Formulár S1 alebo E106
Ahojte,
prosím vypĺňala niektorá z Vás formulár S1 (alebo po starom E106?)
Moja situácia je taká že momentálne s manželom žijeme v Prahe (sme obaja Slováci) ale od 1/1/2018 ide manžel na rok a pol na stáž na Slovensko.
Budem si musieť vybaviť tento formulár, ale vôbec neviem ako to funguje a čo sú tam za otázky, pretože sa nedá zohnať nikde na nete.
Prosím viete niektorá ako to prebieha?
ďakujem
marlen
@haslerka31 mas ty pravdu, som to tiez prehliadla.
Takze potom je to teda len pre tych vyslanych do EU. Ok. Ja len co ma na tomto celom zaraza, ze mi to nepovedali hned tu v zdr.poitovni, ked sa ich priamo na to slusne pytas. A este ma poodkazuju kade tade...lebo ona v zdravotke netusi 😞
Ja som to mala kymsi odporucene len - pretoze moja mamina ma zdr.problemy s klbami, v UK jej to lekari neriesia, a tu mi ortoped povedal, ze vysetrit ju vysetri, ale potrebuje rtg, a to vraj pravoviska rtg nechcu samoplatcom spravit 🤷🏼♀️😞🙌🏻
@veriine Viem si to predstavit , lekarska staroslivost v UK a Irsku je hrozna , preto som isla rodit na Slovensko , lebo tu prides ku lekarovi a zacnu hladat v googli , co ti vlastne je. A na Slovensku v poistovni teta na mna pozerala , ze co to od nej chcem😀Najprv bola neprijemna , ale ked som ju postrasila , ze hned idem volat na urad do Irska , tak sa jej uracilo postavit a "poradit" sa s kolegynkami 😀
@haslerka31 mamina je aj preto v tak zlom zdr.stave, co ti poviem (je tam uz cez 10r). A sesterka (vysokoskolsky vzdelana) tam odisla tiez za pracou povodne, a neskor stretla svojho muza snov, maju krasnu dcerku, rodila tam, takze viem presne do detailov ako tam prebieha porod! Ja by som este aj s tými bolestami radsej prisla na SR 🙅🏼♀️🙅🏼♀️🙅🏼♀️ Prezila proste peklo, a nikdy viac!

@haslerka31 a teraz pozeram , ze autorkin muz bol vyslany na staz , takze bol vyslany pracovne a manzelka ako jeho rodina pod pistenie spada.