Hypotéka bez dokladovania príjmov

lipiancanka
11. máj 2016

Chcela by som sa opytat na mozne riesenia nasej situacie...manzel je zivnostnik s dost nizkym prijmom. Ja na rd a mame tri deti. Chceli by sme vyriesit nase byvanie mame realne nejakych 45 tisic a potrebovali by sme hypoteku tak 25000. Dnes sa bol pytat vo svojej banke a povedali ze je to bez sance. Ze po odcitani vsetkych odvodov a polozky na deti a mna mu ostava len 170,eur... Mali by sme rucitela a veseli by sme to splacat. Doteraz aa dalo vypisat len nejake cestne prehlasenie o schopnosti splacat pozicku....teraz uu naozaj neexistuje banka co da hypoteku bez dokladovania? Nikdy sme nedoli v minuse nemame ziadne ine pozicky...dakujem za vaetky rady!

emilia25
11. máj 2016

Veru v prvej hypo vzdy sa musi dokladovať prijem iné je pri refinancovsni mi to vzdy máme bez príjmu ale prvú sme museli.a áno vzdy sa musia odpocitsvst tieto položky.mi sme pri prvej hypo isli najprv do banky aký musi byt mužov prijem aby nám hypo vyšla muz si robil prijem ako živnostník na 800eir hned sme aj dane zaplatili tisíc eur ale mi sme brali raz tolko.

janickacrazy
11. máj 2016

@lipiancanka Jediné riešenie je zvýšiť príjem tak, aby vám to vyšlo. Ked ste dokázali ušetriť 45000, tak potom nechápem prečo má manžel nízky príjem. Možno ste mali o hypo žiadať skor než sa vám narodilo tretie bábo, ale to už je teraz jedno.

natalym
11. máj 2016

Myslím, že v OTP to tak robia na čestné prehlásenie, ale ručili by ste tým bytom, domom, nie?

lipiancanka
autor
11. máj 2016

@janickacrazy praveze sme setrili este od studentskych cias...skor ako bol zivnostnik...a nemohli sme vziat skor lebo praveze ze cast penazi je na stavebnom sporeni a uvolnia sa az teraz...

lipiancanka
autor
11. máj 2016

@natalym ano? Tak si to skusim zistit...

natalym
11. máj 2016

@lipiancanka Bolo to tak, či to ešte je, ale určite bolo.
No a keď máte stavebko, tak sa nedá cez stavebnú sporiteľňu ešte úver?

lipiancanka
autor
11. máj 2016

@natalym to uz s uverom bude tych 45

guinevre
11. máj 2016

@lipiancanka Ked sa vam aj podari zohnat (pravdepodobne nebankovku), bez dokladovania prijmov, uroky mozu byt hrozne. Co tak pockat kym sa aj ty nezamestnas?

natalym
11. máj 2016

@lipiancanka Skúste uvidíš.

vierocka888
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nedielka
11. máj 2016

Skúšali ste štátny fond rozvoja bývania?

lipiancanka
autor
11. máj 2016

@vierocka888 take sa da urobit? Ze opravena dan...to som netusila

lipiancanka
autor
11. máj 2016

@guinevre cakat nemozme lebo ten uver na stavebnom nas tlaci...mozme si ho zobrat len do isteho datumu kedze bol zalozeny za vyhodnych podmienok tak nam to teraz casovo obmedzili....a ja budem na rd este tri roky...odporucili nam v banke akoze sa niekde zamestnat a po schvaleni tam skoncit no pride mi to riadne nenormalne....

natalym
11. máj 2016

@lipiancanka Inak áno. Opravné DP. Jedno pekné vysoké - do banky a druhé opravné.
Ale to by som nerobila, skúste tú OTP.

vierocka888
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
laurinka88
11. máj 2016

Možno skúsiť finančné poradenstvo, sestra bola v situácii s priateľom, kedy im v každej banke tiež povedali, že nie je šanca na žiadnu hypotéku. Poradca s nimi komunikoval, čo môžu robiť, síce ich musel korigovať cca 6 mesiacov ale nakoniec dostali hypotéku a keď to je zadarmo tak prečo nie 🙂 ale ten poradca, je zo Žiliny tak nvm či ti to pomôže.

radsej_knihu
11. máj 2016

@vierocka888 To znie ako jeden z tych napadov, ktore su fantasticky genialne, ale len do prvej danovej kontroly.

Ked k tym danovym priznaniam pride nejaky uradnicek a zacne sa zamyslat, preco je zrazu z prijimu 40'000 len 15'000 a lustrovavat kazdy papierik zalozeny v ucte a hladat danove uniky, potom este budete srandu zazivat.

Nehovoriac, ze kedze to bolo spravene umyselne, tak voci banke ide o podvod, co - podla mojej skromnej interpretacie zakonov - je trestne.

emilia25
11. máj 2016

@vierocka888 mi sme si dane robili v januari a dom sme kupili az v septembri.nemali sme vtedy ziadny vybrany ale vedeli sme ze ho ten rok kupime aj ked cez leto som uz sa bala ze dalsie vysoke dane ale nasli sme a podla nasich predstav aj ked trosicku o 5 km dalej ale to nevadi.mame auto do mesta je to 12km.moj muz potom ked sme dom kupili v decembri zrusil uplne zivnost po 8 rokoch.a mesiac bol na urade akoze ale robil na cierno a vp februari sa normalne zamestnal na zmluvu.a teraz ked refinancujeme hypo aj s navysenim je to bez skumania prijmu staci ze vzdy vsetko platime na cas.

svatava74
11. máj 2016

@lipiancanka http://www.hypoconsulting.sk/kontakt.html skus cez tychto, my sme cez nich riesili hypo a bol to full servis, len sme isli do banky na podpis hypo...a to som rozbiehala biznis a bola som na rodicovskej..cize ...skus

janickacrazy
12. máj 2016

@lipiancanka do práce by ťa aj tak asi nikde nezobrali len tak narýchlo a kto by sa ti staral o bábo? a aj tak oni vyžadujú pracovný pomer na dobu neurčitú, takže nechápem to ich úžasné odporučenie, jedine keby ste mali nejakého dobrého kamoša, čo by ťa akože zamestnal len kvoli tej hypo, inak to nevidím, alebo skúsiť fakt nejakého finančného poradcu, nám tiež pomohol jeden a nič to nestojí takže v pohode

bohuslava8
12. máj 2016

@vierocka888 daj si zrušiť príspevky v tejto téme, pretože navádzanie na daňový podvod je trestný čin