icon

Hypotéka na Dom snov - osobné skúsenosti

Včera o 21:34

Dobry vecer.
Prosim vas. Je tu niekto kto za posledne dva roky riesil cez hypoteku 3/4-izbovy jednopodlazny dom cez "Dom snov". Kolko realne (mimo kupy pozemku) vas to kompletne vyslo so zariadenim domu a jednoducho tak ze ste uz plnohodnotne byvali a mali hotove vsetko - elektrika voda plyn jednoducho komplet? Viete... mam problem s manzelom pretoze ten je zanieteny ze cez Dom snov mozeme mat naozaj vysnivany dom. Ja ako zena, co by malo byt ovsem opacne ale neva... Sa obavam ze zoberieme vysoku hypoteku, zazmluvnime vsetko a nakoniec postupne budeme prichadzat na to ze treba nam este hento a tamto navyse oproti projektu...prosim o realne skusenosti s riesenim projektu a vystavby cez Dom snov a realnu cenu kolko vas to vyslo. Popripade ak mozete, aj s vyskou splatky hypoteky a ci ste davali svoje financie do toho alebo komplet hypo so zalozenim rodicovskej nehnutelnosti.
Dakujem za kazdu konstruktivnu odpoved.

tundra
Včera o 21:42
anonym_71e1a6
Včera o 21:50
@tundra

@tundra
Presne co ma prekvapuje ludia sa vypytuju ako keby minulost nexistovala a riesia a riesa to iste, tu som dala jednoduchu otazku na webe::
Firma Dom Snov ponúka cenovo zaujímavé základné montované domy, ktoré sú dobre hodnotené za svoju kvalitu. Dôležité je však dôkladne si preštudovať cenovú ponuku, pretože konečná cena domu na kľúč bude výrazne vyššia. Je vhodné preštudovať si reálne skúsenosti z nezávislých fór (ako Modrá strecha a Modrý koník) a neopierať sa len o referencie na firemnom webe, aby ste sa vyhli sklamaniu z ceny a potenciálnych problémov⁰

autor
Včera o 21:57
@anonym_71e1a6

@tundra
Presne co ma prekvapuje ludia sa vypytuju ako keby minulost nexistovala a riesia a riesa to iste, tu som dala jednoduchu otazku na webe::
Firma Dom Snov ponúka cenovo zaujímavé základné montované domy, ktoré sú dobre hodnotené za svoju kvalitu. Dôležité je však dôkladne si preštudovať cenovú ponuku, pretože konečná cena domu na kľúč bude výrazne vyššia. Je vhodné preštudovať si reálne skúsenosti z nezávislých fór (ako Modrá strecha a Modrý koník) a neopierať sa len o referencie na firemnom webe, aby ste sa vyhli sklamaniu z ceny a potenciálnych problémov⁰

@anonym_71e1a6 ked si pozriete novsie prispevky v tom fore, riesia ludia konkretne problemy uz pri byvani...skor ma zaujima cena a samozrejme skusenosti s praxe (problemy s domom)

tundra
Včera o 21:59
@anonym_71e1a6

@tundra

@anonym_71e1a6 stavba domu alebo renovacia,stoji dnes šialene prachy.Nie len ceny materialov,ale aj praca su uplne niekde inde,ako pred par rokmi....Nie je problem zacat,ale aj uspesne dokoncit a uzivat si radost z novopostaveneho.Je super,ze autorka diskusie,ma zdravy pohlad na vec...

tundra
Včera o 22:01
@anonym_autor

@anonym_71e1a6 ked si pozriete novsie prispevky v tom fore, riesia ludia konkretne problemy uz pri byvani...skor ma zaujima cena a samozrejme skusenosti s praxe (problemy s domom)

@anonym_autor drzim ti palce a prajem vela stastia🍀

anonym_d7fe61
Včera o 22:20

Dom nas vyššiemu 280000e, v dedine, malej, hypo mame 2200e mesacne.
Neboli sme nakoniec vôbec spokojni

anonym_d03280
Dnes o 00:42
@anonym_d7fe61

@anonym_d7fe61 to je cena uz s pozemkom alebo je to len za samotny dom?

anonym_d7fe61
Dnes o 01:31
@anonym_d03280

@anonym_d7fe61 to je cena uz s pozemkom alebo je to len za samotny dom?

@anonym_d03280 len dom

13uzivatelka11
Dnes o 05:42
@anonym_d7fe61

@anonym_d7fe61 to je nejaký obrovský dom? Čo pozerám tie katalógové domy, tak ceny sú o dosť menšie ako tvoja. Vedeli ste že budete toľko platiť alebo sa vám to navysilo?

13uzivatelka11
Dnes o 05:43

Inak prečo chcete montovaný dom? Dnes už murovaný vyjde cenovo rovnako, dokonca môže vyjsť zachvilu lacnejšie ako montovaný.

anonym_d7fe61
Dnes o 06:57
@13uzivatelka11

@anonym_d7fe61 to je nejaký obrovský dom? Čo pozerám tie katalógové domy, tak ceny sú o dosť menšie ako tvoja. Vedeli ste že budete toľko platiť alebo sa vám to navysilo?

@13uzivatelka11 dom ma okolo 190m2, mali sme platiť o dost menej, no navýšilo sa to.

anonym_164e81
Dnes o 07:52

@anonym_autor napisem len vseobecne - podla mna je problem, ze firma / stavbari nacenia vzdy stavbu - to co budu robit alebo co dodaju. Lenze platit treba aj za veci, ktore oni standardne nedodaju (pripojky energii, hodiny, sachta, kanalizacia, vodovodna sachta, plot, parkovisko atd atd)... Popripade nejake "extras" ako solar a zamurovanie terasy. A proste sice "dom stoji", ale uprostred bagroviska... a tam zacinaju tie naklady rast... nehovoriac o samotnych "drobnych" zmenach v projekte... lebo ved toto trosku inac, tuto stenu posunut, tieto dvere inde apod...