icon

Extrémne ceny potravín

daniela2202
19. sep 2022

Akú naj extrémnu cenu potraviny ste videli v obchode? Ja dnes v coop jednote olej Heliol 1l za 6 eur....😂😂😂👎👎👎

kinderzwillinge
19. sep 2022

@draik Iba jeden clovek pouziva vyraz praUda a je fajn vediet, ze ho sledujes 😀 Si sa prekecol, aj ked si nechcel 🙂

mec321
19. sep 2022

@elizabet173 žiješ v rozprávke. možno len nemáš toľko problémov, aby si to pochopila a venovala tomu čas

kinderzwillinge
19. sep 2022

@liljana Tusis vobec, ake platy mali v produktivnom veku sucasni dochodcovia, aka bola vtedy mena, aka vyska mzdy a kolko stali potraviny, byvanie a pod.. ??
Ty si zjavne velmi mladucka, lebo keby si bola Husakove dieta, tak takuto blbost /prepac, nechcem ta urazit/ v zivote nenapises

raffaella
19. sep 2022

@mec321 a tento skvelý fakt máš z akého zdroja? Z toho istého, odkiaľ aj "fakt" o 360'?

elizabet173
19. sep 2022

@mec321 že by som žila v rozprávke? To by bolo fajn, no žiaľ nie je tomu tak, ale tiež sme stavali dom bez hypo. A celkom sa na tvojej "prezieravosti" bavím.

liljana
19. sep 2022

@kinderzwillinge Ale pamatam. Cervene plnotucne mlieko v sacku stalo 3 kcs, modre polotucne 2 kcs. 🙂

draik
19. sep 2022

@kinderzwillinge
Síce netuším, o koho by malo ísť, ale to veľké u som dal len preto, aby podaktorí bádatelia ma neopravovali.
To je však tak, keď sa FB a spol. dostal spolu s lacným internetom všade. A k tomu trolie farmy.

elizabet173
19. sep 2022

@raffaella to vieš, IQ neschováš, aj keď sa snažíš 😎 aj keď sa otočíš o 360 stupňov

mec321
19. sep 2022

@elizabet173 Tak to máš fajn

kinderzwillinge
19. sep 2022

@draik Ale tusis a ten, koho meno sa nesmie vyslovit nema FB, takze zase vedla 😉

mec321
19. sep 2022

@draik Čo je dnes hoax, zajtrs je pravda. Očividne ste tu všetci zaočkovaní a donedávna ste mávali s ukrajinskými vlajočkami. Slovensko sa už nepreberie a to len skrz ľudí, ako ste vy.

kinderzwillinge
19. sep 2022

@liljana Keby si nebola mladucka a nieco si pamatala, tak by si nemohla napisat, ze si mal dochodca 40 rokov odkladat po 100€. Sorry dieta, ale tu konci kazda debata a to fakt nemyslim v zlom

elizabet173
19. sep 2022

@mec321 no mám a? Môj syn bral hypo nedávno, stále lepšie splácať hypo sebe ako niekomu inému, nie?

raffaella
19. sep 2022

@elizabet173 džíízs, mňa títo dezolé dokážu strašne pobaviť 😂

mec321
19. sep 2022

@elizabet173 Len keď niekto má teraz hypo 500€ plus energie, myslím že radšej zaplatí nájom 200€ plus energie. Ja napríklad som bola v prenájme kde energie boli 250€ za jednoizbový byt, teraz mám trojizbový a 150€ energie.
Záleží od viacerých faktorov a podľa toho, komu sa čo oplatí viac, respektíve kto utiahne toho viac.

liljana
19. sep 2022

@kinderzwillinge Som rocnik 1974, ano, husakove dieta, mam zazity socializmus aj kapitalizmus, mam za sebou aj vyhru v skolskom Co vies o ZSSR a v Partizanskom samopali :D, ale dakujem za oslovenie dieta. 🙂

draik
19. sep 2022

@kinderzwillinge
To používal Ľuboš B.? Ja mám zmysel pre humor a občas sa vyšantím v nejakej diskusii, tak pre relax, ale zase aj to má svoje hranice. A pán so zhoršenou hybnosťou paže, konkrétne jej zalomením, je dosť za ňou.

@mapa
A už je to tu - faktor očkovania. Bingo. 23:15

kinderzwillinge
19. sep 2022

@draik Nie, Lubos Blaha to nie je

kinderzwillinge
19. sep 2022

@liljana Tak ako ti vobec napadlo napisat, ze si mal dochodca 40 rokov odkladat po 100€ mesacne, toto ma naozaj vazne zaujima.

draik
19. sep 2022

@mec321
Doteraz som bol v tom, že ľudia si hypo berú preto, že v konečnom dôsledku je to lacnejšie ako nájom. No ale zase ste odhalili niečo iné.

draik
19. sep 2022

@kinderzwillinge
Vzdávam sa.

elizabet173
19. sep 2022

@mec321 ak boli v jednoizbovom byte energie 250 eur, tak ťa niekto parádne klamal, my toľko nemáme v rodinnom dome. Radšej čítaj niečo iné, ako hoaxy, Bádateľa a Zem a vek. Kde budeš bývať na dôchodku? Lebo príjem klesne ale nájom nie

mec321
19. sep 2022

@draik Začína doba kedy ten nájom bude naozaj výhodnejší 🙂 Osobne, radšej si ten život užijem, ako si uviazať na krk mašľu

liljana
19. sep 2022

@kinderzwillinge Zeby mohol odkladat obdobu 100eur? Za tu dobu sme vystriedali Kcs, Skk, eur. My sme cakali asi 5 rokov v poradovniku na druzstevny byt, potom sa zaplatila zaloha a mama ho pred par rokmi vyplatila po 30 rokoch splacania anutity do osobneho vlastnictva. To len pre tych, co si myslia, ze za socializmu boli byty (okrem podnikovych pre par vyvolenych) zadarmo.

vevesh
19. sep 2022

U nas ma dostala cena mleteho hovadzieho - ze 11,99 za 500g😨a jedno kura 1400g za 9,99-16,99😱 asi budem musiet vymysliet nejaky vege jedalnicek, len ci sa mm z toho naje🤔🤔🤔🤔🤔

mec321
19. sep 2022

@elizabet173 Práveže boli, stará bytovka, tiež som tomu nechápala 😂 a to som videla original výpisy 😃

zobaka
19. sep 2022

no teraz ked vidim kolko pytaju za najom, ktory splachujes doslova do wc, hypoteka vyjde lacnejsie, alebo rovnako (kto stihol dobru urokovu sadzbu a kupil byt nie tento rok) a raz ten byt bude mat moje dieta a nebude musiet kupovat predrazenu starinu za 200 000 eur na hypoteku

elizabet173
19. sep 2022

@mec321 energie v jednoizbáku 250 eur? To kto ti poradil sa do takého bytu nasťahovať a ako dlho si v ňom žila?

kinderzwillinge
19. sep 2022

@liljana Odkladat OBDOBU 100€ si tam nenapisala, to si doplnila az teraz.
A samozrejme, aj v tych rokoch si ludia za byty platili a cakali v poradovnikoch, ale rozhodne nemali na krku hypo 30 rokov a netriasli sa od strachu, ze skoncia s detmi pod mostom.

zobaka
19. sep 2022

byty sa odkupovali za smiesne sumy, asi za 8000 sk odkupili stari rodicia a mojej mame ako samozivitelke so mnou nukali od statu zdarma 2 izbak a ona, ze naco, byvala so starymi rodicmi, ze ked bude chciet popyta, ze teraz nie je potrebne, keby vtedy tusila co nastane, nemusela som sa dnes trapit s hypotekou