Hypotéka v dnešnej dobe
Ahojte,
Ako tak nad tym rozmyslam a je mi doslova smutno že možno nikdy nebudeme mať nič svoje s priateľom. Máme jedno dieťatko, bývame naozaj v peknom prenajme 2 izbovom ale chceli by sme svoje niečo. Lenže ja na rodičovskom príspevku on začal nedávno pracovať v novej práci a žiaľ nemáme ani nič našetrené čo požaduje banka 10-20%. V dnešnej dobe bohužiaľ neni to ľahké zobrať si len tak hypotéku ako voľakedy. Neviem, stále rozmýšľam nad tým odkiaľ berú ľudia toľko peňazí že im dajú banky hypotéku aj 250000€. Tie ceny idú veľmi hore, buď o pár rokov naozaj nikto nebude si môcť dovoliť hypotéku alebo pôjdu naspäť nižšie. Preto chceme pár rokov ešte počkať medzitým si aj niečo našetrime aj ked nie veľa ale aspoň niečo. Chceli by sme aj druhé dieťa nakoľko nechceme aby vyrastalo samo, len viem žeby sme sa museli opäť sťahovať do väčšieho prenájmu. Ja neviem, ale pozorujem to len tu na svk. Všetci sú tu tak nastavený že keď máš dieťa tak musíš už mať aj niečo svoje, zahraničí to napríklad takto nefunguje, ľudia normálne žijú v prenajmoch. Neodsudzuju sa navzajom. A ano keď máš na to platiť si nájom máš aj na hypotéku, lenže žiaľ nie každému ju dajú. máš
@akvas nie...nemame nasetrene......zijem pre sucasnost...zijeme skromne....ale zodpovedne....
..
@pieksamaki a z coho chces prerabat,ked splacate
@elizabet173 tak ano nejdem to porovnavat s nejakou chemicko technologickou, ale 26skusok za semester asi nemaju nikde iba na pedagogicjej 😆🤦🏼♀️
@elizabet173 je ale ked mas dvojkombinaciu predmetov a este tie prve roky aj pedagogicke minumum a vsetko skoro 1-2-3kreditove predmety a ty ich potrebujes minimalne 40 za semester🤣🤦🏼♀️ Ja osobne som si prve roky nahonibila a posledne roky som mala pohodicku a cas sa venovat diplomovke 👌
My sme s manželom po doštudovani VS odišli na dva roky do zahraničia a dreli ako kone, každý mal dve práce. Nič sme si nedovolili, všetko odkladali a vyplatilo sa. Rodina nám nedala nic. Takže ide to, ale treba zaťať zuby a makať ☹️. Z nájmu nemáš do budúcnosti nič.
@elizabet173 ja mozno ano 😁 keby to bolo fakt dobre platene, ale za tohto stavu kde ucitela vsetci maju za hovno, a niektori rodicia su horsi ako tie deti, no nie dakujem 😉
@akvas po troche....
Ludkovia je tu niekto ,kto splaca hypo a ma po patdesiatke?
Ahojte ludkovia je tu niekto taky ,kdo ma rezervu siestich splatok,ale myslim vsetky vydavky na mesiac.
@akvas... my sme mali....ale uz nemame.....malo by to tak byt....ale clovek ma dakedy vacsie vydavky....velmi sa preto nestresuj.....
@pieksamaki a kolko teraz mate?
@akvas na jeden mesiac zivota
ako s tym nemas co spravit. no ak dvaja pracuju a vedia sa uskromnit, tak da sa co to nasetrit. proste treba chchiet, mozno sa na chvilu uskromnit a prisposobit, no ked sa chce, tak sa da
?