Havarijná poistka Mini Kasko Kooperatíva - recenzie a skúsenosti

vebi26
24. máj 2023

Má niekto skúsenosť s touto havarijnou poistkou, ako sa k tomu stavia poisťovňa v prípade nehody, či nie je problém s vyplatením, okrem 150/200e spoluúčasti, či si majiteľ auta nič nemusí doplácať pri oprave a podobne?

nikol_marek
24. máj 2023

Mini kasko sluzi na pokrytie opravy svojpomocne al v Cckom servise, nikdy sa nepreplaca faktura ale iba rozpocet kde normohodina je 10e

alenamihal
24. máj 2023

Kooperativa je najhorsia poistovna ...vela ludi ma zle skusenosti s vyplacanim...ja osobne tiez..

vebi26
autor
24. máj 2023

@nikol_marek prosim viete mi toto laicky prelozit? ano auto dam do neautorizovaneho servisu, napr. vyska nehody bude 8000e, co to pre mna znamena? budem musiet nieco doplatit alebo to v plnej vyske hradi poistovna?
prosim co znamena nepreplaca sa faktura ale iba rozpocet

nikol_marek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikol_marek
24. máj 2023

@vebi26 este mi napis o aky typ mini kasko 15,20, a ci aj plus teda i s kradezou

vebi26
autor
24. máj 2023

@nikol_marek mini kasko 20 s kradezou

nikol_marek
24. máj 2023

@vebi26 neviem o ake auto ide mozes napisat typ vozidla, rocne poistne pre tento variat je 525 eur

k vypoctu plnenia ak by bola vyska skody stanovena v autorizovanom servise na 8000eur / neviem ako si to myslela, kto stanovil al podla coho bola stanovena tato vyska/
tak vypocet skody pre Ccko servis by bol nasledovny cena za nahradne diely- nahrady nie original + normohodina 10eur / v c ckom servise stoji cca 25-30e v zavislo od kraja, napr mne servis v autorizovanom uctuje 120e/
iba pre vysvetlenie
cena za nahradne diely 4300
cena za pracu 1200
spolu 5500- spoluucast 10% 550. Poistovna ti posle 4950eur
Toto poistenie je vzdy max polovica z dohodnuteho, teda co by bolo vyplatene je 10000- 1000 spoluucast napr aj pri kradezi.

nikol_marek
24. máj 2023

@alenamihal clovek, kt si poskodenie da opravit do zmluvnych servisov nemal nikdy ziadny problem. Toto su vyjadrenie hodne MK, nepodlozene info bez dalsich adekvatnych argumentov.

vebi26
autor
24. máj 2023

@nikol_marek dakujem velmi pekne takto som to potrebovala vidiet a pocut. cize vysledok z toho znie, ze pri havarijnej poistke mini kasko20, budem v doplacat vzdy peniaze za opravu, nikdy mi poistovna neuhradi plnu su mne sposobenej skody z havarijnej poistky. cize budem na to stratova aj ked nebudem vinnik nehody ani nebudem mat spoluvinu.
cize mne znicii druhy ucastnik auto a ja si budem doplacat pri tejto havarijnej poistke za auto. dobre to chapem?

nikol_marek
24. máj 2023

@vebi26 ved ak mas vynnika na to nepotrebujes uplatnenie z havarijnej poistky z tejto to ani nejde iba z klasickej. V takomto pripade ides zo zakonnej poistky vynnika, kde ak si das auto opravit v zmluvnom servise ty nic neriesis, oni sa postaraju o uhradu celej fa+ pozicanie MV.

nikol_marek
24. máj 2023

@vebi26 ci myslis vandalizmus, prides k autu a niekto ti ho rozbil a odisiel z miesta?
Lebo pleties dva rozne pripady.
Havarijne poistenie sluzi na opravu auta ak ty sama naburas svoje auto.

alenamihal
24. máj 2023

@nikol_marek jedno ti poviem,Kooperativa si vzdy najde neaky sposob ako nevyplatit...
a ked vyplatia ,tak totalne almuznu...smiesne...

vebi26
autor
24. máj 2023

@nikol_marek ano to chapem, mne sa jedna o jeden velmi specialny pripad, ktory sa zial moze stat kedze tu mame system aky mame, mame skorumpovanych policajtov a neniaze a znamosti urcia VINNIKA..... Pripad ked je na mieste nehody vinnik obvineny z 3 paragrafov , napriek tomu to dlbnu sudnemu znalcovi este v den nehody, lebo su hodit vinu na druheho , ale predsa pan velkomozny nemoze byt vinny ked on je "niekto".
Pripad stoji mesiace, mozno roky a mozno az do premlcania na stole znalca. BEZ akejkolvek komunikacie zo strany policajtov, zadrziavania informacii,ked ti odmietnu vydat akekolvek papiere a poistovna ti povie ze nehoda sa " nestala", kedy pripad stoji a nehybe sa roky... ty prides o auto, peniaze a nic s tym nespravis pokial nemas na opravu z vlastneho vrecka ( vyska skody skoro totalka). Poistovna ti zamietne opravu auta z vlastneho vrecka lebo ti potom nepreplatia fakturu z PZP, poistovana caka na URCENIE VINNIKA. a ked neurcia vinnika ani za rok, dva 3...4?..... povies si ze ved to sa neda..... da.....
Takze zhrniem to. Vinnik mi rozbil skoro na totalku auto, na stole znalca to lezalo, pripad odlozili a neriesili kym sa do toho nezapojili 2ja pravnici... Priserna skusenost nezalem to nikomu zazit. Skoncit bez auta, bez penazi, s riadnym uverom na krku za to auto, auto nepojazde, platis stojne za kazdy den, naklady naunosne stupaju a ty s tym nic neurobis. Jedina varianta je havarijna ktora necaka na urcenie vinnika. Dostala som ponuku na KASKO, preto sa pytam , aky hacik je v tom kedze je velmi lacna. Kebo ked by som si mala polovicu hradit na vlastne naklady, pricom mi druhy znicil auto je na nic,lebo z PZP by mi to bolo plne uhradene.
ja som ostala bez auta na neskutocne dlhu dobu a nemozem s tym nic pokial nemam na nove- ale asi nemam kedze mam uver na krku za prve auto....
clovek si povie , že to sa ti stane raz za zivot... no mnozno nie, staci ist na vychod a mat docinenie z policajtmi z vychodu....

vebi26
autor
24. máj 2023

@alenamihal dakujem za odpoved, no nepocula som na nu zatial nic pekne, dakujem pekne za nazor🙂

nikol_marek
24. máj 2023

@vebi26 lenze toto na co si sa pytala je mini HP je to hybrid, ja osobne za taku cenu by som si to nepoistila, predtym to stalo 100e tak budis ale aj tak su to vyhodene peniaze. Ak chces tak si uzatvor normalnu havarijnu poistku, kde v pripade skody ti poistovna preplati celu vysku skody- spoluucast.

nikol_marek
24. máj 2023

@vebi26 k tomu co pises sa neviem uplne vyjadrit kedze nemam relevantne info. Ak na mieste sa neurci vinnik, prebieha vysetrovanie, ak je privolany znalec z odboru dopravy musi vypracovat posudok- ma na to lehotu, robia sa rozne studie ako mohlo prist k nehode. Samozrejme narok na pozretie do spisu a posudku ma kazdi zucastneni nehody. Ak ty s tym posudkom nesuhlasis, mas pravo sa odvolat na sude v odbore dopravy- na celom SR to riesi sud v odbore dopravy Zilina, vytycenie pojednavania moze trvat aj rok.
Riesim teraz podobny pripad, tiez chodca zrazilo auto na prechode a policajti ho uznali za vinnika.
Podala si aj nahlasenie PU, ze si sposobila skodu do 15 dni od nehody, pre pripad, ze teba ozn za vinnika?
Ale ak si si kupila nove auto a nepoistila a platis uver je to tvoja chyba, bohuzial ak by si mala uzatvorenu havarijnu poistku, skodu by si mala davno zaplatenu a uz by si cakala len na spoluucast.

vebi26
autor
24. máj 2023

@nikol_marek na mieste urcil policaj vinneho druheho policajta zo zavinenia nehody z 3 paragrafov. napriek tomu to este v ten den dal sudnemu znalcovy.uplne jasnu nehodu. Tam sa neriadia lehotami ani zakonmi, tam neexistuju urgencie zo strany policajtov nic. Pre vychod tam take daco neplati. Ani narok na nazretie do spisu - zamietli obom mojim pravnym zastupcom. Tam absolutne ziadne pravo nema poskodeny.Ked sa jedna o dobru znamost, jedna sa o "pana policajta ktory moze vsetko" ....o bez odozvy. To je ina sila ked 2ja pravmnici su bezmnocni lebo tym nevedeli pohnut a dosiahnut aby sa pripad zacal aspon riesit, aby sa to dostalo zo stala sudneho znalca...
Nas spis bol prazdny cele mesiace bez nasich vypovedi, odmietli nas vypocut, prazdny spis odovzdali znalcovi.... no ja nemam slov co dokazu skorumpovani policajti.,,

Auto nebolo nove brala som si spotrebyny uver na auto a chcela som aj havarijnu aj vsetko ale nakolko sa nehoda stala 6mes. od kupy auta( z toho 3 mes. bol v oprave kedze bolo jazdene, daco sa muselo porobit...) nemala som cas zial na zvysne veci. vyslo mi z opravy ako nove a zial smolka.. vplalil do mna mestky policajt, v meste kde robi a byva a je to " niekto" .Znalcom chceli docielit moju aspon spoluvinu ak nie vinu, ze znalec im to podlozi.
Nastastie po neskutocne dlhom natahovani sudny znalec konecne uzavrel po xy staznostiach a natahovaniach ze v ziadnom pripade ze nebola byt ani spoluvina kedze mi skoncil v zadnom kolese a kufri.....porusil 3 paragrafy, takze potvrdil prvotny zapis z miesta nehody,.
Lenze co mi to pomnoze ked som bez auta, na opravu som peniaze nemala, poistovna mi povedla ze fakturu by mi nepreplatili ( keby mam zrovna na opravu) a ze len musim cakat na ukoncenie vysetrovania... a ked sa vysetruje niekolko rokov?.... verte mi da sa to.... nikto tomu neveril. si neviete predstavit to zufalstvo bojovat za svoju nevinu s niekym kto zahati kazdy jeden pokus o akukolvek informaciu.....Drzali to a chceli to uhrat ak nie na spoluvinu tak na premlcanie.... a panko vyviazol zo 100e pokutou. toť cele.

vebi26
autor
24. máj 2023

@vebi26 a ja som nahlasovala nehodu hned na dalsi den ako sa stala a na 14den som ju nahlasila aj do vinnikovej poistovni lebo som vedela uz nejake veci ze sa tocia v moj neprospech a ze on ju nenahlasi- mala som pravdu ani ju nenahlasil do 15dni a dokonca sa ODHLASIL z poistovni. on sa k tomu postavil ze nehoda sa nestala

sheila121
24. máj 2023

@vebi26 Kooperativa určite nie. Má najlacnejšie poistenia a vo výsledku ti nič nevrátia ale tak sa nečudujme, keď platis dajme tomu 40 eur za rok.

erikavesela
27. máj 2023

@nikol_marek kooperativa je najhorsia poistovna, osobna skusenost s viacerymi poistovnami...vdaka bohu som na to prisla za pomerne maly peniaz...ich rozhodnutie....mam u nich poistene auto +havarijna a dva domy...koncim s nimi vsetky zmluvy....