Financie - koľko mesačne vám prispieva muž?
Koľko vam mesačne prispeje muž z výplaty
@karolin55 hold, taketo veci ste mali mat vydiskutovane pred svadbou, detmi...
Mne napríklad vyhovuje že financie mame oddelené. Po tých rokoch mame systém ktorým fungujeme, nikdy sa nehadame že nemáme, kto ma co zaplatiť, alebo kto kúpil co nemal, platíme, šetríme, fičí to....... Možno ak by som mala iba rodičak až tak by mi to nevyhovovalo 😁 ale to nebol môj prípad.
A mám na to ešte jeden dobrý dôvod. Môj muž je viac prakticky a ja zážitkový typ. Nerobí mi problém zobrať deti na 5 minútový let helikoptérou za stovku, čo by môj chlap predychaval trosku horšie 😂😂😂😂 co oko nevidí, to srdce neboli 🤷♀️ ja spokojná, chlap spokojný, není o com 👍
Mame dva ucty, najprv poplatime vsetko z muzovho a ked sa minie tak miname z mojho, zvysok co ostane mne z vyplaty setrime, rezervu na neocakavane poplatky
Tak začnem od začiatku... Keď sme sa spoznali nemal nič a to do slova ani strechu nad hlavou ani pracu... nič... Byval u sestry ktorá chcela ties sukromie.... Pomohla som mu s jedlom s bývaním.... Atď... Začal pracovat a narodilo sa nám dieta... On bol zárobkovo činny ja na MD ... teraz si tak uvedomujem že áno platil nájom ale zvyšok išlo z môjho.... A teraz som natom rovnako... Vlastné platím nájom jedlo drogériu... Všetko a keď som Bez peňazí a zoberiem si s JEHO VYPLATY TAK namna zjape ako nenormálny..... Ako som si to ja dovolila bez jeho povolenia zobrať či uz len 20 eura???? A keď má dobrú naladu tak mi hodí sem tam 5, 10 eura.... Cítim sa ako Pes chodí na nočné príde vyspí sa naje okupe a poobede dovidenia.... Ja varím periem pečiem platím vkuse som sama s dieťaťom a on ľutuje mi dat aj 10 eura.... Ale má bývalú ženu kde má 1dieta má súdom určené 75 eura ale v pohode jej dá aj 200 pritom ona mu už roky nedovolí vidieť ani syna....
@karolin55 jeho prve dieťa neries.
Teraz ho už ťažko prerobíš keď je zvyknutý 🙈🙈🙈 ale nemáš to ľahké, popravde neverím ze bude niekedy iný.
Mne muž pošle celú výplatu na účet, o financie aj účty sa starám ja. Keď potrebuje nejaké peniaze vie si zarobiť bokom. Samozrejme šetríme aj z výplaty aj z toho čo je bokom zarobené
@karolin55 trosku mi to pripomina fungovanie u nas...podotykam ze my sme manzelia....mame spolocny ucet, môj kde ide moja výplata cca 600e a manzel mi tam posiela akoze jeho vyplat, ale je zivnostnik a fixne mi posiela 330e. Ja z toho platim komplet vsetko a kedze manzel zarobi viac ako to co mi posiela tak raz za mesiac robi velky nakup potravin zo svojej hotovosti...fungujeme takto uz dva roky ale zacina mi to vadit lebo ja nemam prehlad kolko zarobi a kolko hotovosti. Okrem toho ze on ma svoje firemne peniaze a hotovost ku ktorej ja nemam pristup zvykol si tak ze proste ak si chce urobit radost kupi si z penazi na mojom/nasom ucte. A tiez to zacalo tym ze on zarabal menej tak som samozrejme vydavky hradila ja, ale uz jeho firma netrpi hladom, proste si zvykol na ten hlupo nadtaveny system....
@jeanne0, tak si s ním sadnem a alebo bude posielať sumu x alebo budem posielať aj ja len 330. A radosť nech si robí z peňazí bokom, inak nebude mať prístup na účet. A je vymaľované. Ono väčšina chlapov sa v živote ani sekundu nezamyslela nad tým, čo domácnosť a rodina stojí. Sťažovať sa nestačí, treba buchnut po stole (argumentami, nie doslovne).
Môj priateľ , nie sme zosobášení je mimochodom zárobkovo činná osoba a zarába 1500 eur a ja som oproti tomu nič... A kde dáva peniaze??? Tak to je dobrá otázka
@vroni bavili sme sa o tom, cudoval sa ci mi nestaci to co na tom ucte spolocne mame...ked vyplatim vsetko co treba tak mi tam zostava 100e tak hned ze kde ich minam...no mily moj a sprchujes sa cim? Zuby si neumyvas, vlasy tiez nie? Ani neperieme? Drogeria tiez nieco stoji a obcas su necakane vydavky....chvilku bolo dobre aj benzin zacal platit on a to ja autom nechodim vôbec 😂 ale už vidím že po búrke je to opäť tam kde bolo....uz som mu hovorila ze to prehodime, ja budem posielat 330 a on bude mat na starost vsetko platit, inak neviem ako ho prevychovat...
Pre svoje dieťa dám aj urobim nemožné a on to dobre vie že som dala omnoho viac pre budúcnosť nášho života a on sám pritom on zarába cez 1000 a ja do 500 a to nehovorím o tom keď nezarába vobec
Teraz sme 3 dni čo dostal výplatu 1490 eur... Zatiaľ mi nedal ani cent... Nájom je vyplatený z môjho... Jedlo.... Hygiena... Z môjho... Tak ale správa sa akože nic...

Mame spolocny ucet a z toho sa vsetko plati....ani jeden z nas nema "svoje peniaze"