Extrémne ceny potravín
Akú naj extrémnu cenu potraviny ste videli v obchode? Ja dnes v coop jednote olej Heliol 1l za 6 eur....😂😂😂👎👎👎
Myslím, že by sa mal každý ukľudniť. Áno, bude drahšie, ale nepôjde to do nejakého extrému, to by už bolo celé Slovensko v uliciach. V Česku už protestujú, myslím, že rozzúrených ľudí v uliciach nikto nechce. Nevidela by som to tak čierne. Idú Vianoce, krásny čas, treba si užívať a tešiť sa z prítomnosti a s optimizmom hľadieť do budúcnosti 🙂
@zuzanka.zuzu Ježiš sa tu tvárite a robíte zo seba pripečených.. kto to je? kto? amerika? vláda? si čo myslíš kto nás riadi? čaputová? dajte sa liečiť
@zojkaaa ale v at kúpiš v pohode chlieb za 4,50 a viac. Nejako sa mi nezdá, že by malo sk vyššiu. Keď kupuješ dovozové, umelé srajdy možno, ale normálny chlieb, kvaskivy Billa 1,29 v nedeľu. Co v at môžeš zabudnúť.
@daniela2202 stačí si pozrieť "film" alebo ako to nazvať o zdravotnom poistení v Amerike. Tusim cez víkend to bolo na RTVS 2. Ako sa zaraba ma zdravotnictve👌👌👌 ked nemas poistenie, nechajú ta doslova zomrieť...
Vzor mame super.
A ešte jedna vec, netreba sa navážať do ľudí, ktorí žijú v nájme. Ja tiež bývam v Prahe a peniaze na kúpu bytu v Prahe nemám teraz nebudem mať ani v budúcnosti. Takže s tými pohrdavými vyjadreniami sa trošku kroťte.
@valeria_h A to je ďalšia vec. Keby ľudia neboli zadĺžení, a nemali hypo a úvery na krku, tak by sa aj odvážili do tých ulíc ísť, bojovať, protestovať za vyššie platy, či už proti vláde alebo zamestnávateľovi samotnom.
Nuž, nestane sa tak, lebo si to nemôžu dovoliť. Dlhy nepustia. A môžu si za to sami. Preto sa aj tak všetci budeme mať dobre
@daniela2202 mna uz len múka vie odrovnať keďže si pekavam doma chlieb a pečivá.
Predtým som kúpila kg po 0,35€a teraz po 0,79 a viac
Rožky predtym 0,07€ teraz 0,12 až0,14€
Ako idu ceny brutalne hore .Manžel ten nakúpi v nemecku síce ceny veľa krát rovnaké no kvalita oveľa vyššia proti našej.
360 stupnov.......dobre halusky tu idete baby 😅
Inak to s tou fotkou "akcie" z Kauflandu mi pripomina moment ked som bol v OBI a bolo vidno, ze nova cenovka bola natiahnuta cez staru......ze "akciova cena". Povodna cena bola nizsia nez akciova 😀.
Ja ked vidim akcie tak velmi dobre viem kolka bije.
Tie potraviny isli naozaj extremne hore, vseobecne vela produktov. Je to vidiet aj v stavebnom sektore. Kym je dopyt tak bude aj ponuka. Pri potravinach tazko nieco urobis lebo jest musis ale napr take stavebne materialy by s cenou mohli ist dole, ale nejdu pretoze sa to stale nakupuje vo velkom.
Ja som urcite projekty v dome odlozil na neskor pretoze odmietam platit nekrestanske peniaze za produkty len preto, ze podnikatelia objavili caro price-gougingu a plnia si vrecka na ukor spotrebitelov.
Peknym prikladom bolo toto leto ked na klimach urobili firmy brutalny biznis. Kiezby telo malo vlastnu termoregulaciu aby sme nemuseli kupovat drahe klimy 👏.
"Pekne" vidiet, ze spekulantom sa na Slovensku stale dari a spotrebitelia sa ocividne nepoucili.
Happy shopping 🙂
@mec321 Ale je rozdiel dať tých 100 000 € do nehnuteľnosti a brať úver 100 000 € ako brať na 200 000 €. Preto som aj písala, že keby kupujem od nuly teraz, tak už nekúpim. V najhoršom si uberiem z nárokov, a za tú cenu si stále kúpim napr. slušný dom mimo mesta a budem cestovať do práce hodinu vlakom. To len ako príklad.
Ja som v nájme bývala viac rokov, skúsenosti mám a tiež som zvažovala a riešila, ako ďalej. Na druhej strane som nedokázala fungovať dlhodobo tak, že mi z opatrnosti predlžovali zmluvu vždy len na jeden rok (svojim klientom to radím tiež, keďže z praxe veľmi dobre poznám aj opačný breh, a to relatívne veľký problém slušne sa zbaviť problémového nájomcu), a bola som vystavená na milosť a nemilosť majiteľa, ktorý si to mohol kedykoľvek rozmyslieť, byt predať či zvýšiť cenu nájmu a ja by som mohla hľadať ďalší a ďalší. Kým sme boli mladí a bez záväzkov, tak fajn, ale s dieťaťom v žiadnom prípade, vtedy už hľadáš nejakú istotu. Toto môže super fungovať v zahraničí, kde je to ináč právne ošetrené, resp. tie nájomné byty aj reálne existujú, vlastní ich mesto či štát, nie však u nás - zatiaľ. Peniaze, ktoré som dala za nájom nepovažujem za vyhodené von oknom, lebo to boli účelne vynaložené peniaze za naše bývanie, ale na druhej strane: ak platím to hypo už vtedy, tak mám splatených nie 6 (pomaly 7), ale 11 rokov..
A v tomto máš naozaj pravdu, kto vtedy nekúpil, tak teraz už (s príjmom, ktorý uvádzaš) nemá šancu.
@daniela2202 no veru,ale mne to veru smiesne nie je
@vevesh 😂😂😂
@ela246 to musia byť ale vajčiská 😂😂😂👎👎👎
Jablká s Juhoafrickej republiky(😤) za 2.49eur kilo
@lienka.7 👍
@hopsadobrandejsa no ty nekupis a môj muž šalie, že musíme nakúpiť všetko teraz,lebo to všetko zdražie, že teraz kým je to lacne a že potom porobime.
Našťastie som ho presvedčila a zatiaľ iba zateplujeme, polystyrén sme kúpili na jeseň pred rokom a už len zvyšný materiál. Fasádu si počkáme o pár rokov
@veronicka88 asi aj s muchami 😂👎.... naše slovenské nechajú zhniť v sadoch, pretože náklady na uskladnenie budú extrém vysoké
@valeria_h Ludia dnes idu do ulic a kludne sa spolahni na to, ze situacia bude horsia a velmi zla. Utesovat sa optimistickym pohladom do buducnosti v tejto chvili uz nie je riesenie.
@evica17 to je blbost, ziadna krivka nejde nikdy len hore. Samozrejme, ze cena plynu vyskocila jednym casom na 340 eur za MwH pretoze dopyt bol rovnaky ale zrazu doslo k znizenej ponuke ( obmedzenie dodavky z Ruska ). V sucasnosti sa cena hybe na 175 eur za MwH. Trhovu ekonomiku neodrbes.....that's life.
Je treba rozlisovat co v sucasnosti pre teba priorita je a co nie je. Dobre si urobila, ze si muza presvedcila. Ja som tiez mal v plane dat si urobit kachle do domu, ale skrz cien plynu vsetci teraz nakupuju kachle ako zblazneni a tak isla cena z minulorocnych 650 eur na 1070 eur. K tomu si este dokupia palivove drevo ktore tiez zdrazelo a maju "usetrene".
Ja robim to, co je momentalne nevyhnutne a zvysok urobim neskor ked sa situacia trocha upokoji.🙂
@oblecenie99 Už ani mimo mesta nejdu ceny pod 130000. Ale koniec koncov, ja som tu vôbec neriešila nájmy ako také, neviem z akého dôvodu tu niekto číta očividne posledné 3 správy a má potrebu sa vyjadriť, keď to celé bolo úplne o inom ale v poriadku 😂 Súhlasím s tebou, tiež som mladá s nepotrebujem mať istotu keď nemám rodinu a podobne ale nebudem to už riešiť vravím, téma bola úplne o inom
@hopsadobrandejsa Všetci využívajú situáciu. Aj ľudia s domami. Ak niekto kúpi storočný rozj*baný dom s prepáčením za 130000 tak je fakt magor. Cca týždeň som v našom malom obchodíku kupovala určitý druh chleba za 1,95€ a čakala som, kedy ho zdvihnú. Na ďalší týzdeň sa tak aj stalo, Vravím predavačke, 2,80€? Či to má nariadené od dodávateľa. Mlčala. Fuj, hnus.
@mec321 aj u nas v obci sa niektori spekulanti snazia zarobit lahke peniaze na starych barakoch. Nik im to ale nechce kupit. Smola 😀
@hopsadobrandejsa Veď presne, mne je to až trápne 😂
@kinderzwillinge keby som mala bližšie už som tam,treba ich odtiaľ vyhnať
Ja balicek hovadzieho masa za 18E😱

@daniela2202 vajcia v COOP- 30ks= 7,50e😱😂