icon

Hypotéka a doživotné právo

pegyna23
4. nov 2021

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či máte niekto skúsenosť,,, zdedila som dom po mame, lenže otec tam ma doživotné právo,,, a chcela by som hypotéku 30 000€,aby som mohla vyplatiť súrodencov,,, je reálna šanca, že mi ju dajú? Alebo nie keď je tam to doživotne právo,, ďakujem za odpovede

Strana
z2
pegyna23
autor
5. nov 2021

@katka2602 on sa nebojí toho že ho vyhodím, vie že to by som nikdy neurobila,, teraz je už v pohode,, chvála Bohu,,, ale toho že môžeme prísť o prácu, a že nebudeme splácať a banka nám dom vezme,, alebo že ochorieme a takýchto veci,,

katka2602
5. nov 2021

@pegyna23 tak to sa potom už polepšil našťastie. Len ako inak máš vyplatiť súrodencov? 36 to je už dosť na hypo, pokiaľ človek nemá nadštandardné príjmy a vie hypo splatiť za 5-8 rokov. Blbá situácia a surodenci tlačia na vyplatenie? Alebo im je to jedno? A teraz tam býva sám?

pegyna23
autor
5. nov 2021

@katka2602 bývame spolu on na prízemi my na poschodí,, no netlačia, ale tiež by chceli, bo jeden ide zatepľovať, druhý prerobiť poschodie a peniaze sa každému zídu, a kým na to na šetrím tak už nebudú mať peniaze takú hodnotu,, no a príjem minimálny,, manžel 630€,ja tiež 630€,bokom mesačne odložím 250€,,no kým z toho na šetrím pre nich tak to trvá,,, no čo som minuly roknasetrila som zas tento rok minula, dala vyvlozkovat komín, schody urobila bo boli už na spadnutie, tak som zas minula a stále cosy treba na dome robiť,,,

flientica
5. nov 2021

v ramci toho, ze tam ma otec dozivotne pravo byvania, si myslim, ze nie

el_mishel
27. jún 2024

@anesim ste jedna z mála v tejto dobe.. klobuk dole

richelina
27. jún 2024

@pegyna23 kamarátka si brala spotrebný úver 35000 pred 2 rokmi, kupovala domček, na ktorý nebolo možné zobrať hypo. Síce platí cez 400€ splátku ale nejak to zvláda a je to na 8 rokov. Ja mám takú splátku na 30 rokov 😀 Nad touto možnosťou ste nerozmýšľali?

pegyna23
autor
27. jún 2024

@richelina dobrý deň,,no vzala som si spotrebný úver a vyplatila som ich,

pegyna23
autor
27. jún 2024

@pegyna23 len ja som chcela hypo aby som mohla zobrať viac,aj na prerábku,no tak aspoň ich mám vyplatených 😊,a prerábať už budem neviem kedy,

richelina
27. jún 2024

@pegyna23 jej až teraz som si všimla že je to už staršia téma. Postupne pomaličky prerobite 🙂

syslik221
17. júl 2024

Sporitelňa mi dala hypotéku na dom s ťarchou doživotného bývania. Musela som vypísať čestné vyhlásenie, že oprávnený rezident dom opustí, ak bude postúpené záložné právo.

Strana
z2