Finančné problémy na rodičovskej dovolenke
Som na rodicovskej dovolenke, ako pride tak odide na pozicku a energie. Manzel pracuje, zaraba dobre, ale bezne mu meskaju v praci s vyplatou. Niekedy tyzden, niekedy mesiac.... momentalne meskaju 2 tyzdne a uz mam plne zuby toho. Mam prazdnu chladnicku musim dopredu rozmyslac co varit, co piect, (hladat recepty z nicoho...) kalkulovat nechat na ostatne seky... varit pre 3 ludi....No a uprimne vobec to niesu ziadne vyzivne a zdrave jedla. Moj manzel ma v tom uplne necha samu nechape, ja som uz unavena je to kolotoc stalych starosti, robi mi to vrasky
Mrzi ma ze neviem na den deti kupit darcek. Mohla by som sa vratit do prace, ale srdce mi trha ze by som nebola s mojim dietatkom. Ja som sa vzdala vsetkych veci co sa tyka mna, ziadny kadernik, ziadne saty, ziadna kozmetika, nic si nekupujem...ani to mi nerobi dobre ale to este prezijem ked porovnam ze by som nebola so synom. Ono problem je ze moj manzel darmo prinesie vyplatu, ale nemozem sa rozhadzovat lebo neviem kedy bude dalsia....neni tam stalost. Ja mam sice malu rezervu ale nerozhadzujem ju pre pripad ze by som nevedela uhradit povinne energie. Uz sa stalo ze meskali 3 mesiace. On to nechape...
Uz som bezradna.
@mirola "Ak by ludia neprijali taku mzdu... tak by nemal kto robit, mzda by musela byt vyssia aby danu pracu vzali" to plati v pripade, ze je prace dost. V skutocnosti v SR (zrejme mimo BA) nie je prace dost. A firmy cenu prace nedvihaju, radsej zoberu pristahovalcov. Aj v Kosiciach su soferi v autobusoch, ktori nerozumeju po Slovensky.
@zltalienka presne...keby si mohol zamestnanec vyberať...ale nemôže...
Manžel si nemôže nájsť druhú prácu ? Môj manžel keď som bola na rodičáku a dokonca stále má prácu na plný úväzok ale aj živnosť. Niekedy sa to síce nedá mať dve práce ale pokiaľ má možnosť, tak nech si nájde niečo po mimo.
@niki_j Gratulujem. Treba si ale uvedomit,ze su profesie a aj lokality,kde to tak nie je a nie hned hejtit schopnosti cloveka. Stale trvam na tom,ze 1900e je velmi slusny plat na SK pomery. Hovoria o tom aj statistiky.
@iwesska ale každý má iné výdavky.. Hypotéky, úvery, bývanie.. Síce autorka ma len 1 dieťa, ale nemôžme to takto hneď skatulkovat
@zltalienka presne...keby si mohol zamestnanec vyberať...ale nemôže...
@summer23456 každý má v dnešnej dobe na výber, a je si strojcom svojho šťastia. Chlap, ktorý robí za nízku mzdu, sa len vyhovára, že nemá na výber lebo býva v Lučenci, alebo niekde, kde nie je práca. Ale to sa dá tiež ľahko zmeniť. Ja som tiež chodil na týždňovky do BA, keď manželka bola na materskej, kvôli lepšiemu platu, býval som na polorozpadnutej ubytovni, lebo bola lacná, a tak ďalej.. Kto chce hľadá cestu a možnosti, kto nechce hľadá výhovorky
@mirola "Ak by ludia neprijali taku mzdu... tak by nemal kto robit, mzda by musela byt vyssia aby danu pracu vzali" to plati v pripade, ze je prace dost. V skutocnosti v SR (zrejme mimo BA) nie je prace dost. A firmy cenu prace nedvihaju, radsej zoberu pristahovalcov. Aj v Kosiciach su soferi v autobusoch, ktori nerozumeju po Slovensky.
@zltalienka Košice su plne ukrajincov, v Gastre, predavacky, pre nich minimalka je luxus a ked maju zaplatene byvanie z programu co sa chodili hlasit na urad, tak im to staci
@zltalienka Košice su plne ukrajincov, v Gastre, predavacky, pre nich minimalka je luxus a ked maju zaplatene byvanie z programu co sa chodili hlasit na urad, tak im to staci
@zobaka v kombinacii s informaciou o percente nezamestnanych v KE kraji 8% a v PO kraji 10% sa neda len tak lahko povedat ze za taku a taku mzdu pracovat nepojde. Nepojde on, pojde iny.
Iste, vzdy su moznosti ist smer zapad. Vela ludi uz odislo a vela este odide.
@zobaka v kombinacii s informaciou o percente nezamestnanych v KE kraji 8% a v PO kraji 10% sa neda len tak lahko povedat ze za taku a taku mzdu pracovat nepojde. Nepojde on, pojde iny.
Iste, vzdy su moznosti ist smer zapad. Vela ludi uz odislo a vela este odide.
@zltalienka samozrejme clovek pritlaceny k muru opusti Slovensko, alebo bude zivorit
@zltalienka presne tak to je. Stredne Slovensko to iste. Zamestnávateľovi vyhovuje keď platí nižšie odvody a ma nižšie daňové zaťaženie. A ďalšia vec, koľko ľudí žije zo dňa na deň, majú dlhy, pôžičky, exekúcie, takže sú radi, keď peniaze dostanú na ruku a oficiálne minimum. A zálohách ani nehovoriac. Konci deň v práci a pýta zálohu, lebo už nemá peniaze. Kde by takto mohli fungovať vo veľkých firmách alebo v korporáte
Udrelo mi do očí to MDD. Reku ide asi o školáka (aj keď tieto darčeky na MDD nechápem...my sme nedostávali a sme tu) a potom čítam že ročné dieťa? 😳 ako vážne teba mrzí že mu nekúpiš darček na MDD (ktoré ani netuší že niečo také existuje) ako to že nemáte čo do úst? 🤦♀️
Nuž,v casoch, keď bol moj syn malý, manžel odišiel pracovať do zahraničia a akosi veľmi rýchlo zabudol, že má rodinu.Bola som nútená ukončiť rodičovskú dovolenku a nastúpiť do práce Niekedy si človek voli medzi zlom a ešte väčším zlom... Samozrejme, Váš prípad je iný, manžel nosí výplatu, len nepravidelne.Mozno by bolo dobré skúsiť tvoriť rezervu,ak je na to priestor,ak nie, tak je riešením nastup do zamestnania,lebo 2 príjmy nie sú 1

@summer23456 takto podla mna zarabat 2000 nie je zas az tak dobre, je to taka mzda, ze ajtak nemozes nejak vyskakovat, my teda zarabame viac a nemam pocit, ze by sme mali nejaky prebytok... dnes je vsetko drahe... nie je problem v praci ale v mzdach a v tom ako je ten system nastaveny..mne je jedno kto co robi, kazdy by mal ale robit resp. zarobit tak aby vedel slusne vyzit, ak sa mi to z nejakeho dovodu nedari... tak musim nieco zmenit.. Ak by ludia neprijali taku mzdu... tak by nemal kto robit, mzda by musela byt vyssia aby danu pracu vzali.. lenze stale su taki, co ju prijmu ale potom nech sa nestazuju, ze im je malo...