icon

Extrémne ceny potravín

daniela2202
19. sep 2022

Akú naj extrémnu cenu potraviny ste videli v obchode? Ja dnes v coop jednote olej Heliol 1l za 6 eur....😂😂😂👎👎👎

elizabet173
19. sep 2022

@mec321 zabudla si dodať, koľko ti zhltla inflácia a o koľko by si mala viac, keby si napr, pred dvomi rokmi dajme tomu len 15000-20000 z nich (lebo si vtedy ešte nemala toľko) investovala do bytu ktorého cena stúpla zo 70000 eur na 100000 eur. To by si mala hneď ďalších 30000 bez šetrenia. Kľudne by si mohla ostať bývať tam, kde bývaš, ak ti to príde výhodné a byt prenajímať, čiže hypo by ti splácal niekto iný.

mec321
19. sep 2022

@elizabet173 investujem do etf fondov, takze som v cajku s inflaciou

isis234
19. sep 2022

@dori2 tie by mali dávať zdarma.... Kubánci ich nejedli, vraj ako to môžeme jesť??, Je to práškové

elizabet173
19. sep 2022

@mec321 to je fajn, ale investovanie do fondov je dlhodobá investícia, tu si mohla mať aj keď nie tých 30000, ale minimálne 20000 za veľmi krátky čas

mec321
19. sep 2022

@elizabet173 no veď to hej, ale práve že som mladá a nepotrebujem mať tie peniaze teraz… raz sa mi to vráti niekoľkonásobne viac v porovnaní s domom/bytom..

cocolino234
19. sep 2022

@mec321 len smutné koľko sa ti stratí na tom nájme. 😀 Najlepšie investovať a popritom si splácať svoje.. ale ešte lepšie je investovať a nechať iného splácať mi to moje. 😀💯 Aj ľudí ako ty potrebujeme, nech nám má kto splácať a ten RAZ, ktorý spomínaš sa nám to vráti ale v podobe pasívneho príjmu a nie čiastkou z fondov. 😀

mec321
19. sep 2022

@cocolino234 maaaličko pretože bývam v prenájme u známych 🙈😂 a keby chcem, mám možnosť to od nich kúpiť za minimum, ale nechcem, nepotrebujem, a neriešim pár stoviek ktoré im ročne nechám 😂👌🏻 a nesplácam im nič, ten byt majú dávno splatení 🙂

lukavluke
Odpoveď bola odstránená
luccija
20. sep 2022

@zobaka moj dedo vratil dvojgarsonku po prababke🙂zomrela, byt sa vymaloval a vratil, lebo tak to je spravne.Mala som asi 10 r bol velmi spravodlivy a zasadovy

luccija
20. sep 2022

@daniela2202 mozeme si spravit doma Pribinak tvaroh smotana van.cukor🤣

luccija
20. sep 2022

@mec321 nepis blbosti, ze potrebuju, aby sme nic nevlastnili..Nasa krajina nepotrebuje chudobnych ludi ci tahaju zi statu peniaze, ale vzdelanych co nieco vlastnia ti tocia peniaze, nakupuju, hybu ekonomikou....Darmozracov na socialke a podpore mame dost.

luccija
20. sep 2022

@mec321 ked si teraz splatis byt tvoje deti ho budu mat splateny zdedia a maju inu startovaciu drahu do zivota.Najdu sa taki dvaja a su spokojni.
My sme si kupili s muzom byty, ked boli este lacne moj 2 izbak stal 650 t SKK a na tu dobu sme velmi dobre zarabali.Tie sme dobre predali a postavili dom bez hypo.Pozemok stal vtedy 90 eur m stvorcovy sialena suma, teraz po 10 r stoji 250 eur.Radsej sme sa mali zauverovat a kupit 2 kto vedel co pride....

vevesh
20. sep 2022

@luccija lenze to sa musia tie deti toho aj dozit, ze by mali nejaku dobru startovaciu drahu do zivota. Budme uprimni, ak nieco zdedis, skor na stare kolena, co ti vies co pomoze "so startovanim do zivota".....suhlasim s tebou, ze nepotrebujeme vyciciavacov, ale mudrych ludi, co krajinu vybuduju....ale neda sa, aby kazdy mal, pretoze ekonomika tak skolabuje. Vzdy musia byt ludia, co nebudu mat, budu mat menej, maju viac a maju vela. A ak je to v rovnovahe a vacsina ma a je spokojna, je v spolocnosti mier. Ako nahle sa vahy preklopia (co sa zacina diat), smerujeme k vacsinovej nespokojnosti, ktore sa koncia spolocenskymi prevratmi, revoluciami, vojnami atd....

mec321
20. sep 2022

@lukavluke Čo závidíš? 😂 Kokos, vy ste dobre tupé, keď tu riešite jednoizbák a jeho energie, normálnemu človeku ide hlavne o finálnu sumu. Energie za ten byt boli 160€ mesačne, 250€ sme platili lebo sa vedelo, že bude asi nedoplatok 😉 Hlavne sa ty nauč poriadne slovenský jazyk a potom sa choď rozkrikovať pred parlament 🙈

mec321
20. sep 2022

@luccija A ty kde žiješ prosím ťa? Tak ako položili gastrá, niektoré malé obchody? Tak ich potrebujú? Prečo asi? Ľudom čo podnikajú sa tak darilo a také mali z toho peniaze ze práve preto ich potrebovali odstaviť, mali sme sa až moc dobre.
Asi im veľmi záleží na vzdelaných ľudí, keď im nedajú ani poriadne platy a odchádzajú do zahraničia

mec321
20. sep 2022

@luccija Keby mám byt tak ho deti dostanú po mojej smrti, a myslím, že ako “štart” pre nich v 50tke, nič moc.

mec321
20. sep 2022

@vevesh Presne tak. Ale to tu nikto nepochopí, vieš, my sa máme všetci dobre, nikto nás neokráda, neklame, máme super vládu, vždy vyjdu v ústrety,
Áno, naša krajina nepotrebuje chudobu, ale vzdelanosť a točenie peňazí. To potrebujú všetky krajiny. Škoda, že u nás je presný opak, lebo chcú aby presný opak bol!!

mec321
20. sep 2022

@lukavluke a keď už sa tu rozkrikuješ, tak si poriadne prečítaj o čom bola reč, táto debata vôbec nebola o nájom a prenájmoch. Bola som aj v iných prenájmoch u cudzích ľudí, takže spájaš dve veci svojím štýlom a vytváraš nový príbeh.

A keď už, tu ideš mudrovať že sa hypo oplatí viac, celá reč bola o tom, že prenájom od štátu bude vychádzať lacnejšie, ako hypo, nikto nehovoril o ľudoch.
Tak sa trochu uvedom predtým než niečo napíšeš.
Mne nikto riť nevytrel, ja sa len smejem na tom aké ste tupé a naivné, choď sa radšej smiať do fabriky za pás, väčšinou tam sú takí chudáci s názormi podobnými ako ty 🙂

vevesh
20. sep 2022

@mec321 "prenajom od statu" vyjde iba vtedy lacnejsie, ak poda, kde tie byty postavia, bude patrit aj statu. Dnes to uz vidim dost biedne, kedze vacsina pody okrem narodnych pamiatiek a historickych budov je v rukach sukromnikov. A za sucasnych podmienok nevidim ziadnu inu moznost ako vyvlastnenie, ako by sa stat k pozemkom mal dostat (a to zasa implikuje nejaky prevrat a ine veci k tomu). Teoreticky, este keby ludia vo velkom zbankrotovavali a stat by odkupoval ich dlhy a zabavil im takto byty, ale no to by bolo dost pritiahnute za vlasy a problematicke, kedze to by musel najprv vziat banky zo sukromnych ruk.....🤔🤔🤔🤔🤔(a tiez by sme tu mozno mali nejaky prevrat...)🤫🤫🤫

peony13
20. sep 2022

Baby ale vysvetlite mi jednu vec , prečo keď na SR má byť horšie a horšie drahšie a drahšie , tak napríklad spomeniem Poľsko lebo sme tam skoro každý týždeň ide benzín dole , včera okolo 1,30€ , kupujem tam v lekárni normálnej lekárni Pampers 72ks okolo 8,95€ bepanthen už keď je v akcii okolo 9€ , malému krému LA roche posay okolo 10€ ( u nás tieto vymenované omnoho drahšie ) minulé jesenné topánky ortopedické na klembu kožené ručne šité okolo 30€ ..ja nechápem nakupujeme tam potraviny ( žiadne poľské šunty ako niekto povie) ale kvalitné potraviny za veľký nákup už aj s drogerkou dáme okolo 90€ ..nekupujeme tam mäso to máme domáce , ale dobre kvalitné potraviny , aj detské veci a stále to u nich ide dole a dole čo sa týka ceny a u nás hore ...

mec321
20. sep 2022

Lebo my sme zapredaná krajina
@peony13

rachelkk
20. sep 2022

Mňa prekvapila Neska káva myslím že to bola Jacobs za 12,50 v bille .. nejaká špeciálna asi

vevesh
20. sep 2022

@peony13 ja napriklad pozorujem velky monopol a hranie sa z cenami- olej u nas v nemenovanom obchode maju jeden tyzden 3,99 , dalsi 4,99 a jeden 2,45e. Takisto s benzinom a vykurovacim olejom. Jedna firma 20km dalej ma rozdiel na 100 litrov aj 30e, ale nechcu doviezt kvoli konkurencii. A aj napriek neustalemu zlacnovaniu ropy, si ceny pre spotrebitelov drzia na maxime v "priblizne rovnakej hladinke" uz 4 mesiace a samozrejme na absolutnom historickom predajnom maxime. Pritom na burzach skace ropa kopce hore dole, ale ovela doooost dole pod predajnou cenou, da sa povedat, ze ma za barel ropy zaplatis tolko ako pred 4-5 rokmi (a ake ceny boli vtedy...)

yonce
20. sep 2022

akurat som kupvala v same olej nejaku hellu po 2.19, taka som boal rada chcela som si spravit aj zasobu ale mohla som si vziat len 2. ako niektore potraviny isli fakt hore a ludia premyslaju, co si vlastne budu moct dovolit

dkethe
20. sep 2022

Kuracie prsia 8€ 😏 pri diete ich mam velku spotrebu. Na slaktrafenie

jani727
20. sep 2022

@sim_mi nečítaj to ked nechceš toto su aktualne temy a prave o tom by sa malo hovoriť.

kinderzwillinge
20. sep 2022

@peony13 Lebo to co sa tu deje neriadia nasi politici, oni len dostavaju pokyny "zhora" a vsetko je to bohuzial spinava politicka hra.
A presne to vysvetlila @vevesh

oblecenie99
20. sep 2022

@mec321 Lenže ty to hypo platíš už teraz, len nie sebe.
Presne to, čo si písala ty na začiatku o nájme a hypo nám skandovali do hlavy koldookola pred šiestimi rokmi, keď sme kupovali byt na hypotéku. Že sme šialenci, že bublina, že praskne. Bolo to obdobie, kedy sa dala zobrať hypo na 90 % (akurát to išli sprísňovať) a už vtedy strašili a dvíhali varovný prst. Už vtedy boli ceny bytov také, že nám bolo zle len pri čítaní inzerátov. Keby sme vtedy nekúpili byt, tak teraz by sme už ani nemali šancu. V Košiciach sme kupovali dvojizbový byt za 76 000 € pred šiestimi rokmi. Realiťák ho momentálne nacenil na 170 000 € (pred rokom by išiel za 130 000 €..). Že by sa predal viem na sto percent, lebo ešte ho nechceme predávať, ale dvaja záujemcovia by už boli, a suseda svoj obdobný predala pred mesiacmi za 165 000 €. Naša investícia: zariadili sme ho nábytkom a maľovali v ňom, kupoval sa už ako prerobený. Šialené? Úplne. Nepríčetná cena? Absolútne. Ale keby ho teraz predám a spočítam zostatok hypo, mám keš 120 000 €. Mesačne ma to stálo 200 € plus energie. Keby vtedy počúvam reči tých, ktorí sa z nás smiali, tak by som dnes mala akurát tak mínus 500 € mesačne - toľko nám vychádzal nájom od roku 2015. Každý deň by som na znak svojej sprostosti mohla búchať hlavou o múr dómu sv. Alžbety.

mec321
20. sep 2022

@oblecenie99 Nebudem sa opakovať, že hypo nikomu neplatím, prečítaj si o čom sme sa tu bavili, a potom sa vyjadruj na moju adresu. Ak je pre teba 100€ mesačne hypo, oukej, keby mám hypo, platím o 400€ viac pri dnešných úrokoch

Áno, to je všetko pekné, ale môže ti to byť na dve veci, že budeš mať zisk 120000€ keď budeš potrebovať ďalších 100000€ na to, aby si si mohla kúpiť zase niečo ďalšie. Vyhrá ten, čo má aspoň dve nehnuteľnosti. K čomu mi je mať zisk z bytu, keď pri dnešných cenách mi to nepokryje kúpu novej nehnuteľnosti, respektíve aj keď som v pluse, v podstate si z tých peňazí nemôžem nič dovoliť
Ja tu nehovorím o tom, čo bolo, ale čo je teraz.
To, že niekto bude mať problém vôbec tú hypo aj energie stíhať platiť, vzhľadom na rast všetkého, aj úrokov, aj cien.
Myslím, že bežný človek čo zarobí 700-800 v čistom je pekne v zadku.

zuzanka.zuzu
20. sep 2022

@kinderzwillinge "pokyny zhora" to je kde? kto to je?