za 10 rokov no nič moc.V tomto štate vymožiteľnosť prava slušneho človeka je 0,0000% takmer nemožna.A roky ťahanic.

@alickapusinka dakujem aj vam aj všetkym ktorý sa vyjadrili k tejto mojej téme hlavne za vás cas... 👌👌

alickapusinka
4. okt 2025
@anonym_autor

@alickapusinka dakujem aj vam aj všetkym ktorý sa vyjadrili k tejto mojej téme hlavne za vás cas... 👌👌

@anonym_autor nemáš začo radšej sa s manželom poohliadnite po niečo inom ako roky chodiť po súdoch.

beata_k
4. okt 2025

@anonym_autor Samozrejme, ze predaj je mozny. Kupili sme byt kde ich bolo 5. Chce to len dobru zmluvu.

anonym_61a540
4. okt 2025

Ked sa v tom dome "vidite" a stojite onho, chodte za dobrym pravnikom, ten sa skontakuje s exe a vycisli aspon v %, kolko ma povinny dlh, mozno zo svojich zelanych 130 000 len 20 000,mozno 150 000. Objasni ti kazdy zadrhel, pripadne, ze ruky orec od toho. 🍀

anouschka5
4. okt 2025

Už tu bol taký jeden prípad exekútor dal do dražby, predal - bývalý majiteľ sa odvolal voči exekúcií - nový majiteľ nemal ani peniaze ani dom - súd sa vlečie -

ekira1
4. okt 2025
@anonym_0beaba

@anonym_0beaba a keď nie, ty mu dáš peniaze o ktoré prídu? Asi nie, však, tak to podľa mňa je teda za radu.. Od začiatku exekúcie nesmie predsa nič predať bez súhlasu exekútora.

anonym_0beaba
5. okt 2025
@ekira1

@anonym_0beaba a keď nie, ty mu dáš peniaze o ktoré prídu? Asi nie, však, tak to podľa mňa je teda za radu.. Od začiatku exekúcie nesmie predsa nič predať bez súhlasu exekútora.

@ekira1 lenže ja som nikde nenapísala, že mu dám peniaze, len ze sa to dá, s tým, že najprv sa vyplatí dlh, a zvyšné dostane.

Strana
z2