icon

Financie - koľko mesačne vám prispieva muž?

karolin55
13. máj 2019

Koľko vam mesačne prispeje muž z výplaty

Strana
z4
jania023
13. máj 2019

@karolin55 nic kedze kazdy z nas zaplati ucty a manzel potom robi nakupy potravin. Co mu ostane je jeho ALE je to minimalna suma
Manzel plati iste ucty a ja tiez cize to mame asi na rovnako. Potom mame setriace ucty s tam davam iba ja kedze manzel robi nakupy stravy

0silvia0
13. máj 2019

@karolin55 prispieť na čo? na oblečenie? na nájomné? na deti?
U nás fungujeme tak, že obidve výplaty máme na jednom účte, nič nikomu nič neprispieva, ale sú to spoločné peniaze a z tých žijeme celá rodina.

marcelatje
13. máj 2019

@karolin55 ako to myslíš ze prispeje? Mne nedáva nič, no poplatí všetko čo má platiť, robi nákupy, rieši dom, autá, ak potrebujem (chcem) aby niečo zaplatil on, stačí povedať, bez komentára tak urobí, ale nefunguje e tak, že by mi dával mesačne fixnu sumu.

beky1813
13. máj 2019

Nic a vlastne vsetki. Mame spolocny ucet a financie

nevludna
13. máj 2019

Neriesime podiel, vsetky peniaze su spolocne.

jania023
13. máj 2019

@0silvia0 u nas sa to neda kedze vyplata musi prist kazdemu na vlastny ucet. Mame to tak rozpicitane ze msnzel zarobi menej ako ja a aj menej plati ale aj tak je na konci mesiaca viac menej na nule. Ja zase zaplatim viac sekov ale aj viac zarobim a zvysok davam na setriaci ucet a tiez na konci mesiaca som na nule na vyplatovom ucte. Zo setriaceho sa nevybera pokial nieje vazny dovod

jania023
13. máj 2019

@0silvia0 a este manzel ma karty aj od mojho uctu a ked uz mu dojdu peniaze na stravu tak cerpa z mojho.
My mame v pidstate vsetky peniaze spolocne len ns viacerych uctoch a manzel ma splnomocnenie na moje ucty a ja na jeho

0silvia0
13. máj 2019

@jania023 no veď to je skoro tak isto, ako by ste mali spoločný účet, čiže fungujete spoločne s financiami

sweetlife001
13. máj 2019

Koľko chcem a potrebujem :D my máme každý svoj účet, ale peniaze spolocne, keď sme spolu platí ten kto má pri sebe kartu, dnes som mu vyberala peniaze lebo on mal v aute peňaženku , idem mu ešte kupovať lístok na jednu akciu, teraz som v robote on doma, čakám balíček od kuriéra zaplatí to on lebo to bude preberať , proste keď nebudem uz mat peniaze zoberiem si jeho kartu alebo mu zavolám koľko mi má vybrať, nepýta sa na čo. Ja vždy miniem svoju výplatu do centu, tak potom keď nemám beriem jeho kartu a on si len vyberie peniaze na cigy,kávu,benzin.

evkao
13. máj 2019

@karolin55 a kolko prispeje tebe?

deginko
13. máj 2019

My mame spolocny ucet,na ktory obaja posleme urcitu sumu,ja kedze som na RD platim malej stavebne sporenie,sebe necham cosi medzi ruku a zvysok poslem na spolocny ucet..cca 100e,priatel pracuje v CR,on posle na nas ucet cca 650e,a plus si plati hypoteku lebo je to jeho byt a nie sme zosobaseni,a zvysok(nvm kolko)si nechava pre vlastnu potrebu na zivot v CR

bubalea
13. máj 2019

Heh, my máme spoločný rozpočet, takže si nejak prispievať nemusíme. U nás sa nejak nerieši to, kto a v akej miere poplatí... A tak by to podľa mňa aj malo byť

jania023
13. máj 2019

@0silvia0 v podstate ano keby sme numuseli mat kazdy svoj tak mame jeden a gazdujeme🤪

ariannazara
13. máj 2019

Koľko chcem 😂

dskjhfdlkdjhl
13. máj 2019

@karolin55 mame spolocny ucet, tak ako mame spolocne aj deti. A mali sme to tak od zaciatku.

vikusjk
13. máj 2019

Aj my máme spoločný účet a spoločné peniaze, neriešime, kto viac zarába, ani kto viac míňa :D

ankaevka
13. máj 2019

máme spoločný účet, takže prispeje celou výplatou a ja tiež

wena
13. máj 2019

Máme spoločné všetky peniaze, takže nemusí mi nič prispievať.

veronikaszabova
13. máj 2019

@karolin55 nemame "moje a tvoje", ale "naše".

anitka63
13. máj 2019

@karolin55 nemáme to nejako extra podelené, máme aj svoje účty plus spoločný účet, ale teraz je to viac menej na ňom, zaplatí účty, ja kúpim potrebné veci a stravu 🙂 a máme naše bez ohľadu na to kto to zarobil 🙂

tana85
13. máj 2019

celou vyplatou lebo mame jeden ucet a dve karty. ziadne tajomstva ani moje/tvoje. som na rodicovskej, sme jedna rodina, staviame dom, obom nam pride celkom prirodzene, ze gazdujeme spolocne.

michaella94
13. máj 2019

U nad ma kazdy svoj ucet..ale financie spolocne..z muzovej vyplatu sa vsetko vyplati aj na sporenie odchadza z jeho uctu a zo zvysku co tam ostane zijeme..cize nakupy a ked niekto nieco chce tak sa kúpi...ked tam dojdu peniaze tak sa ide z mojho uctu kde mam matersku...a ked uz nemame a nieco chceme berieme z uctu kde setrime peniaze

adalmba
13. máj 2019

Mne pošle koľko mu poviem cca 500 ecok. On spláca auto, svoje výdaje a ma vysokú životnú poistku. Rovnaký účet u nás nie je možný nakoľko hypotéku na dom mam vo VÚB a on ma slsp lebo tam pracuje. Vyhovuje nám to takto. Keď má dáke odmeny pošle a ja dám k sebe na sporiaci účet. Máme to tak 7 rokov nikdy nebol problém, keď 1 za chýbalo dal 2hy. Ja sa nestaram na čo si on minie zvyšok a naopak. Máme 2 deti zatiaľ..

evittam
13. máj 2019

@karolin55 K comu mi ma akoze prispiet?!
Nemame tvoje a moje. Ale naše. Sme rodina.

mirola
13. máj 2019

My mame dva ucity lebo muz pracuje pol mesiaca v zahranici. Tam mu chodi vyplata, mne posle 1000 eur. On vyplaca auta, byt, vsetky ucty za telefony a tak. Velke nakupy, oblecenie, hracky, dovolenky a neviem co sa plati z jeho uctu. To co posle mne je na ten cas ked tu neni. Zvacsa vacsinu penazi miniem na vylety a jedlo. A na maleho radosti. Inak vsak peniaze berieme ako spolocne. Ja som len na rodicaku, takze to ani neberiem za nejake peniaze. Preco sa pytas?
@karolin55

fokuska
13. máj 2019

@karolin55 Sme manzelia, vsetko spada do BSM. Preco by tebe mal muz daco prispievat? Ma dovod ta zivit?
Muz znamema partner alebo manzel?

c_est_la_vie
13. máj 2019

Dobry rozpocet je taky na akom sa zhodnete. My sme sa pred manzelstvom dohodli na percentach- kedze zarabal 2x tolko, by divne platit byvanie na polovicu. Auto bolo jeho, to mal vo svojej rezii a stravu sme riesili tak ze kto mal cas ist do obchodu ten platil 😀
Po svadbe su peniazky spolocne, ale kedze dobre zarabame ( uz ho pomalicky dohanam) tak sme sa dohodli na vreckovom na radosti 🙂 kazdy ma mesacne presnu sumu k dispozicii a je na nas, ci za to pojdeme na masaze, babsku/ pansku jazdu alebo ci si usetrim a za 3 mesiace si kupim nekrestansky drahu kabelku. Zo zvysku sa plati byvanie, strava, auto, sporime...

mivalik
13. máj 2019

U nas to funguje tak,ze vsetky peniaze su spolocne. Neriesime kto co kedy zaplati a kto co bude platit. Presne ako pisu vyssie..sme predsa rodina,vsetko je spolocne. Synovi odkladame na extra ucet.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
janinah
13. máj 2019

Mám prístup k jeho,svojmu aj firemnému účtu...platím čo a ako uznám za vhodné,asi to robím dobre,ešte sa so mnou nerozviedol....on k svojmu a firemnému,k môjmu nie😉

Strana
z4