icon

Hypotéka - áno či nie

haluska20
1. okt 2022

Dobry den,vobec neviem s kym sa poradit. Mam v plane si zobrar hypotekarny uver na byt,kedze vztah je v troskach a nechcem takto zit. Chcem sa osamostatnit,len mam strach,cena bytu je cca 95 000-100 000€s tym,ze vlastne zdroje mam cca 20 000€. Plat 1000€ v cistom,ano niekedy je to viac,ked su nadcasy ale radsej sa drzme tej najnizsej sumy. Splatka hypoteky cca 400€ energie v byte 200€ ostane nam na zivobytie s dcerou 400€ na mesiac,da sa z toho vyzit,mate niekto podobne prijmy a hypo ? Dakujem za odpoved

Strana
z2
milos81
2. okt 2022

@petamich máš pravdu, ale každý to má trošku inak, haluska20 písala, že má čosi ušetrené, takže jej nejaké to x vždy zostane, zrejme aj vďaka tomu,, že na to zatiaľ nie je sama, u mňa je zostatok skôr stagnačný 😅, keďže sa snažím čosi vybudovať

vlado818
2. okt 2022

A prosim pekne ty co vravia ze byty pojdu dolu urcite kedy to bude presne?? 01/2023. A ked to tak nebude budete mi posielat € na splatku? Pri takej inflacii,cene materialu pozemky v BA uz su problem. Vlastnim xy bytov a nepredal by som ziaden pod cenu. Najomne v novostavbach je nizke, byt bude prazdny takze drahe energie ma nezaujimaju v tomto pripade. Aby ste neboli este prekvapeni... Skor chodte do toho a skuste dohodnut zlavu

banasovak
2. okt 2022

@haluska20 dobrý deň, ak máte záujem pošlem kontakt na kolegu. Pekný deň prajem... banasovak@gmail.com

ropucha6
2. okt 2022

@deginko ano, to vysvetluje situaciu, stare domy su dost nadnesene.

bambulka814
2. okt 2022

@vlado818 prečo by si teraz predával? Prenajmi Ukrajincom, do februára platí zvýšený príspevok určite (priklad z praxe, 2izbak, 4 dospelé ukrajinky a príspevok pre prenajímateľa 1,2 tis/mesačne).

surama
2. okt 2022

@deginko No ti vravim, ze u nas to vyslo rovnako, kolko pytal majitel, na tolko aj znalec ohodnotil.

To su uz specificke situacie, ked majitel ma prehnanu predstavu o cene jeho nehnutelnosti...a taketo nehnutelnosti su potom tazko predajne. My sme lobovali cenu az kym sme sa nedohodli. Povodne pytal o 8 tisic viac a majitel ten byt nevedel predat...potom znizil o 4 tisicky a my sme zbili este o 4 tisic.

andrejkap123
2. okt 2022

@vlado818 ale teplo do bytu budes platit aj ked tam niekoho mas a aj ked tam nikoho nemas 😂

andrejkap123
2. okt 2022

@vlado818 vy co mate vela bytov si “honite ego” ze to dole nepojde ale vy ste tí ktori budete prekvapeni bohuzial.

mamaselu
2. okt 2022

@vlado818 kto tvrdi, ze domy ci byty pojdu dole, je fakt, ale ze fakt velmi mimo obraz, sledujem tieto vyhlasenia a ceny nehnutelnosti na trhu poslednych 25rokov, kazdy rok sa uz desatrocia tvrdi, ze pojdu dolu. 🤣 Nie, nepojdu, je obrovsky nedostatok bytov a domov, a dopyt prevysuje ponuku a aj este dlho bude. A hlavne teraz ked uz stavebny material nie je zalezitost ceny, ale zvlast ked je od od leta, resp.jesene minuleho roku velky nedostatok.

michal711
2. okt 2022

@mamaselu súhlasím s vami ľudia myslia že ceny pôjdu dole čo je hlúposť. Matematika nepustí .

janpaul
3. okt 2022

@haluska20 Ahoj. Podľa mňa si v takej životnej situácií, keď chceš robiť dvôležité rozhodnutia. Tie rozhodnutia ovpyvnia tvoj život na dlhé roky. Ja byť na tvojom mieste, porozpraval by sa o možnostiach skúseným koučom, predtým ako urobim rozhodnutie.

Keby si mala záujem tu je kontakt na ten môj🙂
all4koucing@gmail.com
Určite ti odpíše.

dreamss
Odpoveď bola odstránená
haluska20
autor
7. okt 2022

Dlhsie som tu nebola,teraz som sice 4 mesiace po sebe mala vyplatu 1400€ ale ako som pisala,nie je to pravidlo,preto som tam uviedla najnizsi plat,ktory mam teda vzdy,aby sa radsej ratalo s tym horsim scenarom. Vyzivne na dceru mam 100€/mesiac,ale to predsa nebudem dostavat 20-30 rokov...Kolegyna brala pred rokom hypoteku 90 000€ a je na nizsej funkcii s nizsim prijmom a tiez ma dieta. No uvidim,skusim prezistit,ci by mi dali,zatial dakujem.

haluska20
autor
7. okt 2022

@andrejkap123 tohto sa bojim,co pozeram,tak mam pocit,ze kupna schopnost sa o nieco znizila a aj byty o nieco isli dolu. Napr pred pol rokom za 120 000€ u nas v meste isili 2 izbove byty,teraz v tej cene sa objavi aj 3 izbak. Alebo este druha moznost dosetrit este aspon 10 000€ popri 2 zamestnaniach..

patrikae
25. jan 2023

@haluska20 Ahoj, som finančný poradca. Môžem ti konkrétne preveriť v bankách. Ozvi sa mi, ak to ešte nemáš vyriešené.

Strana
z2