icon

Hypotéka získaná pred manželstvom

4. jún 2021

Dobrý večer,kocky. Idem si k Vám po radu. Vydatá som krátko. Bývame v byte,ktorý som brala na hypo pred svadbou. 10% som zo svojho vyplatila rozdiel,ktorý hypo nepokryvala. Som výlučný vlastník. Ako by to vyzeralo v prípade rozvodu? Som povinná niečo po rozvode exmanželovi vyplácať?

petamich
4. jún 2021

nie, kedze manzel nie je uvedeny na LV a ani spoludlznik na hypoteke a nadobudla si pred manzelstvom nehnutelnost tak nic nevyplacas, v skratke byt tvoj, hypoteka tvoja

sasa1310
4. jún 2021

má nárok na 1/2 splatených splátok počas manželstva. Pretože si to platila zo spoločných peňazí

liljana
4. jún 2021

Ako vedla povedal niekto v prispevku, nesmies tolko trvat na hmote a bud ochotna sa rozdelit.

ayanamirei
4. jún 2021

@sasa1310 inymi slovami, je lepsie nebyvat v byte ,ktory kupis, ale dat ho do prenajmu a manzelia nech maju spolu novy iny byt 😂🙈

srd
4. jún 2021

@liljana ako nič vzlom ale prečo bysa malá podeliť s manželom o niečo očividne asi to bude už EX manžel . Keď si páni brala sama hypotéku samá platila Tak nevidím dvovod po rozchode sa s niečím deliť

grundia
4. jún 2021

Heh,sranda.
Prepac ale zaskocilo ma co pises..
Vydata si kratko a uvazujes tymto smerom,ze co by bolo ak by ste sa rozviedli?
Ked som sa vydavala,absolutne mi taketo nic nenapadlo. Rozmyslat nad tym,co komu patri alebo by patrilo?
Ziadne rypanie,iba logika.

liljana
5. jún 2021

@srd Lebo keby to bola opacna situacia, tak by bol muz oznaceny za sebeckeho sviniara. 🙂 Ak 10% vyplatila pred manzelstvom, tak tie su jej. Z kazdej splatky pocas manzelstva ma manzel/ka narok na polovicu, isli zo spolocnych penazi. Najlepsie je, ako su v manzelstve dvaja rovnaki ludia. Inak ten rozumnejsi, co sa snazi nieco mat a nezit zo dna na den, bude vzdy v pare doplacat na toho lenivsieho, co nikdy "nestihol" nic mat.

autor
5. jún 2021

@grundia Som mesiac a pol vydatá. A manžel začal po svadbe s rôznymi sex zoznamkami. A vidim,že to nezostalo len pri vypisovani. Toľko k mojej nezvyklej otázke.

autor
5. jún 2021

@grundia Pritom zadné odopieranie sexu,toho má myslím k spokojnosti. Ani problémy,konflikty. Áno,mám po pôrode cca 7 kg naviac. Ale myslím si,že tie majú na tom celom len malý podiel. A ja takto nechcem žiť. Mám 34 rokov. Neviem si predstaviť žiť takto.....dokedy? Pokiaľ mu prestane stát,s prepáčením? Alebo nájde nejakú,čo mu odrbe mozgy a odíde od rodiny.

prasiatko30
5. jún 2021

@liljana nezabudaj, ze tu plati co je tvoje to je moje a co je moje do toho ta nic 😂😂😂
Upozornenie - toto nie je odpoved na autorkynu otazku ale pozastavenie nad tym aky je rozdiel v radach ked sa jedna o muzov byt a muzove peniaze co vsetko financuju a ked sa jedna o zenin byt a peniaze😂😂😅

liljana
5. jún 2021

@prasiatko30 tak nejak

sticker
sasa1310
5. jún 2021

@ayanamirei to je úplne jedno či v ňom bývajú alebo nie

sasa1310
5. jún 2021

@srd pretože splácanie úverov je zo spoločného rozpočtu.

hopsadobrandejsa
6. jún 2021

Vsetko co nadobudnes pred manzelstvom je zakonite tvoj majetok. Na to tvoj muz dosah nema.

Nechapem preco by si mal chlap narokovat nehnutelnost ktorej nie je vlastnikom. Ak by priatelka mala svoj vlastny byt / dom pred svadbou, nemal by som zaujem narokovat si nieco na com som sa nepodielal.

Prave naopak, bol by som rad, ze sa snazila zabezpecit samu seba a nielen uzivat zivota a dobre sa vydat. Partnerom kde obaja nieco vlastnia sa to taha predsa len lepsie pretoze jednu nehnutelnost stale mozes prenajat.

desore
9. jún 2021

Vlastnickou si ty, ale v ramci rozdelenia BSM musis dat ciastku, ktoru investoval aj tvoj muz pocas manzelstva. Napr. 5000E uver rocne, manzel ma narok na polovicu. Takto mu to odobri aj sud, zbytocne niektore prispievatelky pisu, ze nie.

stanulienkat
9. jún 2021

@grundia tebe by pred svadbou niečo také ani nenapadlo? Preto hlúpe ženy dopadnú tak ako dopadnú po rozvode, pretože pri svadbe nad takýmto niečim ani nerozmýšľali. A ty to nazývaš logika. Prepáč ale je to dosť hlúpe. Vždy treba myslieť na zadné vrátka, ružové okuliare nosia už len 12 ročné slečny. Volá sa to pragmatizmus a triezve myslenie.

loginexistuje
9. jún 2021

mesiac a pol vydaa a mat dieta no ak ta podvadza ua by sommto ukoncila cim skor podvadzat tak kratko po sobasi je chrapunstvo najvacsejo zrna
muz ma narok na polovicu splatok zaplatenych v manzelstve tak aj preto s tym pohni ak teda chces

autor
11. jún 2021

@grundia Vieš,raz som už takto odchádzala z bytu s igelitkami a dieťaťom za ruku. Lebo môj ex bol z tých,ktorí mysleli menej romanticky a viac pragmaticky. Už som to nechcela znova zažívať.....

autor
11. jún 2021

@loginexistuje Ďakujem za podporu. Je mi to veľmi ľúto,lebo to bude už môj druhý rozvod. Dnešné vzťahy sú úplne choré a zvratene. S úprimnosťou a cestnostou už človek nezajde nikam v dnešnej dobe.

sense
11. jún 2021

Ma nárok na polovicu splatných splátok počas manželstva, nárok na nehnuteľnosť nemá.