icon

Financie vo vzťahu

laurinqa980
2. mar 2022

Ahojte ženy.. chcela by som sa poradiť prosím..
Mám dve deti a prietel má dve deti...ja mám deti v striedavej týždennej starostlivosti k nemu chodia deti ako im dá a chcú ale je to dosť často.
Ide Oto že mali sme v pláne ísť spolu bývať.
Vec sa má tak,že priateľ zobrať hypotéku na dom somnou v Tom nešiel mne by možno ani nedali a jeho finančná mu odporučila že nech somnou do toho nejde ,preto že mám dve deti nezarabam toľko a niesme v žiadnom záväznom vzťahu...
Sme sa rozprávali ako to budeme všetko financovať..
Priateľ to všetko zrátal a že výdavky na bývanie sú 600e. Dom je dosť veľký.
Povedal že keď chcem bývať budem musieť dávať 300e .v Tom je zahrnuté hypo, Energie, Internet..Neviem osobné ma to to veľmi zaskočilo.. Nečakala som,že takúto sumu..ako viem že podnájom je dráhy veď teraz som.na podnájme..Ale povedala som mu že nech si platí hypotéku on a ja budem platiť polovicu energii a zabezpečovať väčšinou stravu otom nechce ani počuť že to by som platila len 125e energie a už len stravu. Že či chcem bývať takto že si len bývať..Ako ja niesom lakoma dám mu veď aj tak by som konala peniaze do rodinného rozpočtu na stravu školu deťom a ešte mám splátku po 40,e mesačne nieco svoje.Cely deň som z toho smutná že neviem ako to má brať tieto jeho slová.Alebo som ja taká hlúpa že neviem ako v Tom chodiť..ináč ako on nechce sa dohodnúť..Dneska som plakala 2h nad tým Ze som čakala od chlapa viac starostlivosti ma to tak sklamalo v nútri.😓😓😓a neviem čo si myslieť...Mám teda povedať že áno dám mu tých 300 v pohode ?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
vlastnynazor
2. mar 2022

@laurinqa980 nechapem poziadavku partnera/priatela pytat polovicu za hypoteku, dokial ta poziadana osoba nie je na liste vlastnictva. A som si vedoma, ze pri prenajmoch to tak funguje, ze ti co prenajimaju, ziadaju minimalne sumu, kt.im pokryje rezijne naklady, hypoteku, pripadne i dan a ak je priestor v zavislosti od vysky splatky hypoteky, tak i zisk k tomu. Ale to je uplne nieco ine, je to proste business, nemas na vlastne, tak plat najom, nie je tam ziadny cit, laska, len ciste zarabanie. Ale ked vo vztahu ide prva osoba stavat druhu osobu do role podnajomnika, tak o com je ten vztah?
A je uplne jedno, ci zena pyta od chlapa polovicu na jej hypo, alebo chlap pyta polovicu na jeho hypo.

desore
2. mar 2022

@laurinqa980 Ani vo sne by ma nenapadlo sa prestahovat a robit sluzku partnerovi a jeho detom. Zadarmo! Pokial by chcel za byvanie 200E, tak ako platis kamaratke, tak by som pouvazovala. Radsej mensi byt, svaty klud, svoj osobny priestor, vlastne rozhodnutia, ziadne neprisposobovanie sa a minanie financii iba na svoje deti a seba.
Myslim, ze je lakomec a spolocne byvanie by bolo trapenie.

deti95060810
2. mar 2022

s týmto chlapíkom čo si našla veru šťastie nenájdeš... rád si vypije a že prestane? Ten neprestane nikdy.... Radšej si sama nájdi bývanie, požiadaj o soc. byt a buď sebe sama pánom...

zuzanockamt
2. mar 2022

@laurinqa980 Prosím ťa, v tvojej situácii už fakt žiadne ďalšie dieťa. Dieťa nemáme preto,že sme si to predchádzajúce neužili, ani s každým novým chlapom netreba mať nové dieťa. Ostaň bývať tam,kde si. Šetri a snaž sa riešiť len seba a deti.

juliavolna
2. mar 2022

@laurinqa980 jeho hypo =jeho splátka

luccija
2. mar 2022

@laurinqa980 keď išiel brať hypo ste sa nerozprávali o tom kto bude čo platiť?úver nech si platí sám a ty dobre premýšľaj či sa Ti chce starať o jeho deti, keď si môžeš oddýchnuť od svojich, alebo ísť na brigádu.Celkom určite neplánuj ďalšie dieta

lukina20
2. mar 2022

@laurinqa980 dievca moje zlate ty sama potrebujes pomoc, co som si precitala
1, ziadne dalsie dieta...
2, skus sa poobzerat po lepsie platenej praci, aj kebyze si mas len brigadne par eur privyrobit... napr. ze niekomu napecies, navaris, ozehlis, upraces byt 1-2x tyzdenne
3, ostala by som tam kde som a za danych podmienok by som nesla byvat s priatelom ani za svet...
4, jeho hypoteka- jeho splatka

liljana
3. mar 2022

Jednoduche. Das mu 300 eur mesacne, ked ta napise na list vlastnictva ako vlastnika polovice domu. Ked nie, tak platite iba mesacne energie napoly. A nech sa rozhodne sam, co mu viac vyhovuje. Ked nebude suhlasit ani s jednym, posli takeho kade lahsie.

liljana
3. mar 2022

Mozno by bolo zatial lepsie byvat osobitne, kazdy vo svojom. Ak byvas u kamosky za 200 eur, to vlastne platis iba naklady. Mas tam klud, deti maju klud a mozte sa navstevovat. Ten tvoj bude mat sice vyssie naklady na dom, ale bola to jeho volba, nie tvoja. Nemoze cakat, ze je volbu bude financovat niekto z nizkeho platu, ako mas.
S detstvom, ake si mala, si si neuzila prilis dobre. Nemal ti kto dat vhodny vzor. S tym suvisi aj nizsie sebavedomie. Skus si zobrat vzor v nejakej uspesnejsej kamaratke. Sleduj co robi, ako sa sprava, ako riesi problemy v zivote, ako sa sprava k ludom... Citaj knihy, vzdelavaj sa. Lebo ty musis dat vzor svojim detom, aby na tom neboli raz rovnako ako ty.
Ak si z 9 deti, tak by ste si vlastne ako rodina aj vdaka horsiemu detstvu mali pomahat a stat pri sebe. Inak velka rodina a vela deti straca zmysel.

annamalaga
3. mar 2022

Juj. To radšej nie, ostan kde si, je ti tam lepšie. Deti majú kľud. Na tvojom mieste si hľadám partnera bez deti. Načo ti je chlap, ktorý už ma výdavky.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
kitycat
3. mar 2022

Urcite to uz zaznelo ale, platit cudziu hypoteku urcite nie. A rozhodne nie celu stravu! To by bolo mozno aj viac ako tych 300.

Ak sa rozhodnes ist s nim byvat, tak polovocu nakladou a stravu tiez na poly. Ak je na tom OK, ze mu samemu daju hypo na dom, tak nech sa paci. Ako dlho ste spolu?

A to kto ma ako casto "svoje" deti do toho nemiesaj.

andy156
3. mar 2022

Ahojky no nemáš ľahkú situáciu a viem ťa pochopiť. Tiež si myslím že keď muž ľúbi a váži si svoju ženu tak by sa mal o ňu postarať aj so zarukami do budúcna. Jediné čo chápem z jeho strany je že ste spolu ešte dosť málo 1.5roka nieje možno tak dlho aby bol presvedčený že si jeho vyvolaná na celý život aj keď sa ľúbite. Keď chce stebou žiť nemal by pýtať 300e za bývanie na jednu stranu mi to príde ako vypocitavost z jeho strany keďže budeš robiť aj nákupy variť, upratovať celkovo sa starať o domácnosť. Ja by som tiež bola za polovicu nájomného za elektrinu,vodu,atď. keby ste brali dom spolu vtedy samozrejme by som platila 300e za hypotéku plus výdavky za energie na polovicu a to si myslím keďže ženy robia veľkú časť práce v domácnosti muži by to mali kompenzovať finančné a platiť veciu časť nákladov čo sa týka účtov. Aspoň u nás v rodine je to tak. Ešte mi nedá neviadriť sa ohľadne deti. Strašne veľa matiek sa mi zdá že odsudzujú večie rodiny a hneď ich pomaly prirovnávajú k chudakom a pod... Mne sa veľké rodiny veľmi páčia a všetko má svoje plusi a mínusi. Samozrejme na vetšiu rodinu treba kapitál nežiť jak sa povie z ruky do huby, ale myslím si že keď máš dostatočne zázemie dom alebo veľký byt a rodičia pracujú snažia sa tak prečo nie. To už je na uvaženi každého či sa chce starať a venovať toľkým deťom alebo nie. Držím ti palce aby všetko dobre dopadlo hlavne neustup na jeho pravidlá keď ťa ľúbi tak by si to mal uvedomiť sám

andy156
3. mar 2022

Na druhú stranu by som najskôr doriešila túto situáciu k spokojnosti až potom zvažovala o ďalšom dieťati v tvojom prípade. Lebo sama si predstav zostať s 3mi deťmi s holým zadkom je tiež nezodpovedné. A ešte nemila poznámka mám pocit že keď sa takto stavia k vašej budúcnosti tak nemôžeš očakávať záruky keby si zostala s deťmi nedajbože sama. Držím palce

sashabb
3. mar 2022

Píšeš, že máš malé deti, no mne to vychádza, že majú 8 a 10rokov. To už tak málo vôbec nieje, čiže kľudne aj zmena práce aby si viac zarobila je myslím na mieste.
Počítam ale, že toto je len taký výkrik do tmy. Sama musíš vidieť, že váš vzťah vôbec nefunguje dobre, tak nechápem to ďalšie dieťa z tvojej strany.

danka808
3. mar 2022

Nemas to jednoduche, no nesla by som do toho takto, pretoze jemu to bude vyhovovat, ale ty mozes na to nepekne doplatit. Kadeco sa moze stat a odides s dlhym nosom a nebudes nic mat.

katina02
3. mar 2022

Ako prepáč, no jeho hypo by som isto neplatila. To sa mi zdá byť dosť pritiahnuté za vlasy a celkovo také správanie je podľa mňa dosť zvláštne ak vie teda v akej si situácii a takto sa k tomu hneď na začiatku stavia

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
petkavka
3. mar 2022

@laurinqa980 Ahojky- ak dame stranou emocie, tak si spolubyvajuca a tak by si sa k tomu mala stavat. Je to uplne normalne. Financie sa spajaju po svadbe, nie ked spolu 2ja byvaju. Aj ked je pravda, ze ja som chcela platit najomne, ale uz terajsi manzel to odmietol a za nedlho ma poziadal o ruku. Takze ono to trosku dava nahlad, kam vztah smeruje z dlhodobeho hladiska.

lorin29
3. mar 2022

@laurinqa980 neostala by som s takým 🙂z vlastnej skúsenosti odídeš s prázdnymi rukami pretože toto nevyzerá na dobrú budúcnosť pre teba

lucka_xx
3. mar 2022

Hypoteku by si mal platiť sám keďže dom bude písaný na neho. S ostatným by som šla na polovicu (energie, ale aj strava, veci do domácnosti atď). Ale jeho vyjadrenie či si chcete "len tak bývať" mi príde zvláštne. To by som nečakala od človeka s ktorým sa ľúbime a plánujeme spoločnú budúcnosť. A ak plánujete spoločne dieťa bude od vás vyžadovať 300 eur aj keď budete na rodičaku?

lucka_xx
3. mar 2022

A toto nepochopím. Ako si niekto povie ze chcem dieťa tak si zrobím, ale poriadne nemám ani kde bývať. Tak v prvom rade zabezpečím seba, deti ktoré už mám, uistim sa že som s normálnym chlapom ktorý má nenechá pri prvej hádke, nájdem si stabilnú prácu, a až potom uvažujem o ďalšom dieťati (keď si to môžem dovoliť)...

laurinqa980
autor
3. mar 2022

@lucka_xx to som sa ho pýtala nato že vteyd keďby som bola na materskej že by som mu nemohla platit toľko niejako NATO ani nič nepísal na moju otázku iba ok povedal keď sa mi nepáči mal hovorí dom predaj a on si kúpi mensi dávno hovorí že on chce bábo ale ako náhle som povedala svoje čo sa mi nepáči sa mu to nepáči vraj mna zaujímajú len detská a on sa môže zodrat.😳

annamalaga
3. mar 2022

Ja na tvojom mieste si ďalšie dieťa nerobím. Lebo nemáte nato.

laurinqa980
autor
3. mar 2022

@annamalaga financie by išli veď on zarobí vyše tisíc len jeho postoj sama nechápem.

annamalaga
3. mar 2022

@laurinqa980 je to malo, ma hypotéku a dve deti, tvoje dve, to len ty to vidíš ružovo, dnes je 1000€ tak pre 3 , nie pre 6 člennú rodinu. Jeho deti tu budú vždy. A sú to jeho peniaze, nie tvoje.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
3. mar 2022

@laurinqa980
To co pises, mi vobec nepripada ako vazny vztah na cely zivot, skor take hranie sa a vypocitavost a vyuzivanie vsetkych moznych benefitov, ktore clovek moze vyuzit. Ty ho vnimas ako svojho buduceho muza a otca vasho spolocneho dietata a ocakavas, ze bude pri tebe (aj tvojich detoch) stat, bude ti oporou a on to zas tak nevnima a neberie ta ako niekoho, s kym pocita.
V ziadnom pripade ti dalsie dieta netreba. Nevidis to sama? Znicene dectvo, 17 rocna prvykrát matka, byvaly manzel despota, a teraz co mas? Uboziaka, ktoremu si dobra na zabavu a sex.
Fakt nerozumiem, ze vobec ta napadla myslienka na dalsie dieta.