icon

Extrémne ceny potravín

daniela2202
19. sep 2022

Akú naj extrémnu cenu potraviny ste videli v obchode? Ja dnes v coop jednote olej Heliol 1l za 6 eur....😂😂😂👎👎👎

kinderzwillinge
21. sep 2022

@lienka.7 Toto som napisala bambulke aj ja, len nepochopila...tak nech sa paci, nech dotuje skolu

drahomirrra
21. sep 2022

@kinderzwillinge Takto. Ja som najracionálnejší človek, akého poznám. Zo srdca nenávidím paniku, hoaxy, šírenie podvodov. Ale tu súhlasím s názorom, že tu je nutné, aby ľudia vyšli do ulíc. Skutočne. My ako občania máme svojich volených zástupcov a tí sklamali dôveru. Skutočne, tu nie je inej pomoci. Z ústavy si robia trhací kalendár, vláda dodnes (ráno 7 stupňov!) nebola schopná riešiť energetickú krízu. Žiadny plán, nulová príprava. Všetko sa hasí za pochodu.
A for All: Áno, priamo smerujeme k USA. K tomu, že to tu bude fungovať presne tak, ako tam. A verte, že to nikto nechce. Žiadna zasľúbená zem to nie je. Nemáš bohatstvo, proste skapeš na ulici. Plíži sa to aj sem.

dagmara17
21. sep 2022

Ako každý sa posťažuje, no je prakticky len na ňom ako sa s tým vysporiadať. Proste niekde je potrebné , aby si človek utiahol opasok a pošetril. Nič iného neostáva, ono nie je na čo iné sa spoliehať a ani na nikoho

kinderzwillinge
21. sep 2022

@dagmara17 Ale ostava, treba, aby boli ludia jednotni, drzali spolu, isli do ulic a hlavne isli k volbam a volili co je spravne a nie to, co je mensie zlo

kinderzwillinge
Autor odpoveď zmazal
drahomirrra
21. sep 2022

@kinderzwillinge Vláda a parlament sú zvrchované orgány. Slovenská republika nepodlieha žiadnej vonkajšej mocnosti. Ak vláda (ktorýkoľvek člen) v spojení s cudzou mocnosťou pácha úklad voči SR, je to vlastizrada a to je TČ, ktorý je občan povinný hlásiť prokuratúre.

Osobne si toto nemyslím. Naša vláda je tak sprostá, že keby nejaké pokyny mala, vyzeralo by to aspoň torchu koordinovane. Toto je krištáľovo čistý vzor neschopnosti, nemohúcnosti a totálnej neznalosti, ako viesť štát.

kinderzwillinge
Autor odpoveď zmazal
drahomirrra
21. sep 2022

@kinderzwillinge Ty skutočne veríš, že prezidentka plní príkazy americkej ambasády? Naozaj?

doriiis
21. sep 2022

Hlavne ze ste nadavali na mec ( ci aky mala nick) ze konspiruje....vase posledne prispevky su ale tiez same konspiracie...skoda reci

kinderzwillinge
Autor odpoveď zmazal
kinderzwillinge
Autor odpoveď zmazal
omama40
21. sep 2022

@bambulka814 tak,ked rodicia sklopia hlavy a ako ovce budu poslusne potichu platit z vlastného vrecka,nikdy tu dobre nebude.dufam,ze sme uz ako spolocnost kdesi pokrocili ako len prijimat nariadenia zhora..

doriiis
21. sep 2022

@kinderzwillinge ...napriklad ten posledny o prezidentke

kinderzwillinge
21. sep 2022

@omama40 Nepokrocili, staci sa pozriet na vcerajsiu ucast na proteste a nasledny komentar TV Markiza. Grcat sa mi chce z tejto krajiny a ludi v nej.

drahomirrra
21. sep 2022

@kinderzwillinge Ja sa pýtam niečo úplne iné. Normálne som si chcela prečítať TVOJ názor. Nie žiadne zahmlievanie, ani vágne reči typu "veď si pozri". Ja sa pozerám a nič také nevidím.
Prepáč, ale neschopnosť priamo odpovedať na položenú otázku a vágne zahováranie tiež nie je racionalita a nereflektuje ani znalosť problematiky, naopak, radí ťa k hoaxerom. Napíš mi, čomu veríš TY. A kde konkrétne napríklad vidíš známky cudzej mocnosti v práci Z. Čaputovej.

kinderzwillinge
Autor odpoveď zmazal
kinderzwillinge
Autor odpoveď zmazal
doriiis
21. sep 2022

@kinderzwillinge ...tak fabulujes a vymyslas hoaxy? Lepsie? Nie si o nic mudrejsia ako bola ta mec

bambulka814
21. sep 2022

@omama40 tak ja neviem, aká je tvoja skúsenosť, ale ja sa na toto teda nespolieham. Len na trapnom rodičku sa rodičia do krvi dokážu pohádať na nejakej blbosti, my nemáme tu jednotu proste v krvi ako národ ( na rozdiel od poliakov, Ukrajincov napr). Každý sa na konci dňa zariadi podľa seba. Ale rozumiem, čo chceš povedať.

drahomirrra
21. sep 2022

@kinderzwillinge Ok, veríš tomu. A vieš mi povedať aspoň jeden príklad takého konania? "Všetko na to poukazuje" nie je odpoveď. Čo všetko? Ktoré konanie? Rada by som si to bližšie pozrela, lebo teda prezidentkinu prácu sledujem a nič také som nepostrehla. A skutočne ma to zaujíma.

kinderzwillinge
21. sep 2022

@doriiis Ok, dakujem za analyzu, zamyslim sa nad sebou 🙂

doriiis
21. sep 2022

@kinderzwillinge ...radsej odpis
@drahomirrra ....sme zvedave,co si cez telku vykukala na prezidentke

kinderzwillinge
21. sep 2022

@drahomirrra @doriiis A preco by som vam mala odpisovat??
Zmozete sa akurat na to, ze nazvete cloveka konspiratorom /bez znalosti vyznamu tohoto slova/ a hoaxerom a este mas ironicke poznamky, ze ti mam pisat co som vykukala v telke. Takze vdaka, ale nemam zaujem s vami pokracovat v diskusii a prosim, aby ste to respektovali.

katulienkax
21. sep 2022

@kinderzwilling
@lienka.7 presne toto ja vidim na dcerrach ako im ten online vobec neprospel a to boli len prvy stupen, cize neboli tolko doma. A ked skoly nemaju na kurenie, mne doma kto zaplati tie zvysene naklady na 2 pocitace, na svietenie a kurenie navyse (detska sa nekuri ked su v skole), kto mi zaplati ze nebudem moct pracovat 8 hodin ale len 6 (lebo tak som to mala proste firma nakazala) nech mi tu ziadna netvrdi ze pracovala popri detoch naplno 8 a viac hodin, jedine pri velmi dobrych sefoch alebo flakarskej robote. A nehovoriac o poziciach co uz vobec nemozu robit z domu. A par tried vykurenych v skole nepomoze, vacsina skol nema ziadnu regulaciu ani termostaty - bud ide vsetko alebo nic

drahomirrra
21. sep 2022

@kinderzwillinge Ale ja som ťa za nič neoznačila a veľmi slušne s tebou komunikujem. Zatiaľ som si odpoveď nenašla. Neviem prečo.

maciatkolulu
21. sep 2022

@katulienkax vieš nič v zlom, ale o svoje deti sa máš starať sama, kto by ti mal čo preplácať, náklady na to, že ich máš doma, ale no. Štát má všetko cvakat? Ale to ho treba prestať aj rozkradat a pekne všetci, keď sa majú ľudia zomknut, tak ale aj v odrbavani, nemyslím to ale tak, že poďme všetci odrbavat🤣a ešte si dávať rady ako na to, vsakze😃😉. To nie je len tak. Ze stat sa ma postarať. Sedieť doma XY rokov, čakať príspevky, vymýšľať ako si umelo navýšiť hľadať diagnózy, pritom neostáva n a tých čo to potrebujú, to je národný šport a keď ide do tuhého, tak ajhla, štát staraj sa. No nepostara a ani nie je povinný. Takže bud sa niečo zmení celkovo, alebo smola. A neukazivat na iné krajiny, v tých funguje to základné. A to je neoje...., tam sa maká a nefnuka ako to je kde, lebo Zuzka ma sople a Ondrík kaslenka. A kadečo. Nikto nič neuhradí iba základ. Ak s a pochopí toto pôjde to lepsou cestou. Myslím, že nastal ten čas. Kruto, priamo, ale vyzerá, že bol najvyšší čas.

mondolina
21. sep 2022

@maciatkolulu
presne tak, spravím si kopec detí a potom vyplakávam, že v septembri musím kupovať farbičky do školy 🤦‍♀️
a ešte zaplatiť aj Zrpš😉

maciatkolulu
21. sep 2022

@mondolina ja normálne neverím.....
https://www.modrykonik.sk/forum/dieta-v-skolke/kolko-platite-za-skolku/
Ono tie deti z tej materskej a rodicku vyrastú, kočíky drahé sa odložila a bum, to decko je nejaké finančné náročné a nikto nič nechce prispieť.... Už mi to príde naozaj cez...

katulienkax
21. sep 2022

@maciatkolulu prepac, ale ja sa o deti staram a chodim do prace, vsetko som si zarobila, co mam, nechodim na PN ani OCR, ale to ze stat zavrie skoly a necha deti doma, to nie je moje rozhodnutie, to je rozhodnutie statu, tak ked stat urobi prekazku, nech si ju laskavo zaplati ... Ano ma to vtedy zacvakat stat. To iste s cenami elektriky, my ako ludia nemame dosah na nakup elektriky na burze a preco stat nenakupi na burze dostatocne dopredu za priaznive ceny pre obycajnych ludi. Ludia maju stale priblizne rovnake naklady, kazdy jeden rok, niekolko 10 roci, takze sa vie aku spotrebu budu mat ludia, skoly, nemocnice apod. Preco nechali nasu elektriku skupit spekulantom, nemcom a inej havedi??? Preco?

elenka.k
21. sep 2022

@katulienkax a ešte raz: 👍
a my ako národ - vôbec neprotestujeme a necháme to iba tak žiadna vzbura, nič.