Ako zistiť majiteľa účtu len pomocou IBAN?
Dobrý deň.chcela by som niekoho naliehavo poprosit🙏,že ako sa daju zistiť údaje o majiteľovi účtu,keď mám iba IBAN.situacia,v ktorej som sa ocitla je naozaj vážna a život ohrozujúca dá sa povedať.najhorsie je,že mám veľmi málo času.tymto doslova prosím🙏alebo žiadam všetkých ľudí dobrej vôle,aby mi skúsili dať radu alebo odpoveď,po pripade nejakú skúsenosť s niečím podobným.dakujem veľmi pekne!🙏🥲😥🙏
Veď ale najprv objasni, čo sa stalo...
co je zivot ohrozujuce? Ak az tak chod na policiu
@lucia_2026 ten komu ideš poslať peniaze ti povie svoje meno a banka ti to overí či sedí
ak banka nepotvrdí tak neposielať nikde nič
potom je druhý spôsob § 92
https://www.slov-lex.sk/ezbierky/pravne-predpis...
Ak budeš zadávať platbu, musí ti sedieť meno príjemcu a číslo účtu. Už to vie systém automaticky rozpoznať
Ak budeš zadávať platbu, musí ti sedieť meno príjemcu a číslo účtu. Už to vie systém automaticky rozpoznať
@anonym_582412 vo vub-ke napríklad nemusí sedieť meno príjemcu a aj tak sa dá odoslať platba.
Polícia,banka....
@anonym_582412 vo vub-ke napríklad nemusí sedieť meno príjemcu a aj tak sa dá odoslať platba.
@huxy ale, ja nepisem, ze sa platba neda odoslat. A je to tak pri vsetkych platbach. Pisem len, ze ta system na to upozorni - ze ti nesedi cislo uctu s majitelom. Treba citat s porozumenim....
@anonym_582412 no ale ona to meno potrebuje zistit, nie overit ci ma spravne, takze toto jej ako pomoze? Bude tam zadavat nahodne mena ci nahodou netrafi?
Hádam nejdeš rýchlo poslať peniaze niekomu, kto mal nehodu, alebo sa nevie dostať domov z ropných vrtov? Alebo zaplatíš tisícku a zdedíš 60 miliónov? Neviem, o čo ide, ale zachovaj si zdravý rozum.
@lucia_2026 toto sa robi len na vyziadanie. Ak si niekam odosielala peniaze, tak zadavas povinne nazov uctu. Ak ti nesedi, uz tam mozes vidiet, ze neico nie je v poriadku. Ak to malo byt jednoznacne
„Dobrá téma na rannú kávičku. Teraz idem rozmýšľať, čo je to za situáciu – číslo účtu a život ohrozujúca situácia? To mi nevychádza.“😕

@lucia_2026
každá banka má svoju nonstop linku, ak si niekde poslala peniaze tak im volaj