icon

Exekúcia na dom. Dá sa ho stále predať?

adahorvathova
Dnes o 11:50

Ahojte chcela by som sa spýtať dneska sme si vsmili s priateľom že hom credit mu poslali exekútor a dali to tam kde splácame hypotéku na dom chcela by som sa spýtať či je už na dome exekúcia alebo nie a či sa dá ešte predať dom …. Hypotéku sme splácali každý mesiac na nad čas len že tento mesiac keď vyplatíme tak stiahnu to čo poslalo hom credit … Dom predávame už 2 mesiace len dneska sme si to všímli keď pozeral do appky. V banke sme volali či je na dome už exekúcia ale povedali že musíme sa spojiť hen s tým ktorý to dal len že je víkend tak jedine pondelok … Vedel by mi niekto poradiť či už je exekúcia alebo ešte nie je alebo či sa dá ešte predať dom ?

anonym_2d231e
Dnes o 11:52

@adahorvathova pozri sa na kataster

anonym_78b9df
Dnes o 11:57

@adahorvathova keď je na liste vlastníctva vyznačený exekučný titul, že dom je predmetom exek, tak nemôžete predávať

januska12323
Dnes o 12:06

Treba komunikovať s exekútorom a dohodnúť splátkový kalendár.

sasa1310
Dnes o 12:47

podľa mňa už počas akejkoľvek exekúcie už nemôžeš majetok predávať

beata_k
Dnes o 13:21

@adahorvathova Mozete ho predat. Skor je problem, ze banka mozneho kupcu da od toho ruky prec. Ak najdete niekoho, kto plati cash, tak dom predate. Chce to len dobru zmluvu. Kupili sme byt, na ktorom bolo 5 exekucii. Takze mozne to je.

anonym_2468f3
Dnes o 13:27

Bud ty alebo priatel si prevzal upovedomenie o zacati exekucie, kde mas vyslovny zakaz naakladat s majetkom...ak mas hypo,s predajom musi suhlasit banka,ak mas exekucne zalozne pravo,suhlasit musi exekutor

anonym_2468f3
Dnes o 13:27
@beata_k

@adahorvathova Mozete ho predat. Skor je problem, ze banka mozneho kupcu da od toho ruky prec. Ak najdete niekoho, kto plati cash, tak dom predate. Chce to len dobru zmluvu. Kupili sme byt, na ktorom bolo 5 exekucii. Takze mozne to je.

@beata_k ale exekutor s tym musel suhlasit

beata_k
Dnes o 13:31
@anonym_2468f3

@beata_k ale exekutor s tym musel suhlasit

@anonym_2468f3 A preco by nesuhlasil? Dostal sa k svojim peniazom. Ale, ano suhlas bol potrebny.

anonym_2468f3
Dnes o 13:32

Este podotykam, ak sa ti to nejakym sposobom podari, mozes celit zalobe z home credit s tym, ze si umyselne predala dom v snahe poskodit veritela

beata_k
Dnes o 13:33
@anonym_2468f3

Este podotykam, ak sa ti to nejakym sposobom podari, mozes celit zalobe z home credit s tym, ze si umyselne predala dom v snahe poskodit veritela

@anonym_2468f3 Tuto informaciu mas odkial?

anonym_2468f3
Dnes o 13:35
@beata_k

@anonym_2468f3 A preco by nesuhlasil? Dostal sa k svojim peniazom. Ale, ano suhlas bol potrebny.

@beata_k nie je to jeho povinnost...su rozne odrby...babka splaca exekutorovi , zostava jej par eur a vnucata chcu predat dom a prachy

anonym_2468f3
Dnes o 13:36
@beata_k

@anonym_2468f3 Tuto informaciu mas odkial?

@beata_k zeby zo zakona? 😅

beata_k
Dnes o 13:37
@anonym_2468f3

@beata_k nie je to jeho povinnost...su rozne odrby...babka splaca exekutorovi , zostava jej par eur a vnucata chcu predat dom a prachy

@anonym_2468f3 Nezapisu noveho majitela do LV, kym to nebude vyplatene ... aky odrb?

beata_k
Dnes o 13:37
@anonym_2468f3

@beata_k zeby zo zakona? 😅

@anonym_2468f3 Akeho?

marca12
Dnes o 13:38
@sasa1310

podľa mňa už počas akejkoľvek exekúcie už nemôžeš majetok predávať

@sasa1310 Ale mozu predavat,len peniaze pojdu exekutorovi. Treba sa s nim dohodnut. Exekutor vyda suhlas s predajom a peniaze idu na ucet exekutora,pripadne do notarskej uschovy.

anonym_2468f3
Dnes o 13:38
@beata_k

@anonym_2468f3 Akeho?

@beata_k dohladaj si OZ odporovatelnost pravnych ukonov

anonym_2468f3
Dnes o 13:40
@beata_k

@anonym_2468f3 Nezapisu noveho majitela do LV, kym to nebude vyplatene ... aky odrb?

@beata_k ty o koze,ja o voze..pytas sa preco by nemal exekutor suhlasitt,ked by dostal prachy,tak pisem preco

beata_k
Dnes o 13:42
@anonym_2468f3

@beata_k ty o koze,ja o voze..pytas sa preco by nemal exekutor suhlasitt,ked by dostal prachy,tak pisem preco

@anonym_2468f3 Ale ved on ich dostane. Hovori sa tomu notarska uschova. Vidim, ze len teoretizujes, ale sama si nic take neskusila. Pekny den

anonym_2468f3
Dnes o 14:00
@beata_k

@anonym_2468f3 Ale ved on ich dostane. Hovori sa tomu notarska uschova. Vidim, ze len teoretizujes, ale sama si nic take neskusila. Pekny den

@beata_k ja tu pisem o nejakom moralnom kredite pravnika,ktory ked vidi,ze mu niekto pravidelne splaca,nema zaujem o svoj dom prist,tak neda suhlas s predajom,aj ked by mal prachy hned..vie, ze to dlznik posplaca..notarska uschova s tym nema nic spolocne,btw.existuje aj exekutorska uschova...ty stale pises o peniazoch,ja o realnom postupe🤦‍♂️
Ok,ja to mam denne na stole,ale ty si zazila vsetko..🙄

anonym_2468f3
Dnes o 14:03
@beata_k

@beata_k inak nerozumiem dovod tvojej arogancie..evidentne predchadza tvojim vedomostiam..

beata_k
Dnes o 14:04
@anonym_2468f3

@beata_k ja tu pisem o nejakom moralnom kredite pravnika,ktory ked vidi,ze mu niekto pravidelne splaca,nema zaujem o svoj dom prist,tak neda suhlas s predajom,aj ked by mal prachy hned..vie, ze to dlznik posplaca..notarska uschova s tym nema nic spolocne,btw.existuje aj exekutorska uschova...ty stale pises o peniazoch,ja o realnom postupe🤦‍♂️
Ok,ja to mam denne na stole,ale ty si zazila vsetko..🙄

@anonym_2468f3 Neverim, ze to mas denne na stole. Inak by si nenapisala blbost, ze notarska uschova s tym nema nic spolocne. Aj priklad s tym odrbom svedci, ze o tom ani nechyrujes.

patrike
Dnes o 14:06

Skus sa vyjadrit presne. Exekucia je na dom ako taky alebo na ucet, z ktoreho splacate hypo ? Co prislo od exekutora, ako ten papier vyzera ....

anonym_2468f3
Dnes o 14:07
@beata_k

@anonym_2468f3 Neverim, ze to mas denne na stole. Inak by si nenapisala blbost, ze notarska uschova s tym nema nic spolocne. Aj priklad s tym odrbom svedci, ze o tom ani nechyrujes.

@beata_k je mi uplne styri comu veris...s tym ,co som napisala naozaj nema nic spolocne..zi si v svojej nevedomosti

beata_k
Dnes o 14:10
@anonym_2468f3

@beata_k je mi uplne styri comu veris...s tym ,co som napisala naozaj nema nic spolocne..zi si v svojej nevedomosti

@anonym_2468f3 ok

anonym_00df5a
Dnes o 14:23

To ste si len tak náhodičkou všimli, že máte exekútora? To ste si nevšimli, že za niečo ste naschval neplatili?

sasa1310
Dnes o 14:27
@marca12

@sasa1310 Ale mozu predavat,len peniaze pojdu exekutorovi. Treba sa s nim dohodnut. Exekutor vyda suhlas s predajom a peniaze idu na ucet exekutora,pripadne do notarskej uschovy.

@marca12 ja som myslela predávať bez vedomia exekútora. To asi nemôžu. Tipujem, že autorka chce tak predať

bielasovicka
Dnes o 15:46

@adahorvathova ved vy ste ten dom chceli predať už pred rokom. Prečo ste ho vtedy nepredali keď ste ho nevedeli splácať?

anonym_9394a2
Dnes o 15:53
@bielasovicka

@adahorvathova ved vy ste ten dom chceli predať už pred rokom. Prečo ste ho vtedy nepredali keď ste ho nevedeli splácať?

@bielasovicka Pockat, ja viem. Lebo "domcek". V bytoch byvaju len socky😏

anonym_6b757b
Dnes o 16:25

A to ho nemaju ani rok,no velke susto si zobrali,priatel asi gembler riadny.

simca06022011
Dnes o 16:37

dnom ako je na majetok, akykolvek, vydana exekucia, nema dlznik predavat ziadny majetok, moze to byt napadnute, po tom liste = zvycajne to bude nejaky oznam od exe, o zacati exekucie, su len uvedene veci ako dlh atd, potom sa zablokuje ucet a pokusa sa to stiahnut z tade, ak nevyda, vyziada si zoznam majetku atd.. na LVcku nemusi byt vobec nic este. Treba kontaktovat exekutora, dohodnut sa s nim na splatkach, alebo vyplateni z predaja domu. Hypo treba ist uhradit ked tak rovno do banky kde mate hypo, nech tam nemate dlh (neposielat na ucet ak je blokovany)