Finančné problémy na rodičovskej dovolenke
Som na rodicovskej dovolenke, ako pride tak odide na pozicku a energie. Manzel pracuje, zaraba dobre, ale bezne mu meskaju v praci s vyplatou. Niekedy tyzden, niekedy mesiac.... momentalne meskaju 2 tyzdne a uz mam plne zuby toho. Mam prazdnu chladnicku musim dopredu rozmyslac co varit, co piect, (hladat recepty z nicoho...) kalkulovat nechat na ostatne seky... varit pre 3 ludi....No a uprimne vobec to niesu ziadne vyzivne a zdrave jedla. Moj manzel ma v tom uplne necha samu nechape, ja som uz unavena je to kolotoc stalych starosti, robi mi to vrasky
Mrzi ma ze neviem na den deti kupit darcek. Mohla by som sa vratit do prace, ale srdce mi trha ze by som nebola s mojim dietatkom. Ja som sa vzdala vsetkych veci co sa tyka mna, ziadny kadernik, ziadne saty, ziadna kozmetika, nic si nekupujem...ani to mi nerobi dobre ale to este prezijem ked porovnam ze by som nebola so synom. Ono problem je ze moj manzel darmo prinesie vyplatu, ale nemozem sa rozhadzovat lebo neviem kedy bude dalsia....neni tam stalost. Ja mam sice malu rezervu ale nerozhadzujem ju pre pripad ze by som nevedela uhradit povinne energie. Uz sa stalo ze meskali 3 mesiace. On to nechape...
Uz som bezradna.
Čiže cca 1900 eur máte na mesiac. Nie je to veľa, ale ani žiadna tragédia.
Čiže cca 1900 eur máte na mesiac. Nie je to veľa, ale ani žiadna tragédia.
@zmrzlinka2021 tak zije viac ako polovica Slovenska...
@zmrzlinka2021 tak zije viac ako polovica Slovenska...
@zobaka no mať 1900 a robí iba jeden z páru nie je podľa mňa zle.
@zobaka no mať 1900 a robí iba jeden z páru nie je podľa mňa zle.
@zmrzlinka2021 to ano, vacsinov su tolko dva platy spolu aspon tu na vychode
Autorka ty nemas carovat a muz to nema mat na haku. Takze bud ma byt schopny odlozit tak, aby vas meskanie jednej vyplaty neovplyvnilo alebo si ma hladat novu pracu. A ak to mate takto, tak ty mas ist do prace 🤷♀️ byt s dietatom je sice uctihodne ale ako pises nemoct si dovolit pestru a vyzivnu stravu je druha vec.
Inak co by sa stalo v pripade, ze zostane PN? Meskanie vyplaty je sice neakceptovatelne podla mna ale na druhej strane mat takyto velky problem, ak meska tyzden dva, asi fakt by to nejaku rezervu chcelo, aj ked asi sa mi lahko hovori.
manzel nech riesi inspektorat prace a hlada si ine zamestnanie (ak je mozne vo vasom regione). nie je to chyba tvoja ani jeho, ked meska mzda jeden az tri mesiace. neexistuje, ze pracujem a nedostanem zaplatene. idem a riesim.
Ja už mám svoj vek a zažila som štyri firmy kde začala meškať výplata a v jednej z nich.mi dodnes dlhujú niekoľko tisíc eur a ani exekútor s tým neporadil. Akonáhle neplatí firma načas, ma problém. Manžel nech si čím skôr nájde niečo iné. Radím z vlastnej skúsenosti. Ja už odvtedy nepracujem nikde kde nemám do 10. výplatu na účte. A skutočne seriózne firmy ju posielajú už 5.
Použi svoju rezervu a keď donesie 2 výplaty rezervu doplň.
Tiež netreba všetko minúť do centa že poplatíš energie a so zvyšku gazduješ až na nulu, ale radšej odložiť na nepredvídané veci.
Ked nemate peniaze na bezny zivot, tak rodicovska nerodicovska, chod naspat do prace.
Ja s tymto nesucitim, prepac. Sediet doma bez prace povazujem za luxus, na ktory treba mat zarobene, aj ked ste s malym dietatom.
Ja by som tak nedokazala zit, nemat pomaly co do ust, ale nechodit do prace, a k tomu sa este stazovat ake to je tazke. Proste nie.
wow, 1400€ znamena v dnesnej dobe ze zaraba dobre ? mne to pride strasne malo , ked je ochotny kvoli takemu platu nechat so sebou takto “zametat”. Zamestnat sa s takymto platom si myslim dnes nieje problem ak ma aspon ake take zrucnosti, prip. nieco v hlave.
Dieťa bude mať rok....cize si zarábala na výdavky ty, a muzova dobrá výplata sa mala odkladať. Minimálne polovica výplaty...to je za rok cca 12000e(ak počítame tou dobrou výplatou len 2000e...) to je už slušná rezerva, len za rok. Predpokladám, že v tej práci robí viac ako 2 roky.
To je dobra výplata 1400e? Už dávno by som zakyvala zamestnávateľovi.
Skromná žena = lenivý muž.
Lenivý je nájsť si lepšiu prácu. Lepšie platenú a hlavne, pravidelne platenú. A aspoň ty máš rozum, že najprv poplatíš šeky a bývanie a až potom ostatné. Ale je to pre teba veľký stres, takto žiť a nechápem tvojho manžela, že ťa v tom necháva samú.
Na tvojom mieste by som šla do práce a on nech si hľadá novú prácu.
Urobte to, čo najskôr, lebo vám hrozia existenčné problémy.
Skus variť na viac snímok, dat do mrazaka...ak mu zamestnavatel nevysvetli dovod meškania výplaty....asi by som pracu zmenila...aj ked chápem ze to nie je ľahké.....to sa iba ľahko píše....nie každý sme stavaný na zmeny.....atd.....
No nerozumiem ze rezerva nie je aspoň na pol roka z obdobia ked ešte napr nebolo dieta....skúste si sadnúť a dat na papier
Muž nech si nájde prácu kde výplata chodí na čas..
Manžel zarába dobre a nemáš nič našetrené na prípad núdze? Moj manzel zarába priemer a mám našetrené tak na vypadok polročneho platu.
Nie ani vam hospodarenie moc nejde. Vy mate rezervu ale nepouzijete ju ked treba tak naco vam je rezerva? Pride vyplata tak vratim pouzite a prihodim aspon 10% k rezerve. Alebo si zabezpecte kreditku a naucte sa ju pouzivat kde mozete mat cudzie € a vratite na dalsi mesiac bez uroku. Ak by neprisla vyplata na vyplatenie kreditky pouzijete rezervu. Takto viete pri spravnom managmente mat € pozicane bez uroku a preklenut dalsi mesiac. Len zaklad je rezervu zacat zvysovat.
Autorka ty nemas carovat a muz to nema mat na haku. Takze bud ma byt schopny odlozit tak, aby vas meskanie jednej vyplaty neovplyvnilo alebo si ma hladat novu pracu. A ak to mate takto, tak ty mas ist do prace 🤷♀️ byt s dietatom je sice uctihodne ale ako pises nemoct si dovolit pestru a vyzivnu stravu je druha vec.
Inak co by sa stalo v pripade, ze zostane PN? Meskanie vyplaty je sice neakceptovatelne podla mna ale na druhej strane mat takyto velky problem, ak meska tyzden dva, asi fakt by to nejaku rezervu chcelo, aj ked asi sa mi lahko hovori.
@petamich Nielen neakceptovateľné, ja to trestný čin.
Nuž ale keď manžel nechce riešiť, ja každá rada draha....
Ja som tiež išla do práce keď malý mal 14 mesiacov, čo narobím, keď sa inak nedá. Tiež mi to srdce trhá, že od neho odchádzam, ale keď chcem aby mu/ nám nič nechýbalo, tak musím. Iná cesta nie je.
Muz nech ide na "matersku", ty spat do prace.
Kym bude na materskej, mozno sa to u zamestnavatela upokoji (i ked pochybujem) a bude mat priestor si hladat i novu pracu.
MDD nemusis prezivat. Zober ich na program zadarmo niekde v okoli a kup im zmrzlinu. Takym drobcom je to jedno,nepotrebuju darceky,nie su Vianoce. A muz je zivnostnik,alebo robi na TPP? Lebo na TPP by som omeskanie vyplaty netolerovala,minimalne by som sa povyhrazala odchodom.
wow, 1400€ znamena v dnesnej dobe ze zaraba dobre ? mne to pride strasne malo , ked je ochotny kvoli takemu platu nechat so sebou takto “zametat”. Zamestnat sa s takymto platom si myslim dnes nieje problem ak ma aspon ake take zrucnosti, prip. nieco v hlave.
@niki_j 1400e v cistom,haloo. To je 1900 v hrubom. Ty si myslis,ze bezne lusknutim prsta na SR najdes pracu s takymto platom??? Tak ty potom zijes asi v inej SR ako ja. To,ze je muz este neznamena,ze kazdy zaraba 5000e.
To je dobra výplata 1400e? Už dávno by som zakyvala zamestnávateľovi.
@kavasmliekom Aj ty si myslis,ze 1900e v hrubom je malo???
1400 e vôbec nieje že dobre zarába ale tak trochu že normál. S takýmto platom nájde hoc kde prácu alebo trošku menej ale vie že má stále presný dátum na účte výplatu a nečaká že či príde o týždeň či o dva či vôbec .
MDD nemusis prezivat. Zober ich na program zadarmo niekde v okoli a kup im zmrzlinu. Takym drobcom je to jedno,nepotrebuju darceky,nie su Vianoce. A muz je zivnostnik,alebo robi na TPP? Lebo na TPP by som omeskanie vyplaty netolerovala,minimalne by som sa povyhrazala odchodom.
@iwesska tak tak, maju jedno dieta, ktore ma rok. To ani nevie, ze existuje nejaky MDD. Naco kvoli tomu robit dramu?
Manžel by mal zmeniť prácu, 1 400€ je normálny plat (keď sa posnaží určite nájde podobne platenú robotu).
Ťažko sa funguje keď človek nevie kedy budú k dispozícii peniaze.

Ale stále máš ten istý obnos peňazí, akoby nosil výplatu pravidelne. Čiže si to treba lepšie rozvrhnut. Vieš, takto napr funguje veľa živnostníkov.