icon

Ako zistiť majiteľa účtu len pomocou IBAN?

lucia_2026
Včera o 22:48

Dobrý deň.chcela by som niekoho naliehavo poprosit🙏,že ako sa daju zistiť údaje o majiteľovi účtu,keď mám iba IBAN.situacia,v ktorej som sa ocitla je naozaj vážna a život ohrozujúca dá sa povedať.najhorsie je,že mám veľmi málo času.tymto doslova prosím🙏alebo žiadam všetkých ľudí dobrej vôle,aby mi skúsili dať radu alebo odpoveď,po pripade nejakú skúsenosť s niečím podobným.dakujem veľmi pekne!🙏🥲😥🙏

mondolina
Včera o 22:53

@lucia_2026
každá banka má svoju nonstop linku, ak si niekde poslala peniaze tak im volaj

anonym_23b287
Včera o 23:10

Veď ale najprv objasni, čo sa stalo...

anonym_3f0a08
Včera o 23:23

co je zivot ohrozujuce? Ak az tak chod na policiu

anonym_a43a65
Včera o 23:52

@lucia_2026 ten komu ideš poslať peniaze ti povie svoje meno a banka ti to overí či sedí
ak banka nepotvrdí tak neposielať nikde nič

potom je druhý spôsob § 92
https://www.slov-lex.sk/ezbierky/pravne-predpis...

anonym_582412
Dnes o 02:52

Ak budeš zadávať platbu, musí ti sedieť meno príjemcu a číslo účtu. Už to vie systém automaticky rozpoznať

huxy
Dnes o 03:29
@anonym_582412

Ak budeš zadávať platbu, musí ti sedieť meno príjemcu a číslo účtu. Už to vie systém automaticky rozpoznať

@anonym_582412 vo vub-ke napríklad nemusí sedieť meno príjemcu a aj tak sa dá odoslať platba.

anonym_798aa7
Dnes o 03:43

Polícia,banka....

zuzanaete
Dnes o 04:49
@huxy

@anonym_582412 vo vub-ke napríklad nemusí sedieť meno príjemcu a aj tak sa dá odoslať platba.

@huxy To sa da v kazdeh banke, ale uz je to plne na zadavatelovi platby, ci upozornenie, ze meno nesedi, ignoruje a aj napriek tomu platbu potvrdi.

anonym_582412
Dnes o 05:09
@huxy

@huxy ale, ja nepisem, ze sa platba neda odoslat. A je to tak pri vsetkych platbach. Pisem len, ze ta system na to upozorni - ze ti nesedi cislo uctu s majitelom. Treba citat s porozumenim....

sissy27
Dnes o 05:16
@anonym_582412

@anonym_582412 no ale ona to meno potrebuje zistit, nie overit ci ma spravne, takze toto jej ako pomoze? Bude tam zadavat nahodne mena ci nahodou netrafi?

ika02
Dnes o 05:29

Hádam nejdeš rýchlo poslať peniaze niekomu, kto mal nehodu, alebo sa nevie dostať domov z ropných vrtov? Alebo zaplatíš tisícku a zdedíš 60 miliónov? Neviem, o čo ide, ale zachovaj si zdravý rozum.

stanislavicenka
Dnes o 05:37

@lucia_2026 toto sa robi len na vyziadanie. Ak si niekam odosielala peniaze, tak zadavas povinne nazov uctu. Ak ti nesedi, uz tam mozes vidiet, ze neico nie je v poriadku. Ak to malo byt jednoznacne

princkrason
Dnes o 05:50

„Dobrá téma na rannú kávičku. Teraz idem rozmýšľať, čo je to za situáciu – číslo účtu a život ohrozujúca situácia? To mi nevychádza.“😕