icon

Financie na jedlo

29. jan 2023

Viem, že je to vysoko individuálne a že asi niekto s minimálnou mzdou minie na jedlo menej ako niekto kto zarobí dvojku a viac, ale aj tak sa to opýtam. Pre priblíženie. Sme dvaja, príjem dokopy min. 2300€ ale väčšinou o niečo viac a na jedlo vždy minieme minimálne tých 500€. Snažíme sa nakupovať v akcii, veľké výhodné balenia, mám prehľad o cenách. Nejedavame často drahé potraviny, ale pár krát do mesiaca si doprajeme nejake drahšie mäso alebo donášku. Myslíte si že je to moc? Mňa hrozne frustruje keď vidím aké peniaze na to jedlo odchádzajú, ale na druhú stranu nechcem šetriť na kvalite lebo mi je jasné že sa to odrazí časom na zdraví. Neviem ako to majú ľudia v iných domácnostiach. Tak ma to zaujíma aby som to vedela porovnať.

Strana
z3
nickpick
31. jan 2023

@veronika_pp drahsie su nahrady za maso, alebo hotovky ci vegetarianske polotovary, ked si doma uvaris cicerove curry, alebo hrniec brokolicovej polievky vyjde ta porcia pre cloveka skutocne malo, da sa nakupovat a varit vo velkom, jedla mrazit aby clovek nemusel varit kazdy den, odporucam kanal Madeleine Olivia na youtube,

petuska7792
2. feb 2023

@gabika128 skolku/skolu neratam a pracujeme z domu.

gabika128
2. feb 2023

@petuska7792 tak tu rátajú aj tieto položky ako náklady na stravu na mesiac. Plus občas reštaurácie atď.

maryetta
2. feb 2023

Ono ani nejde asi o to aky prijem. I ked ano-ked mam raz nizsi prijem nemozem si dovolit vela minat na stravu.
Ale skor aj od toho kolko ludi potrebujes nakrmit. Ine je 2-3 a ine 5-7 a viac.
U nas robi nakup manzel. Ale co vidim tak… 100€ nechat za tyzdenny nakup. Popri tom mensi ked treba nieco dokupit(pecivo a pod). Tak to sa vysplha na 400-500€. A to sme 2+3 deti(ktore zjedia viac nez ja).

zenulkaaa
2. feb 2023

ja som si schvalne za január tento rok značila, kolko sme minuli na potraviny počas mesiaca. Vieš aké čislo mi vyšlo? 900€!!! fakt len na potraviny.
Sme dvaja dospeli a jedno dieta.. a to nekupujeme nič predražené, nič špeciálne, často aj v akciách. Takže....
a neratam tam moje obedy, čo chodim v práci na menu, ani obedy syna v škole.

ciola
2. feb 2023

@zenulkaaa fuuu to riadne. Ako nepoviem, ze by sme sa doma nejak obmedzovali, prote jest treba a odmietam jest tyzden to iste, no take cislo by ma teda dost prekvapilo. Co som ja tak ratala tak sa hybeme niekde okolo 55O€

gabika128
2. feb 2023

@zenulkaaa ale v tej sume niečo drahšie musí byť, či už donáška, reštaurácie, bio potraviny, mäso z farma marketu.... Teda aspoň podľa nás to tak hodnotím, plus vínko a nejaký snack....😂

zenulkaaa
2. feb 2023

@gabika128 no tak jasné, kupujeme aj snacky, sladkosti, nejaké chipsy, orieškov doma dost zjeme a tie nie su najlacnejšie, ale myslim, že najvyčšiu položku u nás robia mužove tuniaky v konzerve - ktorých zje na mraky a ked jeden kus stoji v akcii 2€ a bez akcie viac. A taktiež dost masa - nakolko muž je dost masovy... a ano aj vinkom nepohrdneme...takže tam sa to nahrnie...
reštauracie som tam vobec nepočitala, za január sme veru v žiadnej neboli, a ani donášku sme žiadnu nemali.

ropucha6
2. feb 2023

Nezda sa mi to vela. To by si musela fakt investovat cas do sledovania cien, ci kombinacie, co navarit a pod.

missviolet
3. feb 2023

ja ta teda potesim.... za stravu len pre seba davam podledny polrok 350-400e a ide ma slahnut. kym som jedla nezdravo minala som okolo 170e mesacne. odkedy som na diete a zistila som ze mi v jedalnicku velmi chybali proteiny a vlaknina davam ako minimum 280 ale v mesiace ked dokupujem protein a bezcukrove dzemy, cestoviny z hrachu soosvice atd a podobne zalezitosti ma to vyjde na 400 e. ale zas ma to velke vysledky na zdravi zatial....

gabika128
3. feb 2023

@zenulkaaa tie pochutiny sú ozaj veľká položka v nákupe, ja to úplne vidím keď hádžem nákup, najpr idem základné potraviny, ovocie, zelenina a potom nejaké vínko, nejaké hlúposti a zrazu dvojnásobná suma 😂 Tuniak je u nás často, ale nie denne, zato som začala kupovať cottage častejšie a teraz pozerám že 1,80 jeden stoji 😂😳

romanadam1626
6. máj 2024

My pijeme minerálku pre minerály, čo obsahuje.
A uz to tak robíme roky , lebo nám to aj fakt pomáha cítiť sa lepšie. 🙂

Strana
z3