icon

Hypotéka - koniec fixu

19. mar 2023

ahojte, vyzná sa tu niekto v hypotékach? Keď mi končí fixácia 25.3. a chcem vložiť splátku, keďže končí fixácia malo by to byť bez poplatku a v akejkoľvek výške...len neviem, či to ešte môžem vložiť alebo som mala o to požiadať mesiac skôr ako pri mimoriadnej splátke čo dávam každý rok k výročiu max 20%....neviete? k výročiu fixácie znamená že do 25.3. stále môžem? ešte stíham? či už to bude s poplatkom? dík za rady...

lenitta
•
19. mar 2023

pripnem sa, tiež ma to zaujíma, ja mám fix v máji, tiež som chcela mimoriadnu splátku

kamowa
•
19. mar 2023

ist do banky, spytat sa, ci to stihnu zadat do systemu a ano, byvalo 20 percent max.

janulikt84
•
19. mar 2023

Môžete dať bez poplatku,ale treba ich upovedomiť - väčšinou je mesiac - vedia akceptovat - ale zalezi aka banka

lucka_ke
•
19. mar 2023

my sme žiadali banku, max. 20 percent sa dá

lenitta
•
19. mar 2023

@lucka_ke a cela splátka sa dá pri výročí fixu?

autor
•
19. mar 2023

Viem že 20% je každý rok a musím to mesiac vopred nahlásiť ale keď konci fix môžem splatiť hocikolko aj celú sumu len mi ide o to či treba tiež až mesiac pred. Všade píšu k dátumu ukončenia fixácie 😆 no nič behnem zajtra a uvidím.

loginexistuje
•
19. mar 2023

dost neskoro riesis musel
si dostat info o konci fixu pred
dvomi mesiacmi minimalne no ako skus hned volaj zajtra chod tam

zuzanaete
•
19. mar 2023

@loginexistuje Pri vyroci fixu je mimoriadna splatka bez obmedzeni.

autor
•
19. mar 2023

@loginexistuje áno viem prehodnotila som priority a radšej by som chcela vložiť do hypo ako minút na iné čo som plánovala 😬

loginexistuje
•
19. mar 2023

no skus drzim peste nech doriesis 😉 je to rozumne

autor
•
19. mar 2023

@loginexistuje ďakujem 🍀

lenitta
•
19. mar 2023

akurát pouerám, že aké su sadzby teraz, aktuálne mám 1,60% urok a uroky vychádzajú okolo 4 % po novom, no tak to isto nemienim platiť, tiež idem do banky a budem hladať riešenie, nemám na celé splatenie hypotéky, ale aspon to, čo mám, to chcem dať

vikisisi
•
19. mar 2023

Dá sa akákoľvek suma ku dňu výročiu fixu a asi záleží od banky napríklad v ČSOB stačí požiadať minimálne 3 pracovné dni pred mimoriadnou splátkou

janulikt84
•
19. mar 2023

Ano k datumu ukoncenia je bez poplatku aj cele splatenie hypo - daju Vam vycislenie a vy musiye k datumu splatky vsetko vyplatit...cize ako spominam.vysie da sa urxite aj cast len hypo vyplatit....len vacsinou je to mesiac pred vyrocim ale da sa aj na vynimku...drzim palec

autor
•
19. mar 2023

@janulikt84 ďakujem ☺️

juhyvk
•
21. mar 2023

Vždy sa oplatí radšej peniaze niekde investovať, ako vkladať mimoriadne do hypotéky. Nech peniaze pracujú pre Vás a úver viete predčasne splatiť aj o 15 rokov z tých peňazí, ktoré ste si investovali. Lebo ak by sa v budúcnosti stala nepredvídateľná udalosť a potrebovali by ste súrne peniaze, tak ich máte. Ale tie peniaze, ktoré teraz vložíte do hypotéky už naspäť od banky nedostanete. 🙂

natallys
•
21. mar 2023

@juhyvk a tak si myslim, ze ani pri mimoriadnej splatke nevlozis vsetko a nechas si tak nieco v zalohe nie?

juhyvk
•
21. mar 2023

@natallys tak záleží aká mimoriadna splátka. niektoré banky umožňujú aj každý mesiac cez aplikáciu vložiť maximálne 3-násobok mesačnej splátky bez poplatku, Ďalšia možnosť je raz ročne 2 mesiace pred výročím podpisu úverovej zmluvy zvyčajne to býva do 20% zo zostatku istiny (požičanej sumy) tiež samozrejme bez poplatku a tretia možnosť je vtedy, ked sa mení fixácia úroku, tak vtedy sa dá vložiť mimoriadne akákoľvek suma bez poplatku. Kľudne aj vyplatiť celý úver.

leon20
•
Odpoveď bola odstránená
•